• 06-41226543
  • hermanconnects@gmail.com (Gratis SEO Scan)

Met Lokale SEO draait u meer omzet

Met Lokale SEO draait u meer omzet

SEO specialist Den Haag
SEO specialist Den Haag

Local SEO/Lokale SEO

Met Lokale SEO verbetert u de online vindbaarheid van uw website in de plaats of regio waar u met uw bedrijf of organisatie gevestigd bent. Het belang hiervan wordt nogal onderschat. Maar local SEO is zelfs van belang voor het voortbestaan van uw onderneming. De volgende statistieken spreken haast voor zich.

1. Conversies omhoog

Dit is de eerste lokale SEO statistiek en een grote eye-opener. Het is geen geheim, dat een lokale SEO strategie een aanzienlijke impact heeft op het succes van uw bedrijf. Aangezien 80% van de lokale zoekopdrachten resulteert in conversies, moet u in deze strategie investeren om uw bedrijf te helpen groeien. 

2. Lokale Bedrijven

Wanneer mensen zoekopdrachten uitvoeren via Google, zoekt 46% van hen naar een lokaal bedrijf. Mensen vertrouwen op Google om lokale bedrijven te vinden. Als u geen lokale SEO strategie heeft, loopt u waardevol verkeer mis, dat op zoek is naar uw bedrijf of organisatie.

3. Google Mijn Bedrijf vermelding

Bij het optimaliseren voor lokale SEO zullen veel bedrijven hun Google Mijn Bedrijf vermelding gebruiken om meer lokaal verkeer te genereren. Meer dan de helft van de bedrijven heeft hun vermelding echter niet opgeëist. Als u deel uitmaakt van deze 56%, heeft u de mogelijkheid om lokaal verkeer voor uw bedrijf te genereren laten lopen. Google Mijn Bedrijf is een integraal onderdeel van lokale SEO. Wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren, genereert het een box, bekend als het lokale SEO 3-pack , waarin de Google Mijn Bedrijf vermelding van lokale bedrijven wordt vermeld. 

4. Dichtbij mij zoekopdrachten 500% gestegen

Wanneer gebruikers lokale zoekopdrachten uitvoeren, gebruiken velen van hen de uitdrukking ‘bij mij in de buurt‘. Het is zo populair geworden, dat zoekopdrachten naar ‘bij mij in de buurt’ de afgelopen jaren met meer dan 500% zijn gestegen. Het toegenomen aantal zoekopdrachten ‘bij mij in de buurt’ betekent dat de locatie van uw bedrijf voor de gebruiker een belangrijke rol zal spelen. Als meer mensen zoeken met ‘bij mij in de buurt’, krijgen ze meer resultaten te zien die bedrijven bevatten binnen een specifieke geografische locatie. Over het algemeen betekent dit, dat u uw lokale SEO strategie moet aanpassen om ervoor te zorgen, dat klanten bij u in de buurt uw bedrijf kunnen vinden.

Naarmate apparaten voor gesproken zoekopdrachten populair worden, gebruiken meer mensen deze apparaten om zoekopdrachten uit te voeren. Vijfenvijftig procent van de consumenten gebruikt gesproken zoekopdrachten om een ​​lokale winkel te vinden. Met meer dan de helft van de mensen die spraak gestuurde zoekmachines gebruiken om lokale bedrijven te vinden, mag u de kans niet missen om deze leads naar uw bedrijf te leiden.

6. 50% van de gebruikers bezoekt een winkel een dag na een lokale zoekopdracht

Lokale zoekopdrachten helpen klanten bij de voordeur te komen. In feite bezoekt 50% van de gebruikers een winkel binnen een dag na het uitvoeren van een lokale zoekopdracht. Een regionale SEO strategie helpt deze klanten uw bedrijf eerst te vinden en hen ertoe aan te zetten u te bezoeken.

7. 76% van de mensen die op smartphones zoeken bezoekt binnen een dag een bedrijf

Zesenzeventig procent van de mensen die lokaal zoeken, bezoekt binnen een dag een bedrijf. Met zoveel mensen die zoeken op mobiele apparaten, moet u uw SEO strategie aanpassen om deze mobiele gebruikers te bereiken. Als u zich alleen aanpast aan mensen die zoeken op computers of apparaten voor gesproken zoekopdrachten, vervreemdt u een groot deel van uw publiek dat mobiele apparaten gebruikt.

8. 28% van de lokale zoekopdrachten resulteert in een aankoop

Gebruikers die lokale zoekopdrachten uitvoeren, hebben een hoge koopintentie. Met 28% van de lokale zoekopdrachten die resulteren in een aankoop, trekt u leads aan die klant kunnen worden voor uw bedrijf. Als u geen lokale strategie heeft, loopt u potentiële conversies voor uw bedrijf mis. Waarom converteren zoveel mensen bij lokale zoekopdrachten? Waarschijnlijk omdat ze weten, dat het product dat ze zoeken, bij hen in de buurt is en de locatie ze waarschijnlijk niet kan schelen als ze niet van plan waren het te kopen.

