• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

SEO analyse website makelaars

SEO analyse website makelaars

Marketing voor makelaars – SEO optimalisatie

In deze blog post bespreken we een SEO analyse van uw website en maar liefst 8 mogelijke fouten, die u als makelaar moet voorkomen. Voor de verkoop of verhuur van woningen heeft de makelaar natuurlijk online platformen zoals bijvoorbeeld Funda en Pararius. De website van uw makelaarskantoor kan echter ook meer zijn dan een visitekaartje. Uw website biedt talloze mogelijkheden om onder de aandacht te komen van potentiële klanten. Uw website kan namelijk een belangrijke rol spelen om meer omzet te draaien. Neem daarom vandaag nog contact met ons op voor een SEO check van de website van uw makelaarskantoor. Connect your World heeft inmiddels meer dan 5 jaar ervaring met marketing voor makelaars.

Geschatte leestijd: 14 minuten

Wilt u als makelaar uw concurrentie te slim af zijn?

Bij een SEO website analyse bij makelaars komen vaak dezelfde fouten naar voren. In deze blog post leggen wij uit, hoe belangrijk het is, dat de website van uw makelaarskantoor goed geoptimaliseerd is voor SEO. Zeker in de grote steden zoals Den Haag en Amsterdam zijn er tussen de 150 en 200 makelaars. Dit betekent dus, dat de concurrentie groot is. En dat betekent weer, dat u een aanzienlijke hoeveelheid inspanningen moet doen om voldoende naamsbekendheid een zichtbaarheid voor uw bedrijf te creëren. Een SEO check is een zinvolle eerste stap voor een analyse van uw website. Met een SEO scan tonen wij u welke slimme zetten we kunnen nemen om uw website bovenaan in Google te krijgen op de voor u relevante Google zoekwoorden.

Conversie Optimalisatie

Door een SEO analyse of SEO scan zien wij, wat er moet gebeuren om uw website bovenaan in Google te krijgen. Maar dat is niet genoeg, het uiteindelijke doel is, dat uw websitebezoekers tot actie aanzet met andere woorden, dat er conversies komen. U wilt graag, dat de bezoekers van uw website uw kantoor gaan bellen en u inhuren als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar of verhuurmakelaar.

SEO analyse belangrijke 1e stap voor marketing voor makelaars

De makelaardij is één van de branches, waarbij een goede online zichtbaarheid van groot belang is. Digitale platformen zoals Funda en Pararius zijn gemeengoed. Maar ook met een goede website geoptimaliseerd voor SEO, kunt u als makelaar uw lokale concurrentie te slim af zijn. U moet daarom goed beseffen en begrijpen, wat er nodig is om de website van uw makelaarskantoor succesvol in te zetten. Daarnaast is het ook handig om te weten, waar de valkuilen liggen.

Waarom inzetten op SEO optimalisatie?

Wist u, dat van de 100 mensen, die een zoekopdracht in Google intikken, er nog maar 7 mensen naar de 2e pagina van Google gaan? Van die 7 mensen klikt er misschien 1 door naar uw website. Dat betekent vervolgens nog steeds niet, dat deze ene persoon klant van u wordt. Wist u misschien ook, dat de nr 1 positie in Google tussen de 30 % en 50% van het aantal kliks krijgt en de de overige plekken op de 1e pagina tussen de 1 en 15% van het totaal aantal kliks op een bepaalde zoekwoord of zoekwoorden combinatie? Op de 1e pagina van Google wordt het geld verdiend!

Het is dus super belangrijk om de website van jouw bedrijf of organisatie op de 1e pagina of nog liever op de 1e positie in Google te krijgen. Dit levert u namelijk een groot concurrentievoordeel op.

1e pagina garantie – SEO specialist inhuren

Connect your World is in staat om u een 1e pagina garantie te geven op vooraf afgesproken SEO zoekwoorden. Dit betekent geen no cure no pay. Het betekent, dat wij net zo lang door gaan, totdat we onze doelen bereikt hebben. Met een mooie website bent u er helaas nog niet. Als uw potentiële klanten uw website niet weten te vinden, heeft u helemaal niets aan die mooie website. Als dit het geval is, heeft u een SEO specialist nodig. Hij of zij kan een goede website SEO check voor u maken.

SEO analyse – Domein autoriteit

Net zoals bij een regulier bedrijf is vertrouwen in uw online business erg belangrijk. Als het gaat om online, dan spreken we bij een website over Domein autoriteit. Een hoge domein autoriteit geeft aan, dat Google uw website vertrouwt en dat is goed voor uw SEO rankings. Websites van de overheid of van gevestigde namen zoals ING, Philips of de Volkskrant hebben daarom een hoge domein autoriteit. Een hoge domein autoriteit bereikt u bijvoorbeeld door alleen SEO backlinks toe te laten van websites met een hoge kwaliteit en het verzamelen van Google reviews. Als u SEO zoekmachineoptimalisatie al hebt opgenomen in uw online marketingstrategie, moet u de volgende fouten vermijden om bovenaan in Google te komen.

