• 06-41226543
  • hermanconnects@gmail.com (Gratis SEO Scan)

Lokale SEO – Top 10 fouten die bedrijven maken

Lokale SEO – Top 10 fouten die bedrijven maken

Lokale SEO voor bedrijven, SEO bureau Den Haag, SEO specialist Den Haag

Lokale SEO voor bedrijven is een must

Lokale SEO zorgt voor meer omzet voor bedrijven. Bijna twee op de vijf bedrijfsleiders weten niet of hun website is geoptimaliseerd voor lokale SEO. Waar moeten ze op letten?

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO zorgt ervoor, dat jouw website vindbaar is in combinatie met jouw woonplaats of regio. De resultaten in Google hangen af van de plaats waar u zich op dit moment bevindt. Ben je in Zwolle, en je tikt in Supermarkt Zwolle, dan krijg je keurig een lijstje met supermarkten in Zwolle met de afstand die je moet afleggen om die supermarkt te bereiken. Installeer als eerste Google Mijn Bedrijf om uw lokale vindbaarheid te vergroten en uw lokale SEO te verbeteren.Lokale SEO voor bedrijven, Lokale SEO

Als een bedrijf met een fysieke lokale aanwezigheid moet je een website hebben om gevonden te worden. En een website, die goed is geoptimaliseerd voor gebruikers die binnen een specifiek lokaal gebied zoals bijvoorbeeld Den Haag zoeken, is een absolute must!

Door Lokale SEO te negeren, mis je omzet

Maar nieuw onderzoek heeft aangetoond, dat een groot aantal organisaties extra inkomsten mislopen als gevolg van lokale SEO. Bedrijven weten vaak niet hoe goed hun website is geoptimaliseerd voor lokaal zoeken.

Lokale SEO onderzoek

Bij een onderzoek van een digitale marketingbureau uit de UK werden meer dan 1.000 werknemers ondervraagd om te ontdekken, hoe zij hun sites optimaliseerden voor lokale SEO. Het ontdekte, dat meer dan één op de drie (39 procent) van de bedrijfsleiders niet zeker weet of hun bedrijfswebsite is geoptimaliseerd voor lokale SEO.

Lokale zichtbaarheid in de zoekmachines

Een goed ontworpen en geoptimaliseerde website biedt bedrijven de kans om een ​​breder online publiek te bereiken. De waarde van een website vermindert echter sterk als de website niet goed is geoptimaliseerd voor zoekmachineverkeer. Het onderzoek identificeerde een aantal manieren waarop bedrijven hun eigen lokale zichtbaarheid van zoekmachines kunnen verbeteren. Het uitvoeren van Lokale SEO voor bedrijven is een bittere noodzaak om de lokale concurrentie te verslaan.

Voor Lokale SEO is Google Mijn Bedrijf super belangrijk

Meer dan één op de drie (37 procent) van de respondenten gaf toe, dat ze niet eens een geverifieerde Google Mijn Bedrijf vermelding (GMB) voor hun bedrijf hadden. Eén op de drie (32 procent) zegt, dat hun website niet volledig is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Daaropvolgend zegt 29 procent, dat ze de content van hun site niet specifiek hebben geoptimaliseerd voor lokale zoekopdrachten. Meer dan één op de vier respondenten (27 procent) zei, dat ze niet zijn opgenomen op lokale bedrijfsdirectory sites.

NAW gegevens & Recensies

Meer dan een op de vijf (21 procent) zei dat ze nooit hebben gecontroleerd of hun eigen naam, adres en telefoonnummer (NAW) op hun website correleren met het adres dat op andere directory-sites is gepubliceerd. Bijna één op de vijf (18 procent) heeft geen klantrecensies. Meer dan één op de zes (16 procent) zegt, dat hun website geen gelokaliseerde content heeft en 15 procent heeft duplicated content op elke locatiepagina.

SEO rankings

Andere zaken waarmee bedrijven worden geconfronteerd zijn:

  • Niet op de hoogte zijn van SEO – rankingfactoren zoals backlinks of domeinautoriteit (13 procent van de respondenten),
  • En 10 procent heeft geen contactgegevens op de website.

“Er zijn een groot aantal bedrijven die potentiële zaken mislopen omdat ze hun website niet optimaliseren voor lokale SEO. Dit is zorgwekkend gezien het belang dat het kan hebben voor bedrijven, met name bedrijven die lokaal handelen of meerdere fysieke locaties hebben. “

Lokale SEO blogs

SEO specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO consultant & Content Marketing Expert. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben bijvoorbeeld diverse SEO projecten succesvol afgerond in Leiden, Zoetermeer, Rijswijk & Delft. Heeft u een vraag over Lokale SEO voor bedrijven? of wilt u mij inhuren als SEO specialist? Bel of mail mij.

SEO checklist

Gebruik deze Lokale SEO checklist voor betere lokale rankings.

connectyourworld

One thought on “Lokale SEO – Top 10 fouten die bedrijven maken

Andrea CarlsenGeplaatst op  3:15 pm - jun 19, 2020

fantastic submit, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don’t understand this. You should continue your writing. I am confident, you’ve a great readers’ base already!

http://www.froleprotrem.com/

Lon BhaktaGeplaatst op  3:35 pm - jun 19, 2020

You have observed very interesting details ! ps decent internet site.

http://www.froleprotrem.com/

Laat je bericht achter

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.