• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Lokale SEO check – winnen in Google

Lokale SEO check – winnen in Google

Den Haag, The Hague, Haagse trots, Lokale SEO check, Lokale SEO voor kleinere bedrijven
Den Haag is de thuisbasis van Connect your World

Geschatte leestijd: 12 minuten

Lokale SEO Check

Een ´Lokale SEO check´ is essentieel voor meer omzet. Het is echter nog nooit zo moeilijk geweest om een ​​lokaal bedrijf goed te laten scoren in zoekresultaten. Voor elk lokaal bedrijf, die zijn omzet online wil verhogen, is een lokale SEO check voor het verbeteren van de lokale vindbaarheid daarom sterk aan te raden. Maak daarom gretig gebruik van de vele lokale SEO tips op deze website.

Lokale SEO steeds belangrijker

Ten eerste is er een enorme toename van het aantal mobiele apparaten. Dit betekent, dat meer mensen hun telefoon gebruiken om bedrijven in de buurt te vinden. Ten tweede is er een toenemend aantal bedrijven, dat de voordelen van local SEO erkent. Ten derde is er ‘Google’s Local Pack‘, dat het eerste zoekresultaat van de website onder de vouw naar beneden duwt. Lees deze Lokale SEO checklist om ook goed te scoren met local online marketing.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een onderdeel van SEO, waarin het draait om het goed vindbaar & zichtbaar zijn van uw website in uw eigen woonplaats of vestigingsplaats.

Wat is het Local Pack?

De ‘Local Pack’ is het bovenste gedeelte van de zoekresultaten in Google, waarin drie lokale bedrijven met betrekking tot een zoekopdracht worden belicht. Dit gedeelte is verkort van zeven naar 3 bedrijven en kan ook advertenties bevatten.

De volgende bedrijven hebben Lokale SEO nodig:

 • Bars en restaurants
 • Advocatenkantoren
 • Lokale aannemers
 • Loodgieters
 • Vastgoed bedrijven
 • Medische dienstverleners
 • Winkels en boetieks
 • Kapsalons
 • Overheidsinstellingen
 • Lokale non-profit organisaties
 • Coffeeshops
 • Lokale adviseurs
 • Fabrikanten
 • Lokale marketingbureaus.
 • musea.
 • Autodealers
 • fotografen
 • Colleges en universiteiten
 • Casino’s
 • Taxibedrijven
 • Makelaars

Lokale SEO omhoog gestuwd door Mobile SEO

Google Mijn Bedrijf is ongelooflijk handig voor mobiele gebruikers. Ze kunnen snel een bedrijf bij hen in de buurt vinden en openingsuren, telefoonnummers, beoordelingen en meer bekijken. Dit kan de gebruiker allemaal zonder ooit door te klikken naar de website. Voor bedrijven betekent dit, dat lokale SEO nog nooit zo belangrijk is geweest. Laat daarom maandelijks een lokale SEO check uitvoeren door uw SEO specialist. SEO bureau Connect your World heeft hier aantrekkelijke SEO tarieven voor.

In local SEO investeren, is winstgevend – doe een lokale SEO check

Om gevonden te worden, heeft u meer dan goede content nodig. U heeft local online marketing nodig.

Idealiter wenst u een plek in Google’s Local Pack.

Wat zijn de beste strategieën om lokale SEO als geheel te verbeteren? Hoe vergroot u uw kansen voor opname in Google’s Local Pack? Zoals bij de meeste SEO optimalisatie vragen, is het antwoord niet eenvoudig. Als u hoger in Google wilt scoren als lokaal bedrijf kost dat tijd en dus geld. Wist u, dat maar liefst 93 van de 100 mensen op de 1e pagina van Google blijven? Staat u als lokaal bedrijf op de 2e pagina of nog lager, dan verliest u dus omzet. Met een lokale SEO check verdient u uw geld dus ruimschoots terug.