SEO analyse, SEO Den Haag, SEO specialist Den Haag

Bij een SEO check ziet u pas vaak, hoeveel er moet gebeuren om uw website SEO vriendelijk te maken. Het is dan heel verleidelijk om voor de meest snelle route te gaan. Denkt u daarom aan het kopen van SEO backlinks om uw SEO rankings te verbeteren? Overdrijf het SVP niet! U zou betere SEO rankings krijgen, als u op een organische manier aan de SEO optimalisatie van uw website werkt. U kunt op natuurlijke wijze SEO backlinks verkrijgen door uw bezoekers waardevolle engaging SEO content te bieden. Als u snel een hoop backlinks koopt, is de kans groot, dat Google daar achter komt. De gevolgen kunnen zijn, dat de gekochte SEO backlinks geen enkele positieve impact hebben op uw rankings. Weggegooid geld dus! Spam backlinks en teveel startpagina’s links kopen is tegenwoordig helemaal een no go. Een goede SEO strategie start met een goede SEO en Backlinks check om de begin situatie te bepalen.

2. Duplicated content komt altijd naar boven in een SEO analyse

Het stelen van content zorgt er niet voor, dat uw bedrijf meer verkopen en conversies genereert. De kans is groot, dat Google u zal straffen voor het stelen van SEO content. Houd er rekening mee, dat Google ernaar streeft een site te rangschikken, die een beloning verdient in de vorm van een hogere ranking. U heeft waarschijnlijk al veel middelen besteed aan het beter vindbaar maken van uw website. Laat duplicated content uw website niet afbreken. Het creëren van originele content kost tijd. U moet een stem voor uw merk ontwikkelen en domein autoriteit creëren. U wordt eerder gerangschikt voor originele content, dan voor duplicated content. Een content analyse is daarom altijd een belangrijk onderdeel van een algehele SEO check.

3. Geen blogs schrijven

Uit onderzoek blijkt, dat bedrijven die blogs bijhouden, 67 procent meer leads genereren  dan bedrijven die geen eigen blog hebben. 

Omdat leads zo integraal zijn voor het businessmodel van onroerend goed, is het regelmatig onderhouden en updaten van een blog een belangrijk aspect van SEO voor makelaars. Het kopen of verkopen van een huis is vaak een groot moment voor de meeste mensen. Speel daar op in door antwoord te geven op dringende vragen die ongetwijfeld leven (FAQ). Als mensen zich herkennen in het verhaal van de blog, dan heeft dat een positieve impact op hoe de lezer denkt over uw makelaarskantoor.

4. Keyword stuffing – the dark horse in uw SEO analyse

Als uit uw SEO check blijkt, dat u de verkeerde zoekwoorden gebruikt voor click-baiting, moet u stoppen. Het zal uw SEO meer kwaad, dan goed doen. Zelfs als u zichzelf realiseert, dat sites op bepaalde SEO zoekwoorden rangschikken, forceer het dan niet in uw content, als ze niet relevant zijn. Als de zoekwoorden niet over onroerend goed of iets relevants voor de branche gaan, zou u ze niet moeten hebben.

5. Geen rekening houden met de vraag ‘Wat is zoekintentie?’

Het punt is, dat zodra u zoekwoorden gebruikt, u gebruikers dwingt om op uw site te klikken. Als ze merken, dat wat ze gevonden hebben niet is, waarnaar ze op zoek zijn, zullen ze stoppen en uw bounce rate percentage verhogen. De ‘search intent‘ klopt in dit geval niet. Als u een hoog bounce percentage heeft, ziet uw site er alleen maar slecht uit. Merk op, dat dit Google de indruk zal geven, dat u de gebruikers niet hebt kunnen helpen: waar u in de eerste plaats voor scoort. Dit heeft een negatieve impact op de SEO rankings van uw website.

6. Geen SEO audit uitvoeren op uw website

Wees bewust, dat de enige manier waarop u uw prestaties kunt evalueren, het regelmatig doen van een SEO audit is. Gelukkig voor u zijn er genoeg hulpmiddelen op de markt, die u zou kunnen gebruiken om uw SEO statistieken te analyseren. Een SEO analyse of SEO Audit is essentieel, omdat ze een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de prestaties van uw site. Met deze tools kunt u bijvoorbeeld bepalen welk type publiek geïnteresseerd is in onroerend goed. Ook kunt u de gebieden identificeren, waar uw site het minder goed doet.

7. Zoekwoorden analyseren is belangrijk in een SEO analyse

U kunt bijvoorbeeld het soort zoekwoorden voor Google onderscheiden, dat verkeer naar uw site leidt en de zoekwoorden die dat niet doen. Door dit te doen, komt u met betere zoekwoorden, die meer en kwalitatief beter verkeer naar uw site zullen stimuleren. Om uw makelaarskantoor of vastgoedbedrijf tot bloei te laten komen, moet u zijn waar uw publiek u kan zien. De genoemde praktijken kunnen degene zijn, die de toegang tot de hoogste SEO rankings in de SERP’s in de weg staat. Vermijd ze en u zult een aanzienlijke verandering in uw SEO opmerken. En als u toch bezig bent, kijk dan ook eens wat Longtail keywords voor u kunnen betekenen. Bij Longtail keywords zijn de zoekvolumes vaak wat lager, maar de conversies vaak een stuk hoger.

