• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Lokale SEO reviews

Lokale SEO reviews

Google Review, Google recensie

SEO Review belangrijk voor lokale SEO

Lokale SEO Reviews zijn van groot belang voor uw lokaal bedrijf. Onderzoek toont aan, dat een positieve SEO review de belangrijkste factor is voor consumenten, die een aankoop overwegen. Een Google recensie van/via Google Mijn Bedrijf (GMB) kan daarom van invloed zijn op de SEO ranking en (aankoop)beslissingen van een consument. Volgens hetzelfde onderzoek hierboven vermeld, is Google nu de nummer één website voor ranglijsten en beoordelingen, in termen van totale volume.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Wat zijn Google Reviews?

Wat is een Google Review?

Een Google Review is in feite een online beoordeling voor het product of dienst, die u aanbiedt. Door Google Mijn Bedrijf te installeren, geeft u uw klanten de mogelijkheid om een online Google recensie achter te laten. Een Google Recensie kan van invloed zijn op de SEO rankings van uw website of pagina. Online is de klant steeds meer op zoek naar houvast, controle & zekerheid. Google recensies zijn een vorm van ‘user generated content’, waar de potentiële klanten zeker belang aan hecht. Het grootste voordeel is, dat Google de hoeveelheid sterren in de lokale zoekresultaten weer geeft in de zoekresultaten, wat gunstig is voor uw click through rate (CTR).

Lokale SEO reviews belangrijk voor SEO rankings

Online beoordelingen vertegenwoordigen een onbevooroordeelde mening over een bedrijf. Google recensies zijn namelijk ‘crowd sourced’ informatie, die in het ideale geval niet afkomstig is van de bedrijfseigenaar of iemand, die is betaald om deze te promoten. Als zodanig is het geen verrassing, dat Google nu beoordelingen in zijn SEO ranglijst verwerkt. De affiniteit van Google voor Google reviews is bijvoorbeeld vergelijkbaar met de manier, waarop de zoekmachine bedrijven beloont, die backlinks van andere websites ontvangen. Hoe meer andere mensen het over uw bedrijf hebben, hoe hoger Google uw website rangschikt en misschien wel bovenaan in Google.

Reviews Google

Google onthult niet de reden achter zijn zoekalgoritme. Maar er zijn een paar dingen, die we kunnen afleiden over hoe Google reviews gebruikt in zijn zoekresultaten. Hier zijn bijvoorbeeld drie punten, die u moet weten over een SEO review op Google Mijn Bedrijf.

1. Beoordelingen met zoekwoorden één na grootste SEO factor

Nu Google, Google+ niet langer gebruikt en lokale functies toevoegt aan Google Mijn Bedrijf, worden reviews voor Google van Google Mijn Bedrijf een steeds belangrijkere factor voor SEO optimalisatie. Google recensies, die zoekwoorden bevatten, zijn zelfs de op één na grootste SEO factor om te bepalen waar een lokaal bedrijf in het ‘lokale pakket’ wordt weergegeven. Het ‘lokale pakket’ ook wel ‘local pack’ genoemd, is het vak boven aan de zoekresultaten, onder de kaart. Nabijgelegen lokale bedrijven die overeenkomen met de gezochte term. Het is het eerste, wat consumenten zien, nadat ze een zoekopdracht uitvoeren. Uit voornoemd onderzoek blijkt, dat uw bedrijf vaker in dit lokale pakket verschijnt als het Google heeft waarin wordt vermeld:

 • Belangrijke zoekwoorden waarop u hoopt gevonden te worden.
 • De stad / buurt waarin uw bedrijf is gevestigd.
 • Lokale SEO onderzoek

Google Mijn Bedrijf Q&A

Een Google recensie kan u helpen bij het rangschikken voor zoekwoorden. Maar er is nog een andere mogelijkheid om SEO content aan uw Google My Business pagina toe te voegen. ‘Google Q&A’ is een Google Mijn Bedrijf functie die ‘crowdsourced’ vragen weergeeft, waarop bedrijven en consumenten antwoorden kunnen geven. Net als Google reviews worden die vragen en antwoorden ook weergegeven in de zoekresultaten, als ze over zoekwoorden beschikken. Google staat eigenaren van bedrijven toe om Google Q&A vooraf in te vullen met veel gestelde vragen en antwoorden. Dit is een functie, waarvan slimme ondernemers kunnen profiteren. U kunt deze vooraf ingevulde vragen en antwoorden vullen met zoekwoorden in een poging om uw lokale SEO rankings te verbeteren en bovenaan Google te komen.

