• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Content strategie opstellen

Content strategie opstellen

Den Haag, Content strategie, Contentmarketingstrategie, Content marketing expert Den Haag

Is er al een vastgestelde strategie voor content binnen uw bedrijf?

Content speelt een cruciale rol in SEO en is essentieel voor een goede ranking bovenaan bij Google. Heeft uw bedrijf al een contentstrategie laten ontwikkelen? In deze tijd is waardevolle content belangrijker dan ooit voor uw website. Google streeft ernaar dat websites die bovenaan staan, ook daadwerkelijk de gebruiker voorzien van nuttige informatie waar ze tevreden mee zijn. Het opstellen van een contentstrategie en vervolgens het creëren van behulpzame content is dus van vitaal belang voor het succes van uw website.


Zoekintentie

Voldoen aan de Zoekintentie is het motto, waarbij het bij Google tegenwoordig allemaal om draait. Actuele en waardevolle content, die vragen van de Google gebruiker beantwoordt, vind Google namelijk zeer belangrijk. Hoe speelt u hier als organisatie op in? Hoe komt u bovenaan Google? Alles begint met het opstellen van een Content Marketing Strategie. Connect your World kan u hier bij helpen. Wij hebben ook een Content marketing checklist voor u beschikbaar of een van de vele andere checklists, zoals de SEO checklist. Ook zijn er diverse gratis SEO tools, waarmee u uw content strategie verder kunt opstellen.


Geschatte leestijd: 8 minuten


Wat is een contentstrategie?

Wat is een Content strategie?

Een contentstrategie is een uitgedacht plan dat de creatie, publicatie en beheer van content over diverse kanalen en platforms regelt, met als doel specifieke organisatiedoelen te bereiken. Het omvat het identificeren van doelgroepen, het bepalen van relevante onderwerpen en formats, het plannen van distributiekanalen en het meten van prestaties om de effectiviteit van de content te beoordelen en te verbeteren. Kort gezegd is het een gestructureerde aanpak om waardevolle en relevante content te produceren die voldoet aan de behoeften van de doelgroep en bijdraagt aan het behalen van bedrijfsdoelen.

Content audit

Wanneer een Content Audit wordt uitgevoerd als onderdeel van een SEO Audit , kan dit waardevolle inzichten opleveren die kunnen worden benut om uw Content Marketing Strategie verder te verfijnen.

Content strategie uitrollen

Het ontwikkelen en implementeren van een contentstrategie is een uitdagende taak. Allereerst is het essentieel om het DNA van uw organisatie te begrijpen. Vervolgens moet het belang van een dergelijke strategie binnen de organisatie worden erkend. Dit vraagt om tijd en inspanning, maar de resultaten zijn vaak opmerkelijk wanneer er voldoende inzet wordt getoond. Door samen te overleggen maken we weloverwogen keuzes voor de uitvoering in latere stadia, wat soms ook betekent dat we bepaalde zaken niet zullen doen. En niet te vergeten, we beginnen met het schrijfproces. Connect your World kan u hierbij ondersteunen door middel van onderzoek en het opstellen van een plan van aanpak voor het schrijven van webteksten.

SEO Den Haag
Content is king – content distribution is queen

Content strategie opstellen in de praktijk

Bij het opstellen van een content strategie zijn de volgende punten van belang:

1. Goede voorbereiding

Het is aantrekkelijk om meteen te beginnen met schrijven, maar vaak leidt dit tot het missen van uw doel. Een degelijke voorbereiding is cruciaal. Start met een nulmeting. Wat voor content is momenteel beschikbaar en wat ontbreekt nog? Hoe presteert uw bestaande relevante SEO content? Zijn er binnen uw bedrijf experts met een erkende reputatie in hun vakgebied?

2. KPI’s vaststellen – meten is weten

In overleg met het management is het essentieel om vooraf Key Performance Indicators (KPI’s) vast te stellen. Dit is een cruciale stap in het proces, aangezien het succes van uw Content Marketing hierdoor wordt bepaald. Het verwaarlozen van KPI’s voor content marketing kan leiden tot fouten, wat een negatieve impact zal hebben op het verwachtingsmanagement binnen het bedrijf.

3. Content marketing strategie houdt rekening met mobiel

Tegenwoordig komt het merendeel van het internetverkeer naar uw website van mobiele apparaten. Daarom is het slim om in uw content marketing strategie tijd te investeren om te verifiëren of uw SEO-content goed leesbaar is op mobiele schermen. Vanwege de beperkte schermruimte en de noodzaak van een goede wifi-verbinding, is het cruciaal om altijd te controleren of de aanpassingen of toevoegingen, die u aan uw website maakt, goed te zien zijn op mobiele telefoons. Het is bijvoorbeeld aan te raden om website afbeeldingen met een te grote bestandsgrootte te vermijden.

