• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

SEO check lokale websites

SEO check lokale websites

SEO check noodzakelijk voor goede basis

Heeft uw website weleens een SEO check ondergaan? Een SEO website check of SEO scan is namelijk op regelmatige basis noodzakelijk. Op het gebied van SEO moet u de basiskennis hebben, voordat u zelfs maar gaat nadenken over innoveren. Als u namelijk met een zwakke basis probeert te bouwen aan uw huis, bent u alleen maar bezig om te falen. Aan de andere kant, wanneer u de basisbeginselen goed uitvoert, zult u meer impact van uw inspanningen zien. We praten hier over 3 onderdelen, namelijk: Technische SEO, On page SEO en Off Page SEO. Op deze drie gebieden is er een website analyse nodig om voor lokale websites een sterk SEO fundament te creëren. Kijk voor een goede SEO site checkup eens naar deze free SEO tools.

Geschatte leestijd: 13 minuten

Website controleren start met een technische SEO Audit

Alles begint met een grondige technische SEO Audit. Als een site vol zit met technische problemen, die niet zijn aangepakt. Dan kunt u niet verwachten, dat u veel verbetering zult zien van uw voortdurende inspanningen. Heeft u het werk voor deze site overgenomen van een vorige webmaster? Dan zal het uitvoeren van een SEO audit onthullen, waar u precies mee werkt.

SEO optimalisatie start met het oplossen van problemen voortkomend uit een SEO check

U hebt ook de mogelijkheid om items aan te pakken, die de site mogelijk hebben geschaad. Het is belangrijk om deze problemen vroegtijdig aan te pakken. Op deze wijze kunnen zoekmachines inzicht krijgen in de wijzigingen, die op de site zijn aangebracht. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich websites die volledig nieuw zijn en zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden.

Een SEO website check pakt u zo aan

Het pre-lanceren van een technische SEO Audit geeft u de mogelijkheid om ervoor te zorgen, dat u de best mogelijke nieuwe website lanceert. Het is belangrijk om deze pre-lancering te doen, omdat u zeker wilt weten, dat u geen grote hindernissen tegenkomt, vanwege het voor het eerst crawlen van de website. De meeste moderne veelal gratis SEO tools bieden goede SEO Audit mogelijkheden. Ik ben er een groot fan van om meerdere perspectieven te hebben bij het controleren van signalen op pagina’s en off-pagina’s. Gebruik als u kunt een paar verschillende SEO hulpmiddelen bij het uitvoeren van uw audits. Het is aan u om te bepalen, welke hulpmiddelen u voor uw technische audit moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan tools als Screaming Frog, SEMrush, Ahrefs en DeepCrawl.

1. Technische SEO optimalisatie problemen

1.1 SEO Linkbuilding: Interne links

Een sterke interne linkstructuur kan een site maken of breken. Interne links fungeren als een tweede vorm van navigatie voor gebruikers en crawlers. Als er problemen zijn met de manier waarop pagina’s naar elkaar linken op uw site, zal de site niet zijn volledige potentieel waarmaken. De twee belangrijkste problemen, die u waarschijnlijk tegenkomt bij het kijken naar interne omleidingen zijn gebroken links en interne omleidingen (redirects). Beide veroorzaken aanzienlijke inefficiënties voor zowel crawlers als gebruikers, wanneer ze deze interne links volgen. Meestal zult u deze problemen tegenkomen, nadat een website een belangrijke migratie heeft doorgemaakt, zoals verhuizen naar HTTPS of het wijzigen van het Content Management Systeem (CMS) van de site.

1.2 SEO website check – Broken links

Gebroken links zijn een vrij eenvoudig probleem, maar worden nog al eens vergeten in een SEO check. Bij het volgen van de link komt u niet op de pagina, waar u heen wilt. U wilt identificeren waar deze content nu wordt weergegeven op de site en deze links bijwerken. In gevallen waarin de content niet langer bestaat op de site, verwijdert u de link.

