• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Sociale Media Marketing [Trends 2021]

Sociale Media Marketing [Trends 2021]

sociale media, social media marketing

Geschatte leestijd: 6 minuten

Sociale media is niet langer alleen maar een trendy marketingtactiek, het is namelijk een cruciale techniek. De consumenten van tegenwoordig wenden zich dus tot sociale media om merken te vinden, die ze kunnen vertrouwen. Ze zijn bijvoorbeeld op zoek naar ‘testimonials’ van gebruikers, voorbeelden van uitzonderlijke klantenservice en meer. Om aan deze veranderende eisen te voldoen, moet uw bedrijf een aantrekkelijke sociale media aanwezigheid behouden. Op deze wijze biedt u de klanten de merkervaring, die zij verwachten. Wat zijn bijvoorbeeld de aandachtspunten betreffende sociale media voor 2021?

Sociale media, social media marketing, SEO & Social media

1. Een verhoogde vraag naar echt ‘sociaal’ engagement

Mensen willen immers zaken doen met bedrijven, die ze kennen, vertrouwen en liefhebben. Een bedrijf, dat sociale media marketing eenvoudigweg als medium voor reclame gebruikt, raakt namelijk het belangrijkste stuk kwijt: het “sociale” aspect. Juist bij het sociale aspect heeft u de mogelijkheid om de allerbelangrijkste connecties op te bouwen. In 2021 zullen degenen, die zich met hun publiek bezighouden, degenen zijn die winnen. 

2. Betrokkenheid Facebook neemt af

Uit gegevens blijkt, dat het gebruik en de betrokkenheid van Facebook aanzienlijk zijn gedaald: volgens het Pew Research Center heeft 42% van de gebruikers het afgelopen jaar een pauze genomen van de site. 26% heeft de app van hun telefoons verwijderd. Dit betekent niet dat het een dood kanaal is, maar het betekent wel, dat we alternatieven moeten onderzoeken.

3. De groei van LinkedIn

In termen van ondergewaardeerde sociale platforms zal de groei van LinkedIn namelijk enorm zijn in 2021. Zoveel marketeers hebben echt van LinkedIn geprofiteerd als een bijvoorbeeld publicatie- en content platform. Dit gebeurt zelfs, als ze er bij een CEO op aandringen om occasionele woorden van wijsheid te plaatsen. Degenen die een sterke LinkedIn strategie uitwerken, zullen namelijk de boodschap van hun merk laten zien. Bedrijven hebben vaak een veeleisend publiek, dat op zoek is naar bijvoorbeeld hoogwaardige content, advies en mogelijkheden om deel te nemen. 

4. Instagram verhalen

Het is geen geheim, dat Instagram verhalen aan populariteit winnen. Ook vergroten ze de betrokkenheid via organische en betaalde methoden. Volgens TechCrunch overschreed Instagram in juni 2018 1 miljard maandelijkse gebruikers, en volgens Business Insider trekt Instagram Stories bijna 400 miljoen gebruikers. Instagram Stories zouden een essentieel onderdeel in uw strategie voor sociale media voor 2021 moeten zijn.

5. Interactieve content

Marketeers moeten nadenken over interactieve content. In plaats van te schreeuwen tegen uw consument, nodigt u ze uit voor een ervaring. Interactieve quizzen hebben de marketingwereld stormenderhand veroverd, en softwaretools zoals bijvoorbeeld Float IQ en Buzzfeed Quiz Generator maken het gemakkelijk voor marketeers om quizzen uit te voeren via hun sociale kanalen. Vergeet niet om in te loggen op uw e-commerce pagina’s voor de quiz te onthullen om de verkoop te stimuleren. 

6. Live video

Visual is het nieuwe content medium op sociaal gebied, waarbij live video de meest aantrekkelijke manier van communiceren is. Goede live video is namelijk authentiek, voelt niet nep of gemaakt en maakt verbinding met een persoon op een massale publieksschaal. Marketeers moeten analytische gegevens en inzichten uit de live video consumptie actief gebruiken om meer te weten te komen over hun publiek en hun betrokkenheid bij hen te vergroten. 

7. Social media marketing voor het opbouwen van vertrouwen

Terwijl het publieke gebruik van sociale media blijft groeien, is het vertrouwen in sociale media marketing nooit lager geweest. 

Merken moeten namelijk overschakelen van het maximaliseren van hun bereik op sociale media naar het koesteren van vertrouwen. 

Om namelijk als ‘influencer’ te worden beschouwd, wilt u meer intieme en transparante discussies met uw volgers. De virale aard van sociale media zal u helpen om u bloot te stellen aan een breder publiek. 