Lokale SEO, Lokale vindbaarheid, Lokale SEO tips

Lokale SEO Tips

1. Google Mijn Bedrijf / Google My Business

Als u uw Google mijnbedrijf Pagina nog niet heeft geclaimd en ingevuld, doe het dan nu. Het duurt maar een paar minuten en het is gratis. Dit is namelijk een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om uw local SEO te verbeteren. Elk klein bedrijf of MKB-er zou daarom een lokale SEO check moeten doen.

2. Google Mijn Bedrijf categorieën

Controleer in uw Google Mijn Bedrijf account of u de juiste categorieën heeft gekozen. Gebruik voor het beste resultaat zo min mogelijk categorieën. Zorg, dat ze zo nauwkeurig mogelijk zijn. Gebruik bijvoorbeeld geen ‘afhaalrestaurant’ als u een snackbar bent.

3. Google Mijn Bedrijf beheren – foto’s van uw locatie

Neem bijvoorbeeld foto’s van uw locatie, uw producten, uw personeel, zelfs uw klanten (met toestemming, natuurlijk). Foto’s helpen om uw bedrijf geloofwaardig te maken. Ze dienen tevens als een lokale SEO ranking signaal.

4. Bing Places Zakelijk

Google is de meest spraakmakende en grootste zoekmachine. Bing & Yahoo zijn er echter ook nog. Op de desktop heeft Bing nog een redelijk marktaandeel. Op mobiel en tablet is het aandeel van Google boven de 98%. Zorg ervoor, dat u de tijd neemt om uw Bing Places for Business account te claimen.

5. Online directories / citaten in SEO check

Hoewel we diverse online bedrijvengidsen hebben, moet u ervoor zorgen, dat u ook andere populaire online gidsen heeft geclaimd. Citaten hebben niet zo veel invloed op SEO rankings als vroeger. Daarentegen zijn ze nog steeds belangrijk.

6. Vermeldingen op beoordelingssites in SEO check

Naast de hierboven vermelde online-directories zijn er meerdere beoordelingssites met vermeldingen, die u moet claimen zoals bijvoorbeeld Yelp. Het lijkt erop, dat beoordelingen die rechtstreeks op Google worden geplaatst het meeste gewicht in de schaal leggen. SEO bureau Connect your World kan het met een lokale SEO check van uw website allemaal voor u uitzoeken.

7. Aantal positieve recensies belangrijk voor SEO optimalisatie

Naast het feit, dat u uw vermelding op beoordelingssites claimt, wilt u er zeker van zijn, dat de meerderheid van uw beoordelingen positief is. Volgens Google verbeteren hoogwaardige Google reviews de zichtbaarheid van uw bedrijf. Houd er rekening mee, dat het in strijd is met het beoordelingsbeleid van Google om beoordelingen te vragen. Yelp en andere beoordelingssites hebben bijvoorbeeld een vergelijkbaar beleid. Een negatieve Google recensie is trouwens niet het einde van de wereld. Zie het maar als een kans voor de klantenservice. Google houdt van interactie tussen een bedrijf en haar klanten. Reageer daarom altijd, zowel op een positieve als op een negatieve Google recensie. Als u een review onterecht vindt? Dan is het tegenwoordig mogelijk een Google recensie te verwijderen.

8. Google recensie met zoekwoorden en locatie

Vraag aan de recensenten of ze de locatie en relevante zoekwoorden bij een review. ‘Volgens een lokale SEO studie’. Wanneer reviewers de stad of zoekwoorden gebruiken, stuurt deze signalen naar Google, dat u een vertrouwde lokale onderneming bent.

9. Google recensie met reacties

Uit dezelfde eerder genoemde lokale SEO studie, bleek dat het aantal beoordelingen met een reactie ook bijdroeg aan de local SEO.

10. Percentage van negatieve recensies waarop niet is gereageerd

Het aantal beoordelingen met antwoorden, maar ook negatieve recensies zonder reacties hebben invloed op uw Local SEO ranking. Deze laatste paar signalen maken duidelijk, dat u een plan moet hebben voor het opvolgen van alle online recensies, maar met name voor Google reviews. Een maandelijkse Lokale SEO check is echt noodzakelijk om dit te monitoren.