Redirect

Als de pagina een nieuwe URL heeft, moet u ook een omleiding instellen. Deze doorverwijzingen fungeren als een vangnet voor eventuele interne links, die u mogelijk misloopt. Ze blijven aandelen ontvangen van externe links, die de oude pagina URL mogelijk heeft verdiend. Onthoud, spam geen omleidingen. Als de content van een oude pagina nergens anders op de site is ondergebracht, is het beter om de pagina 404 te laten staan ​​in plaats van deze naar een willekeurige nieuwe pagina te verwijzen. Spamming van uw omleidingen kan mogelijk problemen met Google veroorzaken, wat u zeker niet wilt.

1.4 Interne links: 301

Een ander belangrijk probleem met interne links dat u kunt tegenkomen gedurende een SEO check, zijn interne omleidingen. Zoals ik eerder al zei, zouden interne omleidingen vanuit een on-site perspectief meer als een vangnet moeten fungeren. Hoewel doorverwijzingen nog steeds vermogen van pagina naar pagina passeren, zijn ze niet efficiënt. U wilt dat uw interne links worden omgezet naar hun uiteindelijke bestemmings URL en niet door een reeks van twee of meer URL’s bladeren. U kunt bijvoorbeeld deze broken link checker gebruiken om fouten te herstellen.

1.5 Schema

Een goede implementatie van de structured data code is ongelooflijk belangrijk voor elke geoptimaliseerde website. Deze code geeft u de mogelijkheid om zoekmachines nog specifiekere informatie te geven over de gecrawlde pagina’s op uw site. In het geval van een lokaal gerichte site, wilt u ervoor zorgen, dat u zoveel mogelijk informatie over het bedrijf levert. Het eerste dat u in uw SEO check op de site moet bekijken, is hoe de code momenteel wordt gebruikt.

1.6 Structured Data implementatie

  • Op welke pagina wordt de locatie informatie ondergebracht?
  • Welk type lokale markup wordt gebruikt?
  • Is er ruimte voor verbetering en toevoegingen aan de geleverde gegevens?

1.7 SEO check: lokale structured data

De levering van locatie informatie, met name met NAW-info (naam, adres en telefoonnummer), is afhankelijk van het type bedrijf, waarmee u te maken hebt. Bedrijven met één locatie en meerdere locaties zullen verschillende architectuurstijlen gebruiken. Waar mogelijk is het van essentieel belang om service specifieke lokale structured data te gebruiken. Als u bijvoorbeeld een lokaal advocatenkantoor bent en in plaats van alleen het lokale bedrijfsschema te gebruiken, moet de site in plaats daarvan de opmaak van Legal Service gebruiken. Door een meer beschrijvende versie van lokale structured data te gebruiken, geeft u crawlers een beter inzicht in de diensten, die uw bedrijf biedt.

1.8 Google Tool gestructureerde gegevenstest

Nadat u de markeringsgegevens van uw site hebt bijgewerkt of verbeterd, moet u deze valideren in de tool voor gestructureerde gegevenstests van Google. Deze tool laat u weten of er fouten zijn, die u moet verhelpen. In combinatie met een goed gerichte zoekwoordenonderzoek kunnen zoekmachines de site rangschikken in lokale zoekopdrachten, waaronder kaarten. Een volledige lijst met service specifieke lokale schema -markeringen is te vinden op schema.org. Het is belangrijk om zoveel mogelijk relevante informatie in uw structured data code te geven. Wanneer u kijkt naar hoe een site opmaakcode gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u voortdurend op zoek bent naar manieren om te verbeteren. Kijk of er bedrijfsinformatie is, die u kunt toevoegen om de code die u levert, nog completer te maken.

