• 06-41226543
  • hermanconnects@gmail.com (Gratis SEO Scan)

Lokale SEO search ranking factoren flink gestegen

Lokale SEO search ranking factoren flink gestegen

SEO specialist Den Haag
SEO specialist Den Haag

Lokale SEO kan concurrentie-voordeel opleveren

In 2018 is de impact van Google Mijn Bedrijf op lokale zoekresultaten  aanzienlijk gestegen, bleek uit het ‘2018 Local Search Ranking Factors -onderzoek van Moz. Lokale SEO geeft u een voorsprong op uw lokale concurrentie.

Google Mijn Bedrijf een kans voor open doel

De resultaten van de enquête zijn voor een groot deel vergelijkbaar met die van vorig jaar. Met één uitzondering. Google Mijn Bedrijf in het Engels Google My Business signalen vormen namelijk nu 25% van de belangrijkste SEO factoren voor het lokale pakket van Google. Dat was bijvoorbeeld in 2017 nog 19%.

Lokale SEO

Functies zoals bijvoorbeeld Google Posts, Google Q & A en beeld- / video – updates worden vaak genoemd in de enquête als signalen met de hoogste rangorde. Het is echter nog steeds mogelijk om gebruik te gaan maken van die functies.”Veel bedrijven investeren nog niet in deze aspecten van lokaal zoeken. Een concurrentievoordeel behoort dus tot de mogelijkheden. Als u deze functies vaker gebruikt, laat Google zien dat uw bedrijf actief bezig is met zijn klanten.

Met lokale SEO scoren

Andere belangrijke bevindingen uit de enquête zijn bijvoorbeeld:

  • Het belang van de SEO review stijgt met 17% op jaarbasis en 43% hoger dan in 2015.
  • Het belang van zoekwoorden in recensies neemt toe.
  • Links werken nog steeds zo goed als altijd.
  • Citatiesignalen zijn 37% gedaald, maar worden niet minder belangrijk geacht voor lokaal zoeken.
  • De bovenste negatieve lokale rankingfactoren omvatten onjuiste informatie in een Google My Business – listing.

Local SEO rapport

Meer bevindingen vind u in het volgende rapport van Moz.

SEO & Linkbuilding blogs

SEO specialist Den Haag inhuren

Wilt u meer informatie van mij over lokale SEO of wilt u lokale SEO tips ontvangen? Of wilt u mij inhuren als SEO consultant? Surf naar Mijn Contactpagina en neem contact met mij op. Hier komt u meer te weten over de auteur Herman Geertsema. Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World: specialist in SEO & Content Marketing uit Den Haag. Connect your World neemt opdrachten aan in de regio Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Breda. Connect your World heeft ook meerdere opdrachten uitgevoerd in Rijswijk, Delft, Zoetermeer en Leiden, waarbij Lokale SEO een belangrijke rol speelde.

connectyourworld

Laat je bericht achter