• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Social Media Marketing en SEO

Social Media Marketing en SEO

social media, sociale media, social media marketing

Geschatte leestijd: 7 minuten

Content is king, Distribution is queen

SEO & Social Media blijven een twee eenheid, die elkaar versterken. Social media veranderen in een rap tempo. De populariteit van de diverse platformen kan nog wel eens veranderen. Maar een ding staat als een paal boven water, Sociale Media worden nog steeds groter en zijn belangrijk voor de distributie van uw content.

Waarom zijn Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest & Instagram zo belangrijk?

Ten eerste ontdekken en bezoeken mensen websites door persoonlijke aanbevelingen van vrienden en familie, die gebruik maken van Social Media. Hoe makkelijker u het maakt om uw content te delen, hoe groter de kans is, dat ze dit ook daadwerkelijk doen. Ten tweede zijn de mogelijkheden van de platformen verder ontwikkeld en de standaard geworden in hun gebied. Instagram is bijvoorbeeld de makkelijkste manier om foto’s te delen. Zeker als u een tastbaar product verkoopt, zal u een Instagram en of Pinterest account moeten opzetten.

SEO & Social media = interactie

Social media zijn ooit ontwikkeld om digitaal met elkaar te praten, te socializen en kennis te maken. Hoewel de meeste mensen en organisaties met name zenden op de Sociale media, heeft u ook voldoende mogelijkheden om te reageren en de interactie aan te gaan.

Reageer bijvoorbeeld eens op de blog of een bericht van iemand anders. Laat iemand weten, dat u zijn bijdrage leuk vindt. Schrijf een positieve Google recensie over een product, wat u recent heeft aangeschaft. Geef een beoordeling.

Op Sociale Media zijn de omgangsnormen vaak ruw en direct. Maar op een beschaafde manier de discussie aangaan, kan veel opleveren voor zowel bedrijven als organisaties en (mogelijke) klanten. Zeker als het u lukt om ‘viral’ te gaan.

Sociale media statistieken

De social media platformen worden in Nederland nog steeds populairder volgens het Social Media Onderzoek van Newcom uit 2021.

 • Tik Tok 1,7 miljoen leden
 • Pinterest 3,9 miljoen leden
 • LinkedIn 5 miljoen leden
 • Instagram 5,9 miljoen leden
 • Facebook 10,4 miljoen leden
 • Twitter 2,9 miljoen leden

Bron Social Media Onderzoek van Newcom 2021

Social Media Marketing in 2021

Door de Corona crisis maakt men intensiever gebruik van social media. In 2021 zijn Tik Tok & Pinterest de grote winnaars qua gebruik. In het dagelijkse gebruik groeien vooral LinkedIn, YouTube & Tik Tok. Instagram groeit nauwelijks onder de 40 jaar.

SEO & Social Media Marketing: de zakelijke opties

1. Facebook

Facebook is veruit het grootste social media platform van de wereld. En hoewel het een ‘social network’ is, heeft Facebook ook diverse opties om uw bedrijf of organisatie op de kaart te zetten.

Facebook Bedrijfspagina

U heeft de mogelijkheid om een bedrijfspagina op te zetten en aan te geven wie u bent en wat u doet. Door het slim inzetten van betaalde advertenties wat helemaal niet veel hoeft te kosten, kunt u uw bereik via Facebook spectaculair vergroten. Facebook heeft de opties om de like button te gebruiken of een aanbeveling te schrijven.

Facebook, Instagram & WhatsApp

Het is nu nog gemakkelijker om mensen te bereiken, die waarschijnlijk contact met u zullen opnemen. U heeft de mogelijkheid om advertenties te maken, die worden weergegeven op Facebook en Instagram om meer berichten te ontvangen op WhatsApp.

Gratis Facebook Business Tools

Producten verkopen via Facebook

U heeft nu met Facebook de mogelijkheid om uw producten te tonen aan miljoenen potentiele klanten. U kiest als eerste een betalingsmethode en daarna geeft u uw bedrijfsgegevens op. Dan voegt u een catalogus toe of u maakt een nieuwe om uw producten te promoten en te verkopen.

Afspraken toevoegen

Toon uw diensten en beschikbaarheid, zodat mensen een afspraak met u kunnen maken. Verander volgers in klanten. Stel uw beschikbare datums en tijdstippen in. Laat de diensten of services zien die mensen kunnen boeken

Betaalde online evenementen organiseren

Met betaalde online evenementen kunt u online evenementen organiseren waarvoor deelnemers kunnen betalen voor toegang. Zo kunnen uw fans profiteren van premium content terwijl ze virtueel samenkomen en kunt u vanuit huis geld verdienen. Uw online evenement kan bestaan uit één of meerdere livevideo’s. Ga aan de slag door akkoord te gaan met de servicevoorwaarden en uw bankrekeninggegevens toe te voegen.

Laat uw menu zien

Maak het makkelijker voor mensen om door uw menu te bladeren en uw producten te bestellen via Facebook.