1.9 Crawlfouten in Google Search Console

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een webservice van Google. Deze Google tool is geheel gratis. Search Console bevat een schat aan informatie over uw website. U kan bijvoorbeeld de indexering status controleren en de zichtbaarheid van uw website sterk verbeteren. In Google Search Console kan je
1. (Website) pagina’s indexeren
2. HTML fouten verbeteren
3. Een zoekanalyse uitvoeren
4. De links naar uw site bekijken
5. Crawl fouten herstellen
6. Fetchen als Google

Google Search Console

Een van de beste tools, die een SEO specialist kan gebruiken, is Google Search Console. Het fungeert in feite als een directe lijn van communicatie met Google. Een van de eerste dingen die ik doe, wanneer ik met een nieuwe site werk, is Google Search Console in te duiken. U wilt weten, hoe Google uw site crawlt en of de crawlers problemen tegenkomen, die u misschien tegenhouden. Het vinden van deze informatie is waar het verslag van de dekking in het spel komt. Bij het onderzoeken van het dekkingsrapport in het nieuwe dashboard van Google Search Console krijgt u een enorme schat aan crawlinformatie voor uw site. U zult niet alleen zien hoe Google uw site indexeert gedurende de ingestelde periode, maar u zult ook zien welke fouten de crawlbot heeft aangetroffen.

1.10 301 Redirects

Een van de meest voorkomende problemen die u tegenkomt, zijn eventuele interne omleidingen of verbroken links tijdens het crawlen. Deze hadden moeten worden behandeld tijdens uw initiële SEO Site Audit Maar het is altijd goed om deze te controleren. Zodra u zeker weet, dat deze problemen zijn opgelost, kunt u ze ter validatie bij Google indienen. Op deze wijze kunnen ze opnieuw crawlen en uw reparaties bekijken en doorvoeren.

1.11 SEO check: Sitemap

Een ander belangrijk deel van het GSC, dat u tijdens uw audit moet bezoeken, is het gedeelte over de sitemap. U wilt zeker weten, dat uw sitemaps zijn ingediend en dat er geen fouten worden geretourneerd. Een sitemap fungeert als een routekaart naar Google over hoe een site moet worden gecrawld. Het is van cruciaal belang dat u, wanneer u dit rechtstreeks naar Google uploadt, hen de meest actuele, correcte versie van uw sitemap geeft. Deze weerspiegelt alleen de URL’s, die u wilt laten crawlen en indexeren. Aangezien u deze fouten oplost en indient voor validatie, ziet u uw totale aantal fouten snel afnemen. Terwijl Google doorgaat met het opnieuw crawlen van uw site. Vink GSC vaak aan voor nieuwe fouten zodat u deze snel kunt oplossen.

1.12 Potentiële serverproblemen

Net als Google Search Console is het altijd een goed idee beste vrienden te worden met het hostingplatform van de site. Het is essentieel om een due diligence te doen bij het kiezen van een hostingplatform. Wanneer ik een hostingplatform evalueer, is een van de eerste dingen waar ik naar kijk, het type ondersteuning dat ze bieden. Ik wil weten, dat als ik een probleem tegenkom, ik iemand heb die mij kan helpen mogelijke problemen op te lossen.

SEO check, SEO strategie
Bovenaan in Google

2. SEO Strategie en kannibalisatie

Nu is het tijd om ervoor te zorgen, dat uw elementen op de pagina allemaal op hun plaats staan. Als het gaat om lokale SEO, kan dit een beetje lastig zijn, vanwege alle kleine bewegende stukken, die zorgen voor een goed geoptimaliseerde site. Zelfs als uw site goed werkt vanuit een technisch perspectief, zal deze nog steeds niet op zijn hoogste potentieel presteren zonder een strategie. Bij het maken van SEO content voor een lokale site kan het al te gemakkelijk zijn om uw eigen content te kannibaliseren. Dit geldt met name voor een website met een focus op één locatie. Het is belangrijk om de zoekwoorden te evalueren, waarop de site zich richt en welke pagina’s voor die zoekwoorden worden gerangschikt.

