• 06-41226543
 • hermanconnects@gmail.com voor een SEO check

SEO in 2020: 13 tips om uw WordPress-website te verbeteren

SEO in 2020: 13 tips om uw WordPress-website te verbeteren

SEO bureau Den Haag
De eigenaar van SEO bureau Connect your World woont vlakbij het Vredespaleis in Den Haag en geniet regelmatig van dit prachtige gebouw. SEO specialist Den Haag, SEO specialist Delft, SEO specialist Leiden

SEO in 2020: de basis om goed te scoren

Inleiding Wordpress

WordPress beschouwt men tegenwoordig als het meest populaire online, ‘open source’ tool voor het maken van websites, geschreven in PHP – taal. Het gebruik van WordPress helpt u om een ​​constructieve en informatieve website te maken, die u kan helpen uw bedrijf te promoten. Een SEO strategie in 2019 blijft een belangrijke voorwaarde om goed te scoren.

SEO strategie in 2020: SEO for WordPress

Ook bij een WordPress website moet u rekening houden met een aantal andere aspecten, aangezien een WordPress website niet individueel kan helpen bij het behalen van meer winst. Er zijn een aantal strategieën zoals een SEO strategie, die u moet invoeren om positieve resultaten te behalen. Afhankelijk van de SEO op uw website, varieert het aantal bezoekers en uw pagina rangschikking. Als u uw website optimaal benut, dan is de kans maximaal, dat uw site bovenaan staat op de Google – zoekpagina. Voordat u begint, hebt u een strategisch plan nodig om uw website succesvoller te maken.

De beste tips voor 2020 om SEO op je WordPress website te verbeteren  

Wordpress SEO
WordPress

1. Bouw een responsive website  

Tegenwoordig tonen mensen meer interesse om te zoeken of te browsen naar een bepaald product of item op een mobiel apparaat zoals een telefoon of een tablet. Geregeld zie ik in Google Analytics, dat het mobiele zoeken rond de 60 tot 70% ligt van het totaal aantal zoekopdrachten. Responsive websites passen zich makkelijk aan op kleine schermen zoals een smartphone of tablet. Een website die rekening houdt met mobiel heeft hogere bezoekcijfers. Daarom is het van groot belang om responsive websites te maken, zodat er maximale kansen zijn om een ​​breed publiek te bereiken, ongeacht welk apparaat ze gebruiken.

2. Zoek naar de beste webhost  

Als u op zoek bent naar een webhost, doe dan goed onderzoek. Anders zal dit veel negatieve gevolgen hebben voor de website die u heeft gemaakt. Een goede research paper helpt je waarschijnlijk om dichter bij de beste webhost te komen. Bij een goede webhost gaat het om snelheid, ruimte, betaalbaarheid en service.     

3. Gedefinieerde permalinks  

Mensen die uw website bezoeken, kijken vaak naar de permalinks, die u op uw website hebt gebruikt. In plaats van een duidelijke link trekt u bezoekers heel gemakkelijk aan, als u een aantrekkelijke beschrijving toevoegt aan uw permalinks.. Bovendien houdt de zoekmachine ook rekening met de permalinks, die u hebt toegevoegd. Zorg ervoor, dat u tijdens het maken van permalinks niet meer dan vijf woorden gebruikt. Verder kunt u ook enkele zoekwoorden toevoegen aan permalinks.   

4. Maak heading tags  

De inhoud die u op uw website gebruikt, speelt een zeer belangrijke rol. Daarom is het essentieel om informatieve en aantrekkelijke content te maken. Dit helpt u bij het vergroten van het aantal bezoekers van uw website. Daarnaast helpt  aantrekkelijke en nuttige informatie u bij het verbeteren van de SEO in 2020. Het is essentieel om extra voorzichtig te zijn bij het samenstellen van de inhoud met aandacht voor de juiste koppen en opmaak. U kunt zoveel kopjes gebruiken als u kunt, zodat het voor de lezer gemakkelijk is om het te doorlopen en ook een positieve impact op SEO heeft.

