• 06-41226543
 • hermanconnects@gmail.com voor een SEO check

SEO International verbind je met de wereld

SEO specialismen: International, Lokaal, MKB, Migratie & Mobiel

SEO International, persoonsgegevens
Het Vredespaleis in Den Haag als symbool van Connect your World

Inleiding

Connect your World is de specialist in SEO & Content Marketing in Den Haag. Wil je lokaal zichtbaarder worden of wil je je product in het buitenland afzetten? SEO bureau Connect your World heeft zowel kennis van SEO International als van lokale SEO.

In Den Haag en de Randstad zijn veel internationale organisaties gevestigd. Daarnaast is Nederland een exportland, met als gevolg dat veel bedrijven en organisaties buiten Nederland hun product of dienst verkopen. Daarom is Connect your World gespecialiseerd in SEO International. We helpen hiermee (internationale) organisaties en bedrijven aan internationale zichtbaarheid. Is uw product of dienst bijvoorbeeld geschikt voor mensen uit andere landen? Wilt u dus uw afzetmarkt vergroten? Als het antwoord ‘ja’ is, krijgt u namelijk te maken met klanten die een andere taal spreken. SEO International is dan een must voor u. Een Internationale SEO strategie is wel lastig. Daarom zou ik altijd een SEO specialist inhuren.

Lokale SEO

Bij Google is de laatste jaren steeds meer nadruk komen te liggen op Lokale SEO. Als je bijvoorbeeld een loodgieter of een kledingwinkel nodig hebt, dan zoek je deze in je eigen stad of dorp. SEO bureau Connect your World heeft banden in het Midden en Klein Bedrijf (MKB) en helpt u daardoor op weg om jouw concurrentie voor te blijven.

Iedereen kent Google als zoekmachine. En hoewel Google veruit de grootste is, zijn er namelijk ook nog andere zoekmachines zoals bijvoorbeeld Yahoo, Bing en Baidu. Per keer wordt gekeken of we ook aan deze zoekmachines aandacht moeten besteden.

Vanzelfsprekend handelen we ook opdrachten af, als het gaat om mobiel, e-commerce en de migratie van uw website.

Een korte Lokale SEO checklist met gratis tips en adviezen. Vind hier de handleiding van Google Mijn Bedrijf.

Lees ook deze blogs over lokale SEO:

Wat is International SEO?

International Search Engine Optimization is het proces van het optimaliseren van uw website, zodat de zoekmachines makkelijk kunnen bepalen welke landen uw voorkeur hebben om zaken mee te doen en welke talen u gebruikt voor uw bedrijf of  zichtbaarheid.

We starten met het onderzoeken van uw internationale zichtbaarheid, verkeer en conversies op dit moment. We maken een 0 meting en gebruiken hiervoor onder andere de geo – rapporten in Google Analytics.

SEO International, SEO The Hague, SEO Den Haag
De vlaggen zijn een symbool van Den Haag als internationale stad

SEO International kent drie vraagstukken:

 • Bepaal het land of uw regio, waar u exposure wilt. Stel daarvoor een internationaal vriendelijke URL structuur op (country targeting)
 • Stel de taal op uw pagina’s vast en gebruik ‘taal tags’ (language targeting)
 • Maak en onderhoud content in de taal van uw doelgroep.

Verdere SEO signalen:

 • Host uw site op een lokaal IP adres.
 • Link naar content uit het land waar u zich op richt..
 • Doe aan linkbuilding met lokale bronnen uit het land waar u zich op richt.
 • Zorg voor een ranking op lokale zoekmachines zoals Baidu in China.
 • Zorg voor contact informatie op internationale directories & GMB pages
 • Stel de locatie in waarop u zich richt in Google Search Console.

Meer weten over International SEO?

Wil je meer weten over SEO in een internationale context en een Internationale SEO strategie optuigen? Bel mij op tel 06-41226543 of surf naar Mijn Contactpagina. De eigenaar heeft gewerkt bij een internationaal bedrijf en is een SEO specialist en Contentmarketing expert.

Lees ook deze blog over een Internationale SEO Strategie.

2. Lokale SEO

Wat is lokale SEO?

Lokale zoekmachine optimalisatie is een onderdeel van SEO, dat zich speciaal richt op de optimalisatie van een website voor lokale zoekopdrachten.

Lokale SEO is belangrijk voor lokale ondernemers in branches, waarin veel concurrentie is. Mensen zoeken daarnaast ook naar een loodgieter of een restaurant in hun eigen buurt, plaats, dorp of stad. 

97% van de gebruikers heeft in Google wel eens een lokale zoekopdracht ingevoerd. Uit onderzoek bleek, dat 50% de dag erna contact opneemt of zich meldt in de winkel.

Lokale SEO kan bijvoorbeeld interessant zijn voor loodgieters, klusbedrijven, schoenenwinkels, kledingwinkels en vele andere branches waarin de concurrentie hoog is. Het kan bijvoorbeeld ook interessant zijn in branches waarin de waarde van een mogelijke klant zo groot is, dat een online investering zich makkelijk terug verdient.

Als lokale SEO specialist doe je niet zoveel anders dan bij reguliere SEO. Bij zaken als zoekwoordenonderzoek en linkbuilding hou je volop rekening met de lokale context.  Daarnaast besteed je aandacht aan de Google & Facebook my business page, manage je jouw reviews, vergeet je de basis SEO niet en zorg je voor consistente NAW gegevens.

