• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Lokale SEO voor bedrijven

Lokale SEO voor bedrijven

Local SEO, Local online marketing, Lokale SEO, Lokale vindbaarheid

Voor de meeste bedrijven is Lokale SEO een must

Lokale SEO draagt voor bedrijven bij aan meer omzet. Bijna twee op de vijf bedrijfsleiders weten niet of hun website is geoptimaliseerd voor local SEO. Waar moeten ze volgens Connect your World op letten? Wat is local online marketing eigenlijk?

Lokale SEO

Wat is lokale SEO?

Met Lokale SEO zorgt u ervoor, dat uw website vindbaar is in combinatie met uw stad, dorp, woonplaats, regio of provincie. De resultaten in Google hangen af van de plaats, waar u zich op dit moment bevindt. Bent u bijvoorbeeld in Zwolle, en u tikt in Supermarkt Zwolle, dan krijgt u keurig een lijstje met supermarkten in Zwolle met de afstand, die u moet afleggen om die supermarkt te bereiken. Installeer als eerste de gratis SEO tool ‘Google Mijn Bedrijf‘ om uw lokale vindbaarheid te vergroten en uw local SEO te perfectioneren.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Local SEO – top 10 fouten

In deze bijdrage gaat het om wat je wel en niet niet moet doen als het om lokale SEO gaat.

Lokale vindbaarheid voor veel bedrijven een belangrijk item

Als een bedrijf met een fysieke lokale aanwezigheid moet u een site of online visitekaartje hebben om gevonden te worden. En een website, die goed is geoptimaliseerd voor gebruikers, die bijvoorbeeld binnen een speciaal lokaal gebied zoals bijvoorbeeld Den Haag zoeken, is een absolute must have!

Door Lokale SEO te negeren, mist u omzet

Nieuw onderzoek heeft laten zien, dat een groot aantal organisaties extra inkomsten mislopen als gevolg van het ontbreken van lokale SEO. Bedrijven weten meestal niet, hoe goed de SEO optimalisatie voor lokaal zoeken voor hun website geregeld is. Dit heeft een negatieve impact op de online lokale zichtbaarheid & vindbaarheid van hun website in zoekmachines zoals Google of Bing.

Lokale SEO onderzoek

Bij een onderzoek van een digitale marketingbureau uit de UK werden meer dan 1.000 werknemers ondervraagd om te ontdekken, hoe zij hun sites optimaliseerden voor local SEO. Het marketing bureau ontdekte bijvoorbeeld, dat meer dan één op de drie (39 procent) van de bedrijfsleiders niet zeker weet of hun bedrijfswebsite voor lokale SEO is geoptimaliseerd.

Lokale vindbaarheid & zichtbaarheid in zoekmachines

Een goed ontworpen en geoptimaliseerde website biedt bedrijven de kans om een ​​breder online publiek te bereiken. De waarde van een website vermindert echter sterk als de website niet goed is geoptimaliseerd voor zoekmachineverkeer. Het onderzoek stelde een aantal manieren vast, waarmee bedrijven hun eigen lokale vindbaarheid en zichtbaarheid van zoekmachines kunnen verbeteren. Het opzetten en uitvoeren van Local SEO voor organisaties en bedrijven is daarom een bittere noodzaak om de lokale concurrentie te overtreffen.

Voor Lokale SEO is Google Mijn Bedrijf super belangrijk

Volgens het ‘Local Search Ranking Factors annual report’ van Whitespark neemt het belang van Google My Business de laatste jaren flink toe.

Local SEO, Lokale SEO, Local online marketing, lokale vindbaarheid
Source: https://whitespark.ca/local-search-ranking-factors/

Meer dan één op de drie (37 procent) van de respondenten gaf toe, dat ze geen eens een geverifieerde Google Mijn Bedrijf vermelding (GMB) of Google My Business vermelding voor hun bedrijf hadden. Eén op de drie (32 procent) zegt, dat hun website niet volledig is geperfectioneerd voor mobiele apparaten. Daaropvolgend zegt 29 procent, dat ze de content van hun site niet specifiek hebben verbeterd voor lokale zoekopdrachten. Meer dan één op de vier respondenten (27,5 procent) zei, dat ze niet zijn opgenomen op lokale bedrijfsdirectory sites.

NAW gegevens, Google recensies & Social bookmarking

Meer dan een op de vijf (21 procent) zei dat ze nooit hebben gecontroleerd of hun eigen naam, adres en telefoonnummer (NAW) op hun website correleren met het adres dat op andere directory-sites is gepubliceerd. Bijna één op de vijf (18 procent) heeft geen klant recensies in Google. Meer dan één op de zes (16 procent) zegt, dat hun website geen gelokaliseerde content heeft en 15 procent heeft duplicated content op elke locatiepagina.

SEO rankings

Andere zaken waarmee bedrijven worden geconfronteerd zijn:

  • Niet op de hoogte zijn van SEO – ranking factoren zoals backlinks of domein autoriteit (13 procent van de respondenten),
  • 10 procent heeft geen contactgegevens op de website staan.

“Er zijn een groot aantal bedrijven, die potentiële zaken mislopen, omdat ze hun website niet optimaliseren voor lokale SEO. Dit is zorgwekkend vanwege het belang, dat het kan hebben voor bedrijven, met name bedrijven die lokaal handelen of meerdere fysieke locaties hebben. “

Lokale SEO tips

  1. Google Mijn Bedrijf installeren, beheren en aanpassen
  2. Vermeldt uw plaats, dorp, stad, regio of provincie overal waar mogelijk in Google Mijn Bedrijf (GMB)
  3. Maak werk van het verkrijgen van SEO reviews of een Google recensie.
  4. Houdt bij Linkbuilding rekening met Lokale SEO
  5. Plaats uw NAW gegevens in online bedrijvengidsen & citatie directories
  6. Lokale SEO woordenlijst

(Lokale) SEO & Contentmarketing Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO consultant en Content Marketing Expert. Daarnaast heeft hij vele diverse Google mijnbedrijf accounts onder zijn hoede.

SEO consultant inhuren voor local online marketing

Bij Connect your World kunt u een SEO expert inhuren in de volgende regio’s

Heeft u een vraag over Lokale SEO voor bedrijven? of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Bel of mail ons.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Gebruik deze Lokale SEO checklist voor betere lokale rankings.

SEO tools

Op deze website vindt u ook een lijst met veelal gratis SEO tools. U kunt daarmee al vast een start maken met de SEO optimalisatie van uw website.

connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.