Tip

Wees zo volledig mogelijk bij het inzetten op relevante zoekwoorden. In grote steden zit er zowel veel zoekvolume op plaatsnamen, als op wijken/stadsdelen en op straatnamen

8. Google afbeeldingen slecht analyseren bij ontbreken van SEO analyse

Er zijn ontzettend veel beelddenkers in de wereld. Een gevleugelde uitspraak is daarom ook ‘een afbeelding zegt vaak meer dan 1000 woorden’. Als u een visueel product hebt, maak dan ook gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Website afbeeldingen zijn voor SEO optimalisatie een belangrijk onderdeel. Het spreekt voor zich, dat foto’s zeer belangrijk zijn voor de website van een makelaar. Met mooie foto’s kunt u een huis sneller verkopen. Een belangrijke voorwaarde is wel, dat u goed omgaat met de foto’s op uw website.

Slechte website afbeeldingen zijn een ramp voor de SEO van uw website

Optimaliseer u de afbeeldingen op uw website niet goed, dan heeft u een grote kans, dat de bestandsgrootte van uw website explodeert. Met als gevolg, dat u een trage website krijgt. En Google houdt niet van traag. Website snelheid is een van de belangrijkste SEO factoren van Google. Met de WordPress Plugin Smush Pro kunt u veel foto’s tegelijkertijd optimaliseren. Op eenvoudige wijze bespaart u zo behoorlijk wat KB’s of zelfs MB’s. Dit komt de snelheid / laadtijd van uw website ten goede.

Visual search SEO is de laatste jaren sterk in opkomst. Het gebruik van Instagram, Pinterest en Flickr stijgt daarom sterk. Vooral retail bedrijven gebruiken deze platformen steeds meer als digitale etalage. Dit zijn daarom ook voor de makelaar mooie manieren om de te verkopen huizen onder de aandacht te brengen.

9. Lokale SEO makelaars vergeten

In een sterk concurrerende markt is het van belang, dat u de baas wordt in uw thuishaven. In de eigen vestigingsplaats kennen mensen uw bedrijf. Daar is de kans groot, dat ze een soort van band hebben of opbouwen met uw makelaarskantoor. Wist u trouwens, dat 50% van alle zoekacties in Google een lokale insteek heeft? En wist u ook, dat van deze mensen er weer 50% de volgende dag naar uw makelaarskantoor komt? Daarom is het belangrijk om ook als makelaar aandacht te besteden aan Lokale SEO.

Marketing voor makelaars – Google Bedrijfsprofiel

Connect your World beschikt over relevante software om de belangrijkste lokale citations (vermeldingen) voor u als makelaar op te sporen. Bij Lokale SEO is het gebruik van het Google Bedrijfsprofiel zeer belangrijk. Het is de belangrijkste tool om lokaal goed te gaan scoren en de lokale vindbaarheid te verbeteren. Gebruikt u dit niet, dan is de kans op hoge SEO rankings bovenaan in Google een kansloze zaak.

10. Reviews in Google is geen vast onderdeel van de werkprocessen

Het belang van Google reviews is de laatste tijd in belang toegenomen. Google heeft zijn algoritme de laatste jaren steeds meer aangepast en aangescherpt. Het gaat Google hierbij om de interactie tussen bedrijf en klant. Een slechte Google recensie hoeft daarbij niet negatief te zijn. Het kan u zelfs handvaten geven om uw SEO strategie en bedrijfsstrategie te verbeteren. Zorg daarom, dat het verzoeken om reviews of beoordelingen een vast onderdeel wordt van uw werkprocessen. Stop daar ook niet mee. Continuïteit hierin is belangrijk.

Gratis SEO Scan

Bij SEO en Content Marketing Bureau Connect your World is een SEO scan gratis. Met behulp van deze gratis SEO scan vertellen wij u hoe uw website ervoor staat als het gaat om vindbaarheid/zichtbaarheid van uw website.

(Lokale) SEO optimalisatie en Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een ervaren SEO consultant en Content Marketing expert uit Den Haag. Herman heeft inmiddels honderden keren een website SEO analyse uitgevoerd.

SEO specialist inhuren

Bij Connect your World kunt u ook een SEO expert inhuren in de volgende regio´s:

Heeft u een vraag over online marketing voor makelaars? Of bent u als makelaar op zoek naar een SEO analyse van uw website om bovenaan in Google te komen? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Bel of mail ons. Er is namelijk meer dan Funda om online op te vallen.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Voor een grondige SEO analyse en een beter vindbare website gebruikt u deze SEO checklist.

connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.