5. Bouw een XML sitemap  

U hebt te maken met WordPress, daarom is er geen noodzaak om u te concentreren op plug-ins. Een van de voordelen van WordPress is, dat het de volledige verantwoordelijkheid van plug-ins neemt. Bovendien zouden de plug-ins de grootste troeven zijn die helpen bij het verbeteren van de SEO van een website.

Yoast SEO

Als u bijvoorbeeld Google XML-Sitemaps overweegt, bouwen deze automatisch exclusieve XML-sitemaps die automatisch kunnen crawlen en door de hele website kunnen bladeren. Ook de Yoast SEO Plugin is een veel gebruikte plugin, die u kan gebruiken voor het automatisch aanmaken en doorvoeren van een xml-sitemap. In Google Search Console kunt u vervolgens bekijken of Google uw website goed geïndexeerd heeft. Om helemaal compleet te zijn, kunt u uw website ook aanbieden bij Bing en Yahoo..  

6. Optimaliseer de afbeeldingen  

Het loont om afbeeldingen op uw website te gebruiken. Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Maar wees voorzichtig tijdens het toevoegen van de afbeeldingen, aangezien alle formaten mogelijk niet door de website worden geaccepteerd. Soms is het ook noodzakelijk om een afbeelding te verkleinen, waardoor deze gecomprimeerd en aangepast wordt aan uw website. Dit zorgt er voor, dat de laadtijd drastisch vermindert en dit helpt u bij het verbeteren van de algehele prestaties van uw website. Besteed zorg aan het toevoegen van afbeeldingen.

7. Kies het juiste thema

Gebruikmaken van thema’s is essentieel bij het samenstellen van een website in WordPress. Het hele uiterlijk van de website hangt af van het thema, dat u gebruikt.  Het thema speelt een cruciale rol in het SEO-proces dat moet worden geselecteerd rekening houdend met de laadsnelheid, functionaliteit, aantrekkingskracht en SEO functies. Dus zorg voor een grondig onderzoek, voordat je een thema uploadt.  

8. Ga verstandig om met het gebruik van plugin’s

Elke WordPress website maakt gebruik van plug-ins.Het is echter verstandig om niet teveel plug-ins te uploaden. Teveel plug-ins kan namelijk van invloed zijn op de algehele snelheid van uw website. Kijk daarom altijd naar plug-ins waarin meerdere functionaliteiten worden aangeboden..

9. Sociale media implementeren  

Sociale media maken het mogelijk om de aandacht van een groot aantal doelgroepen te trekken. Het aantal ‘likes en delen’ zorgt voor een populaire website en dat helpt om uw website bovenaan te zetten.  

Dus als u geïnteresseerd bent om een​​ significante impact te hebben in de digitale wereld, zorg er dan voor dat u de sociale media op de juiste manier gebruikt. Maak keuzes en schakel een expert in. Sommige sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram & YouTube spelen ook een zeer belangrijke rol en helpen u om op een meer geavanceerde manier verbinding te maken met de digitale wereld. Om uw SEO in 2020 te verbeteren, is het raadzaam om te investeren in beeld. Een aardig detail om te melden is, dat You Tube inmiddels al een tijdje van Google is.

10. Blokkeer spam – content

Een sterke aanbeveling is om uzelf uit de buurt te houden van spam – content, omdat dit een negatief effect op uw website heeft. Daarom is het van essentieel belang om een ​​blik te werpen op de spam content, die kan worden toegevoegd, zelfs zonder uw medeweten. Als de spam content is toegevoegd, wordt uw website door de zoekmachine als een spammer beschouwd. Deze ‘overspannings content’ is zeer gevaarlijk voor uw website, waardoor deze zelfs wordt geblokkeerd. De bijgewerkte en de nieuwste versie van WordPress helpt u om geen berichten te linken in de opmerkingen, die u helpen bij het beheersen van de spam content. Om dit te doen, moet u de instellingen van WordPress handmatig wijzigen.