8. Consumenten als gemerkte content makers

Sociale media en smartphones hebben het tijdperk van de visuele content tot stand gebracht. Dat is de reden, dat visual search SEO in belang is toegenomen. In 2021 zullen gebruikers bijvoorbeeld blijven vragen om zeer persoonlijke visuele ervaringen. Besteed minder tijd aan het maken van ineffectieve content en meer tijd aan het gebruik van de gratis, vertrouwde en authentieke, door gebruikers gegenereerde content, die uw klanten elke dag over uw merk maken. 

9. Meer inkomende verzoeken via sociale media

Het gebruik van sociale media zal niet snel vertragen. Marketeers moeten bijvoorbeeld op de hoogte zijn van de nieuwste tools en platforms voor sociale media, zodat ze snel trends kunnen analyseren en proactief op klanten kunnen reageren. Wees voorbereid op een groter aantal inkomende klantverzoeken via sociale kanalen. Monitor daarom deze kanalen proactief om snel te reageren en klanten tevreden te houden. 

10. Merken met behulp van groepen

Mensen zullen minder tijd kwijt zijn aan openbaar online publiceren en meer tijd aan bijvoorbeeld groep chats. In 2021 willen merken namelijk een deel van het gesprek zijn door groepen te maken en te laten groeien, die naast hun merk zijn gebouwd. Het zal een plek zijn, waar merken binnen moppen en verhalen kunnen communiceren en contact kunnen maken met kleinere, toegewijde groepen van loyale mensen. Dit in plaats van iedereen te bereiken.

11. Content Marketing in long form

Het grootste misverstand over consumenten is, dat ze zich alleen bezighouden met korte, beknopte content. De waarheid is, dat ze zich bezighouden met wat interessant is, hoe lang het ook is. Wetenschappelijk bewijs bewijst bijvoorbeeld, dat lange termijn content conversie en SEO zoekmachineoptimalisatie bevordert, als het goed wordt gedaan. Meer merken en ‘influencers’ zullen erbij betrokken raken als een manier om hun impactvolle verhalen te vertellen. 

12. SEO Voice Search op Sociale Media

Spraakgestuurd zoeken is al een opkomende trend in de tech- en internet ruimten, maar het moet nog een entree maken in de sociale media wereld. Gesproken zoekopdrachten zullen bijvoorbeeld een integraal onderdeel zijn van een ‘hands-free’ ervaring in technologie, inclusief sociale media. Contentmarketeers moeten bereid zijn om bijvoorbeeld content te maken die kan worden gelezen, bekeken en beluisterd. 

13. Meer authentieke Influencers Marketing

Marketeers raakten verliefd op influencers in 2018. Velen begrepen niet hoe belangrijk het is om samen te werken met influencers, die echt dol zijn op de merken die ze steunen. Ze hebben eenvoudig mensen ingehuurd wiens volgers bij hun doelgroepen passen. Sociale consumenten zijn namelijk verstandig en kunnen onmiddellijk onwetendheid opsnuiven. In 2021 zullen merken die winnen in influencer marketing een meer authentieke benadering aannemen. 

14. Meer realiteit achter de schermen

Werkelijkheid & realiteit, dat is waar we allemaal naar verlangen. Bedrijven die namelijk social media marketing omarmen en zich op hun gemak voelen om het publiek achter de schermen te laten lopen, hebben een geweldige kans om hun merkbereik aanzienlijk te vergroten. De meeste bedrijven benaderen sociale media marketing namelijk als een andere uitlaatklep voor het verspreiden van bijvoorbeeld een advertentie; echter, als consumenten zijn we er immuun voor. 

SEO optimalisatie & Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO specialist & Content Marketing expert. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben bijvoorbeeld diverse opdrachten succesvol afgerond in Leiden, Zoetermeer, Delft & Rijswijk. Heeft u een vraag over Sociale media? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren of Content Marketing expert? Bel of mail ons.

Social media specialist Den Haag – Openingstijden

Maandag8:30 AM - 5:30 PM
Dinsdag8:30 AM - 5:30 PM
Woensdag8:30 AM - 5:30 PM
Donderdag8:30 AM - 5:00 PM
Vrijdag8:30 AM - 5:00 PM
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Lees deze SEO checklist eens door en verbeter je website.

connectyourworld

SEO en Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag is in 2018 door Herman Geertsema opgericht. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG). SMG is een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Wij hebben allerlei online marketing disciplines in huis om onze klanten professioneel te bedienen. Daarnaast hebben de leden van SMG ontzettend veel kennis in huis om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.