• 06-41226543
 • hermanconnects@gmail.com voor een SEO check

De magie van SEO zoekwoorden

De magie van SEO zoekwoorden

SEO Zoekwoorden onderzoek
Connect your World is gevestigd in Den Haag

SEO Zoekwoorden zijn voor elke website van belang om de zichtbaarheid van de website te vergroten. Elke dag voert een mogelijke klant namelijk een zoekopdracht uit op het internet om een bepaalde oplossing te vinden voor zijn of haar probleem. Zeker als het gaat om een nieuw product of dienst of bedrijf, is het eerste wat u doet Google openen.

Als u goed zichtbaar bent, heeft u de kans om de oplossing aan te bieden en een nieuwe klant te verwelkomen. Als uw website niet goed zichtbaar is, gaat bijvoorbeeld uw concurrent er met de buit vandoor. De meerderheid van de internetgebruikers tikt meerdere zoekwoorden in om de zoekresultaten te verfijnen.

Engelstalige artikelen over zoekwoordenonderzoek

Long-tail keywords

Het kan ook anders! Een van de meest effectieve methodes om meer nieuwe klanten te bereiken, is namelijk het gebruik van long-tail keywords. Long-tail keywords introduceren meerdere SEO zoekwoorden en zinnen op meerdere manieren en variaties. Op deze wijze sluit u meer aan op de manier waarop mensen zoeken op het internet. Een ‘long tail keyword’ bestaat vaak uit drie zoekwoorden of meer.

Sleutelwoorden zijn belangrijk voor online succes

Sleutelwoorden zijn een belangrijk onderdeel van uw website. Want zonder focus op uw doelgroep en haar wensen is het waarschijnlijk, dat u niet bovenaan in Google komt. Google kan alleen herkennen, dat uw website relevant is voor de gewenste SEO zoekwoorden, als u ze gebruikt in uw website. Bij een zoekwoorden analyse komen namelijk vaak de volgende fouten naar boven.

Zoekwoorden fouten

 • Gebruik van stopwoorden.
 • De zoekwoorden zijn te breed.
 • U richt zich op teveel zoekwoorden.
 • U richt zich teveel op individuele zoekwoorden.
 • Niet genoeg zoekwoorden gebruiken.
 • Te weinig variatie in het gebruik van ‘key words’.

SEO zoekwoordenonderzoek

Waarom zijn zoekwoorden zo 
belangrijk?

Dat komt omdat zoekmachine algoritmes voor een groot deel zijn gebaseerd op zoekwoorden op uw webpagina, zoekwoorden in uw code en zoekwoorden in de links die verwijzen naar uw website.

Zoekwoordenonderzoek gratis tools

Google identificeert zowel de local SEO resultaten als de global SEO zoekresultaten bij een bepaald sleutelwoord. Wees er zeker van, dat het zoekvolume van een sleutelwoord boven de 1000 per maand zit, tenzij u in een kleine niche werkzaam bent.

Het gebruik van meerdere zoekwoorden

Als u in uw SEO zoekwoorden onderzoek inzet op het gebruik van enkelvoudige woorden, heeft u een lange reis voor de boeg en is het onzeker, dat u een resultaat haalt. Optimaliseren met een ‘search phrase’ bestaande uit meerdere woorden heeft bijvoorbeeld deze voordelen.

 • Minder concurrentie
 • Een relevantere website
 • Grotere kans om bovenaan in Google te komen.

Bijvoorbeeld als we een SEO boek willen kopen focussen we op SEO Boeken en SEO boek.

Wat doet de concurrentie met zoekwoorden?

Er zijn meerdere manieren om te kijken hoe uw concurrentie gebruik maakt van zoekwoorden en van welke sleutelwoorden. Pas daarbij op dat u de zoekwoorden van uw concurrentie niet zonder na te denken kopieert. Dat hebben zij misschien ook wel gedaan. Maar wie zegt dat deze zoekwoorden goed zijn en het beste resultaat opleveren. Achterhaal daarom unieke zoekwoorden in uw zoekwoordenonderzoek, dat vergroot namelijk de kans om bovenaan in Google te komen.

SEO zoekwoordenonderzoek 
doen

 • gebruik tools om de zoekvolumes naar boven te halen.
 • Maak gebruik van long-tail sleutelwoorden om bovenaan in Google te komen
 • Scoren met enkelvoudige zoekwoorden is bijzonder lastig en valt af te raden.
 • Kijk naar de concurrentie om op ideeën te komen voor zoekwoorden.
 • Kopieer de concurrent niet klakkeloos, maar bekijk of deze zoekwoorden ook van belang zijn voor uw online strategie.
 • Spreid uw zoekwoorden goed en gebruik geen stopwoorden.

SEO Blogs

SEO specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Dit SEO bureau neemt opdrachten aan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Herman is een ervaren SEO specialist en een Content Marketing expert met 20 jaar ervaring. Wilt u mij inhuren als SEO specialist? Surf naar Mijn Contactpagina en bel of mail mij.

Speciale SEO actie

SEO bureau Connect your World heeft een Speciale Actie, waarmee je een super scherp tarief kan scoren.

connectyourworld

Laat je bericht achter