9. 97% van de gebruikers van zoekmachines zoekt online om een lokaal bedrijf te vinden

Als gebruikers online een lokaal bedrijf willen vinden, wenden ze zich eerst tot gebruikers van zoekmachines. Mensen gebruiken zoekmachines, zoals Google, om uw lokale bedrijf te vinden. Zonder een lokale SEO strategie mist u deze leads, die op zoek zijn naar lokale bedrijven. Wanneer u in lokale SEO investeert, kunt u in meer lokale zoekopdrachten verschijnen. U optimaliseert uw lokale profiel en rangschikt voor lokale zoekwoorden , waardoor meer leads uw bedrijf kunnen vinden. Het is een geweldige kans om deze gebruikers van zoekmachines te helpen uw bedrijf te vinden en te bezoeken.

Lokale SEO, SEO Den Haag, SEO specialist Amsterdam
Lokale SEO, SEO Den Haag, SEO specialist Amsterdam

10. 91% van de consumenten tussen 18 en 34 jaar vertrouwt op positieve reviews

Als lokaal bedrijf spelen Google reviews een fundamentele rol om uw bedrijf te helpen leads te verdienen. Mensen kijken naar recensies en ervaringen van anderen om te zien of uw bedrijf het bezoeken waard is. Een lokale SEO strategie helpt u bij het beheren van beoordelingen, zodat u meer leads voor uw bedrijf kunt genereren. Met uw lokale SEO strategie kunt u waardevollere beoordelingen voor uw bedrijf verdienen en meer mensen ertoe brengen uw producten en services te bekijken.

11. 30% van de mobiele zoekopdrachten in Google zijn gerelateerd aan een locatie

Veel mensen zoeken via mobiele apparaten naar lokale bedrijven. Wanneer gebruikers mobiele zoekopdrachten uitvoeren op Google, heeft 30% daarvan betrekking op de locatie. Mensen gebruiken hun mobiele apparaten vaak om naar lokale bedrijven te zoeken.

12. 78% van lokale mobiele zoekopdrachten zorgt voor een aankoop in de winkel

Wanneer gebruikers mobiele zoekopdrachten uitvoeren, resulteert 78% van deze zoekopdrachten in iemand die in de winkel koopt.

Lokale SEO kan concurrentie-voordeel opleveren

Het belang van een lokale SEO strategie is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Ook in een onderzoek uit 2018 van Moz is de impact van Google Mijn Bedrijf op lokale zoekresultaten  aanzienlijk gestegen, bleek uit het ‘2018 Local Search Ranking Factors -onderzoek. Met Lokale SEO neemt u een voorsprong op uw lokale concurrentie. Vrij recent heeft Google Mijn Bedrijf functionaliteiten toegevoegd voor autodealers. De resultaten van de enquête zijn voor een groot deel vergelijkbaar met die van vorig jaar. Met één uitzondering. Google Mijn Bedrijf signalen vormen namelijk nu 25% van de belangrijkste SEO optimalisatie factoren voor het lokale pakket van Google. Dat was bijvoorbeeld in 2017 nog 19%.

Lokale SEO / Google Mijn Bedrijf functionaliteiten

Functies zoals bijvoorbeeld Google Posts, Google Q & A en beeld- / video – updates worden vaak genoemd in de enquête als signalen met de hoogste rangorde. Het is echter nog steeds mogelijk om gebruik te gaan maken van die functies.”Veel bedrijven investeren nog niet in deze aspecten van lokaal zoeken. Een concurrentievoordeel behoort dus tot de mogelijkheden. Als u deze functies vaker gebruikt, laat Google zien dat uw bedrijf actief bezig is met zijn klanten.

Lokale SEO, Lokale SEO tips, SEO specialist Den Haag
Lokale SEO, Lokale SEO tips, SEO specialist Den Haag

Lokale SEO rapport

Meer bevindingen vind u in het volgende rapport van Moz.

SEO optimalisatie & Linkbuilding Blogs

SEO specialist Den Haag inhuren

Wilt u meer informatie van mij over lokale SEO of wilt u lokale SEO tips ontvangen? Of wilt u mij inhuren als SEO consultant? Surf naar Mijn Contactpagina en neem contact met mij op. Hier komt u meer te weten over de auteur Herman Geertsema. Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World: specialist in SEO & Content Marketing uit Den Haag. Connect your World neemt opdrachten aan in de regio Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Breda. Connect your World heeft ook meerdere opdrachten uitgevoerd in Rijswijk, Delft, Zoetermeer en Leiden, waarbij Lokale SEO een belangrijke rol speelde.

connectyourworld

Mijn naam is Herman Geertsema. Ik ben de eigenaar van SEO & Content Marketing Bureau Connect your World uit Den Haag. Wij voeren projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Hoe kom ik bovenaan in Google is een vraag die ik kan beantwoorden. Gespecialiseerd in lokale SEO, linkbuilding, content marketing & Google Ads.

Laat je bericht achter

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.