4. Verouderde content updaten

Soms hoeft het niet zo gecompliceerd te zijn. Zelfs Google vindt het fijn, als je regelmatig je bestaande content opfrist en actueel houdt. Dus, bij het uitvoeren van een contentmarketingstrategie, neem altijd de tijd om je verouderde content te herzien en te vernieuwen, in plaats van het zomaar te verwijderen. Met de juiste aandacht hiervoor zal je contentmarketingstrategie voor jou werken, en niet andersom.

Content Strategie, Content mareteer
Een content strategie is een belangrijk onderdeel van een algehele SEO strategie

5. Een goede content strategie bouwen met het 6C model

Het ontwikkelen van een effectieve Content Strategie  vergt in de eerste plaats veel inzet. In een tijd waarin er een overvloed aan content is, is het een uitdaging om op te vallen. Het creëren van ‘Engaging Content‘ is daarom van essentieel belang voor uw website. Door dit te doen, blijven bezoekers langer op uw site en vergroot u de kans om ze als klant binnen te halen. Een langere ‘dwell time’ heeft ook een positief effect op uw SEO-ranking in zoekmachines zoals Google. Door gebruik te maken van een content marketing strategie model kunt u het hele content proces gestructureerd aanpakken.

6. Content strategie – het bepalen van doelen

Effectieve communicatie fungeert als de brug tussen een organisatie en de buitenwereld. Zonder deze brug ontbreekt het aan essentiële verbinding tussen een organisatie en haar klanten. Dit onderstreept het belang van het opstellen van een contentstrategie. Deze strategie stelt doelen vast die worden geëvalueerd na het uitvoeren van schrijfactiviteiten. Heeft u ook een helder beeld van uw doelgroep? Zijn ze experts of niet? Zoeken ze diepgaande informatie of hebben ze meer behoefte aan praktische richtlijnen? Het nastreven van de perfecte balans voor de context is van cruciaal belang.

7. Online content marketing – Welke formats gebruikt u?

Bij het denken aan Online Content Marketing, is de eerste gedachte van de meeste mensen vaak gericht op blogposts en artikelen. Maar in werkelijkheid is Online Content Marketing veel breder dan alleen het schrijven van artikelen of blogs. Hoewel geschreven SEO content vaak minder duur is om te produceren en toch zeer effectief kan zijn, is het belangrijk om ook andere contentformaten zoals video’s, podcasts en infographics niet over het hoofd te zien. (Lees hier hoe je infographics kan laten maken) Als u dat wel doet, benut u niet het volledige potentieel van uw contentmarketingstrategie.

8. Data driven SEO content – wat is het?

Data driven content in SEO zoekmachineoptimalisatie is of moet de volgende stap zijn in de ontdekkingsreis van de content manager. Omdat consumenten meer gepersonaliseerde interactie tussen het merk en het bedrijf willen, is content de trend in veel marketingcampagnes. Waardevolle goede SEO content boeit en bindt uw publiek. Zoekmachines zoals Google moeten echter ook kunnen lezen, waar een stuk content over gaat. Op die manier is Google in staat om een website of een pagina juist te ranken ten opzichte van zijn of haar concurrenten. Uiteindelijk leidt dit tot meer verkopen en daarmee meer omzet. Wilt u meer weten over SEO optimalisatie lees dan eens onze FAQ.

9. Storytelling

Storytelling is een methode om de content strategie van uw bedrijf verder vorm te geven. Als u het echte oprechte verhaal kunt vertellen over uw onderneming, heeft u goud in handen! Wat is het verhaal van uw onderneming? Schrijf goede engaging content en deel dat verhaal!

Storytelling, Contentstrategie, Content marketing strategie

Content marketeer Den Haag inhuren

Het is dus belangrijk om een content strategie op te stellen voor uw website. U komt door het inzetten van goede content hoger in Google met uw website op de voor u relevante SEO zoekwoorden. Daarnaast bouwt u een band op met uw doelgroep door de vragen, die leven bij uw mogelijke klanten op uw website te beantwoorden.

Freelance SEO specialist

Herman Geertsema is een content marketeer en SEO specialist freelancer uit Den Haag, die u hiermee zou kunnen helpen. Daarnaast is Herman de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Herman is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketing expert. Hij is een zeer bedreven WordPress SEO specialist.


Linkbuilding en SEO uitbesteden

Connect your World is de specialist in Linkbuilding en SEO. Het uitbesteden van zowel SEO optimalisatie als SEO Linkbuilding is bij Connect your World in goede handen.


SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.