• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

SEO technieken om bij weg te blijven

SEO technieken om bij weg te blijven

Last Updated on 5 mei 2024 by connectyourworld

SEO technieken, SEO specialist Den Haag, Blackhat SEO

SEO technieken – Inleiding

SEO technieken zijn er in vele soorten en maten. Om online de concurrentie te slim af te zijn, heb je ook diverse SEO technieken nodig. Ook online hebben veel bedrijven te maken met een sterke concurrentie. Dit betekent niet, dat u meer aan SEO optimalisatie moet doen. U moet slimmere keuzes maken. Het is namelijk zeker mogelijk, dat u een website over optimaliseert. Dat heeft als gevolg, dat u goede SEO rankings op de eerste pagina voor een hele tijd op uw buik kan schrijven. In deze ‘howto’ bespreken we de SEO technieken, die u absoluut moet vermijden.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Vermijd de volgende technieken

 1. Automatisch gegenereerde content

  Dit soort content wordt automatisch aangemaakt. Het zijn meestal teksten die de gebruiker niet helpen en puur zijn gemaakt om de SEO rankings te manipuleren. U moet voorkomen, dat dit soort content wordt getoond in Google Search.

 2. SEO technieken om bij weg te blijven – Deelnemen aan linkschema’s

  Baklinks bedoeld voor het manipuleren van pagerank of plaats van een website in zoekresultaten van zoekmachine Google kunt u beschouwen als een link schema en het overtreden van de Google richtlijnen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het kopen en verkopen van links, overvloedige linkuitwisseling.

 3. Pagina’s maken met weinig of geen originele content

  Websites met uitgebreide actuele informatie zijn de basis voor een goed functionerende en goed scorende website in de zoekresultaten van Google. Met websites zonder enige authentieke content ga je het niet redden. Met meerdere webteksten van andere partijen samenvoegen, overtreed je ook de Google richtlijnen.

 4. Verhullen

  Cloaking gaat over het presenteren van verschillende content of URL’s aan menselijke gebruikers en zoekmachines. Dit laat Google niet toe, omdat gebruikers andere zoekresultaten zullen krijgen, dan te verwachten valt. Een voorbeeld van cloaking is: Een webpagina met HTML – tekst aanleveren aan zoek machines zoals Bing of Google. Anderzijds een webpagina met alleen afbeeldingen aan gebruikers tonen.

 5. Stiekeme omleidingen (redirects)

  Een redirect moet je zuiver gebruiken. Je kan redirects niet inzetten om naar een compleet andere webpagina met een totaal andere inhoud te surfen. Dat is in strijd met de richtlijnen.

 6. Verborgen tekst of links

  Witte tekst op een witte achtergrond met bijvoorbeeld veel zoekwoorden, die je zo niet ziet, is niet toegestaan. Het wordt gezien als valsspelen en is in strijd met de richtlijnen.

 7. SEO technieken om bij weg te blijven – Doorway pagina’s

  Doorway websites of webpagina’s zijn ontworpen om te ranken voor specifiek, vergelijkbare zoek opdrachten. Ze zijn vanuit gebruikersoogpunt niet goed. Ze kunnen namelijk de oorzaak zijn van diverse vergelijkbare webpagina’s in de zoekresultaten van gebruikers. Op die wijze brengt elk afzonderlijk resultaat de zoekmachinegebruiker uiteindelijk naar in feite dezelfde bestemming.

 8. Geschrapte content

  Content van andere websites van hoge kwaliteit halen en eventueel combineren heeft als eindresultaat duplicated content. Dit komt de uniekheid van de content niet ten goede. Daarom is het bijeenschrapen van content in strijd met de Google richtlijnen.

 9. Partnerprogramma’s zonder voldoende waarde toe te voegen

  Affiliate programma’s komen vaak voor. Onder andere bij webshops wordt vaak de product tekst van de fabrikant gebruikt. Fabrikanten hebben meestal wel meer dan 1 leverancier. Dat betekent, dat zonder te beseffen, dit soort informatie meerdere keren op het web staat en zo geen toegevoegde waarde meer biedt. Ga daarom voor unieke product beschrijvingen, anders zal je dat merken aan je posities in Google.

 10. SEO technieken om bij weg te blijven – Pagina’s laden met irrelevante zoekwoorden

  Het aantal zoekwoorden kan ook teveel zijn en zelfs overbodig. Google is scherp op keyword stuffing. Onnatuurlijk rijtjes met zoekwoorden hebben geen toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld hele tekstblokken met plaatsen, regio’s waar je wilt ranken, hoeven voor Google bijvoorbeeld niet.

 11. Misbruik maken van gestructureerde gegevensopmaak

  Als Google ontdekt, dat er gestructureerde gegevens met spam aan een webpagina zijn toegevoegd, dan kan Google een handmatige actie uitvoeren. In deze actie krijg je dan een markering, dat je niet in aanmerking komt voor voor de uitgebreide zoekresultaten in Google.

 12. Geautomatiseerde zoekopdrachten naar Google verzenden

  Het verzenden van geautomatiseerde zoekopdrachten is verboden zonder de uitdrukkelijke toestemming van Google.

Andere blogs van Connect your World

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van online marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een ervaren SEO freelancer en Content Marketeer. Connect your World voert SEO projecten uit in heel Nederland, maar met name in de regio Den Haag, Gouda, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Heeft u een vraag over SEO technieken? Of wilt u ons als SEO expert inhuren? Neem dan contact op met ons via onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.