2. Twitter

Het berichten netwerk waarmee u kleine boodschappen of berichten de wereld in kan sturen. Twitter voor SEO gebruiken bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste kunt u de link van uw website kwijt in uw Twitter profiel. Door het opbouwen van uw Twitter volgers vergroot u de autoriteit van deze link. het opbouwen van volgers is 1 ding. Daarna tracht u uw volgers over te halen tot actie en ze over te halen tot een conversie. Twitter geeft u de mogelijkheid om snel een berg content te scannen, het verkeer naar uw website te verhogen en uw web links te promoten.

Twitter & SEO

Houdt wat u communiceert consistent door gebruik te maken van dezelfde zoekwoorden, die u ook op uw website gebruikt. Vergeet niet dat hashtags de rol van zoekwoorden voor Twitter spelen. Ze verbeteren de zoekbaarheid van uw post en helpen mensen uw content beter te vinden. Zet daarom de meest essentiële zoekwoorden om in hashtags, want dankzij hen wordt elke tweet weergegeven in een Twitter zoekopdracht voor een specifiek onderwerp en in de Trends-feed van Twitter.

3. LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk. Met LinkedIn kan u:

 • uw zichtbaarheid in een bepaalde niche vergroten
 • nieuwe zakelijke contacten opdoen
 • backlinks verkrijgen voor uw profielpagina
 • mogelijke klanten bereiken met uw kennis
 • bezoekers doorsturen naar uw eigen website

Naast een persoonlijke pagina, kunt u ook gratis een pagina voor uw bedrijf of organisatie opzetten. Houd deze pagina goed bij en zorg voor consistente NAW gegevens.

4. Slideshare

Slideshare is een ander platform, waarmee u uw publiek kunt bereiken. Het is een tool waarmee u uw visuele presentaties kunt delen met uw doelgroep. Slideshare kan het verkeer naar uw website vergroten. Dat is weer goed voor uw SEO ranking.

5. Instagram en Pinterest

Verkoopt u een tastbaar product of dienst? Maak dan gebruik van Instagram en of Pinterest. Visual search SEO is enorm in opkomst. Besteed daarom voldoende aandacht aan deze twee opties. Instagram video’s kunt u afspelen op uw Facebook account.

6. Youtube

Het maken en verspreiden van video’s is makkelijker dan ooit, dankzij mobiele telefoons en tablets. Daarom moet het YouTube platform een integraal onderdeel vormen voor uw SEO strategie. Zorg bij het maken van een video altijd voor een link naar uw website en gebruik ruimschoots de zoekwoorden of keywords. Voor SEO doeleinden is het extreem belangrijk om een videobeschrijving te hebben en een YouTube profiel op te stellen. persoonlijk zou ik de voorkeur geven aan YouTube, omdat YouTube een onderdeel is van Google.

Met SEO & Sociale Media winnen

Bezoekers zijn de sleutel voor een succesvolle website. Daaropvolgend het veranderen van bezoekers in klanten maakt u een succesvol ondernemer. Een sociaal netwerk / sociale media kan u hiermee helpen en voor een groot deel kunt u dit gratis opbouwen. Demografie en doelgroep zijn belangrijke factoren om te bepalen welke sociale media platformen u gaat gebruiken. Daarnaast is het zaak om de ontwikkelingen goed te volgen en goed na te denken hoe u slim in contact kunt komen met uw doelgroep. Als u jongeren als doelgroep heeft is het bijvoorbeeld niet slim om alleen op Facebook te zitten. De voorkeuren van met name jongeren veranderen razend snel.

Sociale Media profiel opbouwen is lange termijn strategie

Het opbouwen van een Sociale Media profiel op de diverse platformen kost tijd. Verwacht niet, dat u in een paar weken bent, waar u wilt zijn. Gaat u echter voor langdurig succes, dan is investeren in SEO & Social Media de moeite waard.

SEO optimalisatie & Content Marketing Blogs

Sociale Media Specialist Den Haag

Herman Geertsema is een ervaren SEO specialist & Content Marketing expert uit Den Haag. Hij is eigenaar van SEO bureau Connect your World. Connect your World neemt opdrachten aan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Bijvoorbeeld in Leiden, Zoetermeer, Rijswijk & Delft hebben wij meerdere SEO projecten met succes afgerond. Wilt u mij als Online Marketing expert inhuren? Bel of mail ons.

SEO bureau Den Haag – Openingstijden

Maandag8:30 AM - 5:30 PM
Dinsdag8:30 AM - 5:30 PM
Woensdag8:30 AM - 5:30 PM
Donderdag8:30 AM - 5:00 PM
Vrijdag8:30 AM - 5:00 PM
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

SEO checklist

Met deze SEO checklist kunt u de SEO rankings van uw website sterk verbeteren.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

SEO en Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag is in 2018 door Herman Geertsema opgericht. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG). SMG is een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Wij hebben allerlei online marketing disciplines in huis om onze klanten professioneel te bedienen. Daarnaast hebben de leden van SMG ontzettend veel kennis in huis om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.