2.1 SEO factor: verwarring

Als u ziet, dat die zoekwoorden fluctueren tussen meerdere pagina’s (en het was geen opzettelijke verschuiving), kan dat een aanwijzing zijn dat de zoekmachines verward zijn over de actuele focus van die pagina’s. Bij het werken aan een nieuwe site is het van cruciaal belang om een ​​stap terug te doen om de algehele strategie op de pagina die op de site wordt geïmplementeerd te evalueren. De aanpak van een een lokaal bedrijf kan enorm verschillen van een bedrijf met meerdere locaties. Gewoonlijk gebruikt een bedrijf met één locatie de startpagina om de locatie en de primaire diensten te targeten terwijl silo’s worden gebruikt om meer services op te splitsen. Voor een bedrijf met meerdere locaties zijn er verschillende strategieën, die kunnen worden gebruikt om nauwkeurig elke locatie efficiënter te targeten.

3. Off-page SEO Audit

Off-site signalen helpen bij het bouwen van de domein autoriteit van uw site. Het is dus van vitaal belang dat deze signalen duidelijk zijn. Hier moet u de nodige aandacht aan besteden.

3.1 Citaties en eenduidige NAW

Het hebben van de samenhang met NAW informatie over zowel de site en de SEO citations zal helpen autoriteit in meerdere aspecten van de zoekresultaten te bouwen. Deze informatie maakt een back-up van waar uw bedrijf zich bevindt. Omdat de site deze signalen consistent naar zoekmachines verzendt, hebben de zoekmachines gemakkelijker inzicht in waar ze het bedrijf kunnen rangschikken. Deze signalen zijn ook cruciaal voor betere plaatsingen in kaarten voor relevante lokale zoekopdrachten. Ik wil graag samen met mijn technische en strategische audits beginnen met het opschonen van citaten, omdat het een beetje tijd kan vergen, voordat deze problemen zichzelf oplossen. Het is een tijdrovend proces om deze citaten te verzamelen en toegang te krijgen tot deze sites. Het is echter noodzakelijk om ervoor te zorgen, dat er correcties worden aangebracht.

3.2 SEO check: citaties

Om deze reden gebruik ik citatieservices (bijv. Yext, Whitespark, BrightLocal, Moz Local) om dit werk voor mij te doen. Hierdoor kunnen deze items door de crawlers van zoekmachines beginnen vast te houden en te worden bekeken voor hun overweging, aangezien andere items op locatie worden gerepareerd of verbeterd.

Let bij een SEO Audit op toxische SEO backlinks. Waarom? Kijk altijd naar het voordeel voor de gebruiker bij inspanningen voor lokale linkbuilding. Een lokale bedrijfssite moet naar een link kijken en deze eenvoudige vraag beantwoorden: wil ik dat mijn bedrijf wordt geassocieerd met deze externe site? Als u vanuit dit perspectief naar een link kijkt, kunt u ervoor zorgen, dat de site waaraan u werkt een schoon linkprofiel heeft dat zijn organische zoek rangschikking helpt.

4.1 Bouw uw lokale website op met onze lokale SEO tips vanaf de basis

Door een grondige SEO check controleert en corrigeert u de problemen, die u op deze drie hoofdgebieden tegenkomt. Zo kunt u een veel sterkere basis leggen voor uw website en toekomstige SEO inspanningen. Daarna kunt u beginnen met de leukere en creatievere kant van marketing om meer organisch verkeer te genereren en uw lokale vindbaarheid sterk te verbeteren.

SEO optimalisatie en Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Herman is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketeer. Een SEO check is voor hem een fluitje van een cent. Deze SEO audit is trouwens altijd gratis.

SEO expert inhuren en start met een SEO check

Bij Connect your World kunt u ook een SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren en een SEO check laten doen om uw lokale vindbaarheid sterk te verbeteren? Bel of mail ons.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO check

Met deze Lokale SEO checklist behaalt u lokaal betere SEO rankings.

Free SEO Tools

Op deze website vindt u ook een lijst met veelal gratis SEO tools. Deze kunt u gebruiken om al vast een SEO check te doen en te starten met de SEO optimalisatie van uw website. Uw SEO laten doen, blijft natuurlijk altijd een optie.

Summary
SEO check lokale SEO sites voor een ​​sterkere basis
Article Name
SEO check lokale SEO sites voor een ​​sterkere basis
Author
Publisher Name
SEO bureau Connect your World
Publisher Logo
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.