• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Lokale SEO – Top 10 fouten

Lokale SEO – Top 10 fouten

Lokale SEO voor bedrijven, Lokale vindbaarheid

Geschatte leestijd: 4 minuten

Voor de meeste bedrijven is Lokale SEO een must

Lokale SEO draagt bij aan meer omzet voor bedrijven. Bijna twee op de vijf bedrijfsleiders weten niet of hun website is geoptimaliseerd voor lokale SEO. Waar moeten ze volgens Connect your World op letten? Wat is lokale SEO eigenlijk?

Wat is lokale SEO?

Met Lokale SEO zorgt u ervoor, dat uw website vindbaar is in combinatie met uw stad, dorp, woonplaats, regio of provincie. De resultaten in Google hangen af van de plaats waar u zich op dit moment bevindt. Bent u bijvoorbeeld in Zwolle, en u tikt in Supermarkt Zwolle, dan krijgt u keurig een lijstje met supermarkten in Zwolle met de afstand die u moet afleggen om die supermarkt te bereiken. Installeer als één van de eerste tools ‘Google Mijn Bedrijf‘ om uw lokale vindbaarheid te vergroten en uw lokale SEO te perfectioneren.

Als een bedrijf met een fysieke lokale aanwezigheid moet u een site of online visitekaartje hebben om gevonden te worden. En een website, die goed is geoptimaliseerd voor gebruikers die bijvoorbeeld binnen een speciaal lokaal gebied zoals bijvoorbeeld Den Haag zoeken, is een absolute must have!

Door Lokale SEO te negeren, mist u omzet

Nieuw onderzoek heeft laten zien, dat een groot aantal organisaties extra inkomsten mislopen als gevolg van lokale SEO. Bedrijven weten meestal niet, hoe goed de SEO optimalisatie voor lokaal zoeken voor hun website geregeld is. Dit heeft een negatieve impact op de online lokale zichtbaarheid & vindbaarheid van hun website in zoekmachines zoals Google of Bing.

Lokale SEO onderzoek

Bij een onderzoek van een digitale marketingbureau uit de UK werden meer dan 1.000 werknemers ondervraagd om te ontdekken, hoe zij hun sites optimaliseerden voor lokale SEO. Het marketing bureau ontdekte bijvoorbeeld, dat meer dan één op de drie (39 procent) van de bedrijfsleiders niet zeker weet of hun bedrijfswebsite voor lokale SEO is geoptimaliseerd.

Lokale vindbaarheid & zichtbaarheid in zoekmachines

Een goed ontworpen en geoptimaliseerde website biedt bedrijven de kans om een ​​breder online publiek te bereiken. De waarde van een website vermindert echter sterk als de website niet goed is geoptimaliseerd voor zoekmachineverkeer. Het onderzoek stelde een aantal manieren vast, waarmee bedrijven hun eigen lokale vindbaarheid & zichtbaarheid van zoekmachines kunnen verbeteren. Het opzetten en uitvoeren van Lokale SEO voor organisaties & bedrijven is daarom een bittere noodzaak om de lokale concurrentie te overtreffen.

Voor Lokale SEO is Google Mijn Bedrijf super belangrijk

Meer dan één op de drie (37 procent) van de respondenten gaf toe, dat ze geen eens een geverifieerde Google Mijn Bedrijf vermelding (GMB) of Google My Business vermelding voor hun bedrijf hadden. Eén op de drie (32 procent) zegt, dat hun website niet volledig is geperfectioneerd voor mobiele apparaten. Daaropvolgend zegt 29 procent, dat ze de content van hun site niet specifiek hebben verbeterd voor lokale zoekopdrachten. Meer dan één op de vier respondenten (27,5 procent) zei, dat ze niet zijn opgenomen op lokale bedrijfsdirectory sites.

NAW gegevens, Google recensies & Social bookmarking

Meer dan een op de vijf (21 procent) zei dat ze nooit hebben gecontroleerd of hun eigen naam, adres en telefoonnummer (NAW) op hun website correleren met het adres dat op andere directory-sites is gepubliceerd. Bijna één op de vijf (18 procent) heeft geen klant recensies in Google. Meer dan één op de zes (16 procent) zegt, dat hun website geen gelokaliseerde content heeft en 15 procent heeft duplicated content op elke locatiepagina.

SEO rankings

Andere zaken waarmee bedrijven worden geconfronteerd zijn:

  • Niet op de hoogte zijn van SEO – ranking factoren zoals backlinks of domein autoriteit (13 procent van de respondenten),
  • En 10 procent heeft geen contactgegevens op de website.

“Er zijn een groot aantal bedrijven, die potentiële zaken mislopen, omdat ze hun website niet optimaliseren voor lokale SEO. Dit is zorgwekkend vanwege het belang, dat het kan hebben voor bedrijven, met name bedrijven die lokaal handelen of meerdere fysieke locaties hebben. “

Lokale SEO tips

  1. Installeer & implementeer Google Mijn Bedrijf
  2. Vermeldt uw plaats, dorp, stad, regio of provincie overal waar mogelijk in Google Mijn Bedrijf (GMB)
  3. Maak werk van het verkrijgen van SEO reviews of een Google recensie.
  4. Houdt bij Linkbuilding rekening met Lokale SEO
  5. Plaats uw NAW gegevens in online bedrijvengidsen & citatie directories
  6. Lokale SEO woordenlijst

(Lokale) SEO & Contentmarketing Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO consultant & Content Marketing Expert. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben bijvoorbeeld diverse SEO projecten succesvol afgerond in Leiden, Zoetermeer, Rijswijk & Delft. Heeft u een vraag over Lokale SEO voor bedrijven? of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Bel of mail ons.

SEO bureau Den Haag – Openingstijden

Maandag8:30 AM - 5:30 PM
Dinsdag8:30 AM - 5:30 PM
Woensdag8:30 AM - 5:30 PM
Donderdag8:30 AM - 5:00 PM
Vrijdag8:30 AM - 5:00 PM
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Gebruik deze Lokale SEO checklist voor betere lokale rankings.

connectyourworld

SEO en Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag is in 2018 door Herman Geertsema opgericht. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG). SMG is een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Wij hebben allerlei online marketing disciplines in huis om onze klanten professioneel te bedienen. Daarnaast hebben de leden van SMG ontzettend veel kennis in huis om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.