11. Gebruik content van hoge kwaliteit  

Voor SEO in 2020 is content de grootste troef voor uw website. Zorg er altijd voor, dat de content die u gebruikt, informatief, goed geconstrueerd, fris en origineel is met het juiste formaat.  Bij deze een basislijstje waar u op moet letten bij het aanmaken van content:

 • Plaats de belangrijkste content nog steeds boven de fold. Start met aan te geven wat er bereikt is en ga vervolgens meer in detail bij de uitleg hoe u daar gekomen bent.
 • Wissel lange en korte zinnen af. Plaats niet meer dan 2 gebeurtenissen in 1 zin.
 • Schrijf in de actieve vorm. Dat leest prettiger.
 • Maak gebruik van alinea’s met goede informatieve headings. Zo kan de bezoeker uw tekst makkelijker scannen.
 • Laat uw zoekwoord (keyword) genoeg terugkomen in de tekst. Wel op een manier, dat het niet vervelend wordt.
 • Optimaliseer uw foto’s en zorg voor een tekst met genoeg woorden.
 • Markeer de belangrijkste content als ‘cornerstone content’
 • Zorg voor een goede linkbuilding structuur met ingaande en uitgaande links’’ & backlinks.
 • Neem een abonnement op Yoast premium voor meer opties aangaande SEO in 2020

12. Gebruik captcha-plugin  

Zorg er tijdens het maken van uw blog voor dat u een aantal creatieve en pakkende plug-ins toevoegt. Daarmee bedoelen we plug-ins, die direct helpen bij het verbeteren van de prestaties van de website. Ze hebben namelijk de capaciteit om de snelheid van de website te verhogen en ook te helpen bij het minimaliseren van de belasting van de webserver. Wanneer u WordPress gebruikt, vindt u W3 Total Cache vaak een perfecte keuze.

Daarnaast zijn er nog enkele andere plug-ins, die WordPress levert en die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Sommige van dergelijke plug-ins omvatten browser-caching, database-caching, object-caching, enzovoort. Het algemene voordeel van catchy plugins is, dat ze zeker helpen bij het minimaliseren van de laadtijd van de pagina, wat uiteindelijk zal helpen bij het verbeteren van de kijkervaring van de kijker. Afhankelijk van de browser ervaring neemt het aantal kansen om uw website te bezoeken toe, wat geleidelijk het organische verkeer verbetert.

13. Gebruik de zoekwoorden uit uw zoekwoordenonderzoek slim

Als u zoekwoorden op de juiste manier gebruikt, is de kans groter, dat u veel verkeer ontvangt. Hiervoor moet u verstandig zijn en alleen zoekwoorden op de vereiste posities plaatsen. ‘Rank brain’ wordt vaak door Google gebruikt om de spam-sleutelwoorden in de gaten te houden. Het misbruik maken van zoekwoorden raad ik u sterk af. Dit kan ook een negatief effect hebben op uw website.

SEO specialist Den Haag inhuren

Heeft u over SEO in 2019 vragen? Of wilt u mij inhuren als SEO specialist? Surf naar Mijn Contactpagina en neem contact op. Hier komt u meer te weten over de auteur Herman Geertsema.

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World: specialist in SEO & Content Marketing uit Den Haag. We nemen opdrachten aan in regio Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Breda.

Begrijpt u een bepaalde term in dit artikel niet? Surf naar ons SEO & Content Marketing woordenboek.

SEO Blogs over Lokale SEO & Pagespeed

 1. Wat moet een start – up weten over SEO? 
 2. Is de website snelheid de belangrijkste SEO factor?
 3. Google Mijn Bedrijf: de belangrijkste SEO factor.
 4. Social Media Checklist: gratis tips.
 5. Met een lokale SEO check verslaat u de concurrentie.

SEO checklist WordPress

Met deze WordPress SEO checklist verbetert u de SEO rankings van uw WordPress sterk.

connectyourworld

Laat je bericht achter