2. Betrokkenheid is een tweerichtingsverkeer

U heeft waarschijnlijk gehoord, dat betrokkenheid van belang is op sociale media. Betrokkenheid is echter even relevant voor Google Mijn Bedrijf. In plaats van dat consumenten op uw Facebook berichten plaatsen of commentaar geven op de foto’s van uw bedrijf, hoopt u dat ze een Google recensie achterlaten bij Google Mijn Bedrijf en vragen plaatsen in Google Q&A. Op dezelfde manier kunt u uw consumenten aanspreken door te reageren op hun Google reviews en hun vragen te beantwoorden op Google Q&A.

Negatieve SEO reviews verdienen een reactie

Google Mijn Bedrijf heeft een ondersteuningspagina met de titel ‘Hoe u uw positie op Google kunt verbeteren’. In die gids raadt Google bedrijven aan: ‘Communiceer met klanten door te reageren op beoordelingen, die zij over uw bedrijf nalaten’. Dit geeft aan dat antwoorden van invloed kunnen zijn op de SEO rankings van uw bedrijf. Als er niets anders is, kan uw reactie de manier waarop een klant over uw bedrijf denkt te veranderen en ervoor zorgen, dat ze hun negatieve Google recensie naar een positief punt veranderen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld, dat 89% van de consumenten bereid is om een ​​negatieve Google review te wijzigen op basis van hoe het bedrijf reageert.

Google review verwijderen

Vrij recent heeft Google een tool geïntroduceerd, waarmee u in staat bent om een verzoek in te dienen om een volgens u onrechtvaardige Google recensie te verwijderen.

3. Google Recensies verdien clicks en clicks verdienen zichtbaarheid

Zoals opgemerkt, zijn Google reviews van belang om redenen die buiten SEO liggen. Onderzoek toont ook aan, dat beoordelingen de belangrijkste factor zijn die consumenten gebruiken bij het kiezen tussen lokale bedrijven. En meer dan 50% van de consumenten geeft bedrijven minder dan een viersterren waardering. Hoe beter uw SEO review of Google recensies, hoe waarschijnlijker het is dat consumenten uw bedrijf kiezen voor een concurrent. Dit is echter nog steeds gerelateerd aan SEO optimalisatie, omdat Google websites lijkt te belonen met een hoge organische klikfrequentie. Het hebben van goede Google reviews kan namelijk uw websiteverkeer doen toenemen, wat op zijn beurt uw SEO ranking verhoogt en een positieve feedbackloop creëert.

Reviews Google – conclusie

Op basis van de bovenstaande bevindingen kunnen we concluderen, dat Google Mijn Bedrijf profielen en de bijbehorende Google recensies cruciale SEO optimalisatie componenten zijn voor lokale bedrijven. Zorg er daarom voor, dat u uw Google Mijn Bedrijf profielen claimt en beheert en

 • Reageer op elke Google recensie of Google review (ook als ze minder goed zijn, dan u had verwacht)
 • Vragen naar een SEO review mag, maar push het niet. Een klant ergeren is nadelig voor uw klanttevredenheid.
 • Focus op platforms, die uw klanten het meest waarschijnlijk zullen gebruiken. Voor uw SEO is een Google review of Google recensie echter het belangrijkst.
 • Kijk eens naar legitiem betaalde beoordelingsprogramma’s zoals Amazon Vine.

Overzicht van review websites

 1. Yelp
 2. TripAdvisor
 3. TrustPilot
 4. Trustradius
 5. Goodfirms

Lokale SEO

Voor een beter begrip van lokale vindbaarheid, gebruikt u deze Lokale SEO woordenlijst.

SEO optimalisatie & Lokale SEO Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketeer.

SEO expert inhuren

Bij Connect your World kunt u in de volgende regio´s een SEO consultant inhuren:

Heeft u een vraag of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Bel of mail ons. Ook op onze Facebook Pagina vindt u een overzicht van onze blogs over SEO en Content Marketing.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Gebruik deze SEO checklist en verbeter uw website.

SEO tools

Op deze website vindt u ook een lijst met veelal gratis SEO tools. Deze kunt u gebruiken om zelfstandig aan de zoekmachineoptimalisatie van uw website te werken.

connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.