11. Facebook-bedrijfspagina maken

Veel mensen gebruiken Facebook als een zoekmachine. Daarom heeft dit zijn eigen nummer op de lijst. Zorg ervoor, dat u op zijn minst een bedrijfspagina maakt en werk deze bij met uw website, uren en een beschrijving. Sociale signalen kunnen een beperkte impact hebben, maar ze hebben wel een impact op de sociale SEO van Google.

12. Sociale lijsten voor lokale vindbaarheid

Claim andere sociale lijsten op populaire sociale sites (bijv. Twitter, LinkedIn, Instagram). Doe dit zelfs, als u niet van plan bent super actief te zijn op die sites. Zet een tweet of bericht vast en nodig gebruikers uit om te bellen of uw website te bezoeken. Volg u zelf op welk sociaal platform u het meest actief bent. Mensen verwachten een snel antwoord van bedrijven op sociaal gebied. Zorg er dus voor, dat u een briefje of andere contactgegevens achterlaat, als u het kanaal niet bezet.

13. Consistente NAW voor autoriteit

Zorg ervoor dat uw naam, adres en telefoonnummer consistent zijn in alle bovenstaande vermeldingen, inclusief beoordelingssites, kaarten en sociale media. Google wil er vooral voor zorgen, dat ze juiste informatie verstrekken. Door ervoor te zorgen, dat uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer exact hetzelfde zijn, kunnen klanten gemakkelijk verbinding maken met uw bedrijf wanneer deze online verschijnt.

14. Mobiele responsive website

Google’s mobiel-eerste indexering is nu uitgerold. Dit betekent, dat Google eerst naar uw mobiele site kijkt. De mobielvriendelijke test van Google kan u daarom op weg helpen om uw website voor mobiel te optimaliseren. Als u alle basisbeginselen behandeld heeft in uw lokale SEO check, is het tijd om eens naar de meer diepgaande local SEO ranking signalen te kijken. Aanpassingen in deze gebieden zullen u verder brengen. Ze geven u een echte kans geven om het Local Pack te bereiken. Houd in gedachten, dat de meeste hiervan geen snelle oplossingen zijn. Ze kunnen zelfs een enorme verschuiving in de SEO strategie vereisen.

15. Structured Data Markup

Er zijn verschillende manieren waarop u gestructureerde gegevensmarkeringen kunt gebruiken voor lokale SEO, waaronder voor: Meerdere afdelingen. Uur. Adres. Menu. Website. Telefoonnummer. Deze worden sterk aanbevolen door Google. U kunt markeringen toevoegen met de gids van Google of een tool zoals Schema. Het is ook vermeldenswaard, dat er enige onduidelijkheid bestaat over het feit of het opnemen van GPS-coördinaten in gestructureerde gegevens nuttig is.

16. Klikfrequenties goed voor SEO

Uit zoekresultaten blijkt, dat het goed gaat met SEO optimalisatie, dan doet u het goed in lokale SEO. Richt u bijvoorbeeld op zinvolle metatitels en beschrijvingen. Gebruikers vinden op die manier, wat ze verwachten, wanneer ze op uw site aankomen.

17. Gelokaliseerde content

Zorg ervoor, dat u consistent content publiceert, waar u organisch op vindbaar bent, inclusief uw belangrijkste voorwaarde en locatie. Schrijf bijvoorbeeld over lokale evenementen of deel inspanningen om fondsen te werven voor een lokale liefdadigheidsinstelling.

18. Locatie op de pagina + zoekwoord optimalisatie

Optimaliseer bijvoorbeeld niet alleen voor “wasmachine”. Optimaliseer ook voor “wasmachine reparatie Den Haag”.

19. Titel + metabeschrijving

Gebruik indien mogelijk uw trefwoord en locatie in uw titel en meta beschrijvingen. Deze gaat hand in hand met het bovenstaande signaal. Het is echter belangrijk genoeg om het afzonderlijk vermelden waard te zijn

Geen verrassing hier! backlinks van websites, die Google vertrouwt, zijn goed voor SEO optimalisatie en dus ook voor local SEO.