Lokale SEO hoeft niet duur te zijn voor de lokale ondernemer in verhouding met wat het gaat opleveren. Uit onderzoek bleek de volgende doorklik percentages per positie in Google.

SEO International

Meer weten over Lokale SEO

Lokale zichtbaarheid is super belangrijk. Wil je er veel meer over weten? Bel mij op tel. 06-41226543 of surf naar mijn contact pagina.

Op deze website vindt u de volgende blog:

Lokale SEO tips voor kleinere bedrijven.

3. Websitemigratie en SEO

Wat is een websitemigratie?

Een websitemigratie is een veel gebruikte term door SEO specialisten om een gebeurtenis te beschrijven van een website, die aanzienlijke veranderingen ondergaat. Deze veranderingen kunnen een zeer grote invloed hebben op de zichtbaarheid in zoekmachines.

De impact van een migratie op de online zichtbaarheid

Op volgorde van impact zijn er verschillende type migraties te onderscheiden:

 1. Nieuw design
 2. Protocol http naar https
 3. Content migratie of structuurwijziging
 4. Platform doorontwikkeling
 5. Rebranding
 6. Complete platformmigratie

Een websitemigratie is vaak een spannende en drukke tijd, waarbij je soms bang bent, dat je iets vergeet. Zeker als het gaat om zoekmachine optimalisatie, kunnen de gevolgen groot zijn, als er dingen mis gaan tijdens de migratieperiode. Met Google Analytics en of Google Search Console kan je het gehele proces goed monitoren en actie ondernemen, wanneer dat nodig is.

Meer weten over de migratie van een website en SEO?

Bang dat je wat vergeet? Bel mij op tel 06-41226543 of surf naar mijn contactpagina. 

4. SEO & Mobiel

De mobiele vindbaarheid van websites en apps is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Zeker nu het aantal zoekopdrachten via smartphones groter is. dan het aantal op desktop computers. En als uw website niet “mobielvriendelijk”op het scherm van uw potentiële klant verschijnt, zijn ze vervolgens binnen één klik weer weg.

Waarom is SEO voor mobiel zo belangrijk?

SEO International

Uw website is “mobielvriendelijk” wanneer deze zonder extra moeite goed te bekijken is op een mobiel apparaat. Met de verandering van het zoekgedrag in de zoekmachine, stimuleert Google namelijk partijen om zorg te dragen voor een mobielvriendelijke website.

Google heeft een tool ingericht om de mobiel vriendelijkheid van je website te testen. Deze test vind je hier.

Meer weten over SEO & mobiel?

Heb je hulp nodig om jouw website ook te mobiliseren voor mobiel? Bel mij op tel 06-41226543 of surf naar mijn contactpagina.

5. E-commerce en SEO

Het winkelen via internet heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen en is voor de jongere generaties gemeengoed geworden. Maar ook steeds meer ouderen weten de weg naar de webshop te vinden.

SEO voor webshops is in de basis niet anders dan de SEO voor bijvoorbeeld een bedrijfswebsite. Toch kennen e-commerce sites een aantal bijzondere aandachtspunten, die niet of in meerdere mate voor bedrijfswebsites gelden.

Lees ook de blog: SEO voor e-commerce websites

SEO Checklist

 1. Zorg voor unieke productinformatie en neem deze niet klakkeloos over van de leverancier.
 2. Geef de voorkeur aan de belangrijkste producten, die de meeste omzet opleveren en begin met het optimaliseren van deze productpagina’s.
 3. Zorg voor creatieve content en verplaats je bij het schrijven van de productinformatie in uw klant.
 4. Voorkom dubbele content en gebruik de cannonical om straf van Google te voorkomen.
 5. Zorg voor een goede hiërarchische structuur en navigatie, verhouding hoofd en subcategorieën en de verfijning hiervan. Welke producten worden aangeklikt en welke niet.
 6. Let goed op filters en parameters. Deze zijn fijn voor de klant, maar kunnen voor de SEO vooral van duplicate content zorgen. Gebruik cannonicals en geef goede instructies aan Google via Search Console, hoe om te gaan met dubbele content.
 7. Zorg bij filters en parameters voor de juiste inhoud door middel van een zoekwoordenonderzoek.
 8. Interne linkbuilding is ook bij webshops belangrijk.
 9. Optimaliseer pagina’s voor de juiste zoektermen. De hiërarchische structuur van de belangrijkste pagina’s binnen een e – commerce website bestaat meestal uit drie niveaus: hoofdcategorieën, subcategorieën en product detailpagina’s.
 10. Zorg voor een goede update van uw metadata.
 11. Maak gebruik van gestructureerde gegevens en benut de rich snippet  (bijvoorbeeld de sterren review) mogelijkheden om op te vallen.
 12. Tover met woorden. Bijvoorbeeld woorden als gratis, nu, jij, onmiddellijk, beste converteren zeer sterk.
 13. Personaliseer je content.
 14. Test, Test, Test

Meer weten over e-commerce & SEO

Wilt u meer weten over het optimaliseren van uw webshop? Bel mij op tel 06-41226543 of surf naar mijn contactpagina.

Wilt u meer weten over een term? kijk in het SEO & Content Marketing woordenboek.

SEO Specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema, de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO specialist & Content Marketing expert. Wilt u mij bijvoorbeeld inhuren als een SEO specialist of Content Marketing expert? Surf naar Mijn Contactpagina en bel of mail mij. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht & Breda.