Nog een no-brainer. U wilt een reeks inkomende links die relevant zijn, gezaghebbend zijn en organisch zijn opgedaan.

Links van lokale nieuwssites, community blogs, enzovoort bewijzen namelijk, dat uw site wordt vertrouwd door uw buren.

23. Inkomend Local + Keyword gebruiken in ankertekst

Een breed scala aan inkomende backlinks van goed geoptimaliseerde sites is geweldig. De heilige graal is echter een inkomende link van een site met veel autoriteit, die zowel uw stad als uw buurt gebruikt en de belangrijkste sleutelterm.

24. Nabijheid van de zoeker Den Haag

Hoewel u niet kunt optimaliseren voor fysieke locaties, is dit een sterk classificatiesignaal. Daarom is het belangrijk om uw Google Mijn Bedrijf te claimen en te beheren. Consistente NAW gegevens zijn daarin van belang..

25. Domein autoriteit van uw website

Volgens Moz Local Search Ranking Factor staat domein autoriteit op de zesde plaats in de top 50 Local Pack Finder-factoren. Het vergroten van uw domein autoriteit is geen snel of eenvoudig proces, maar meer aandacht hiervoor betaalt zich zeker uit.

Lokale SEO check conclusie

U heeft de lokale SEO check gedaan. Wat betekenen al deze lokale SEO functies voor uw local online marketing strategieën? Het allerbelangrijkste, wat u kunt doen om uw local SEO ranking te verbeteren, is uw Google Mijn Bedrijf account te claimen en te beheren. Verschillende rangordesignalen hebben betrekking op het niet alleen hebben van een Google mijnbedrijf vermelding. U moet aan de slag met het optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf profiel. Kies daarom de juiste categorieën, voeg afbeeldingen toe, probeer recensies te krijgen en reageer op recensies.

26. Zet in op Geo specifieke zoekwoorden

Als SEO bedrijf in Den Haag zet ik in op:

Maar bij zoekwoordenonderzoek komt dan ook online marketing bureau Den Haag, marketing bureau Den Haag en digital agency Den Haag naar voren.

On page SEO & Off page SEO in Lokale SEO check

Het tweede belangrijkste, wat u kunt doen voor lokale SEO is om u te concentreren op een holistische SEO-strategie voor uw website. Bouw bijvoorbeeld een solide linkprofiel en maak nuttige content met zowel lokale zoekwoorden als sleutelbegrippen. Zorg er vervolgens voor, dat uw metabeschrijvingen zijn geoptimaliseerd. Local SEO is namelijk een competitief gebied. Voor de meeste bedrijven zijn er nog tal van gebieden, waar ze kunnen verbeteren. De bovenstaande lijst helpt u bij het verbeteren van uw lokale SEO rankings. Ze vergroten uw kansen om te worden opgenomen in Google’s Local Pack. Het allerbelangrijkste is echter, het helpt uw ​​klanten te vinden.

SEO optimalisatie & Content Marketing Blogs

SEO checklists

Met de volgende SEO checklists kunt u al vast zelf een start maken met de zoekmachineoptimalisatie van uw website.

SEO tools

Op deze website vindt u ook een lijst met veelal gratis SEO tools, die u nodig zou kunnen hebben bij de SEO optimalisatie van uw website.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO en Content Marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketeer.

SEO specialist inhuren

Connect your World neemt SEO projecten aan in de volgende regio’s:

Wilt u ons als SEO specialist inhuren? Of wilt u een lokale SEO check? Bel of mail ons. Uw SEO uitbesteden is ook een optie. Zo houdt u meer tijd over om te ondernemen.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Overige lokale SEO blogs

Wil je echt alles maar dan ook alles weten over lokale SEO en lokale vindbaarheid? Lees dan de lokale SEO tips in de volgende blogs:

 1. 20 local SEO problemen voorkomen
 2. Lokale SEO check websites
 3. Woordenlijst Lokale SEO
 4. Lokale SEO tips voor MKB bedrijven
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.