• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

74 Linkbuilding Tips voor 2023 [Checklist]

74 Linkbuilding Tips voor 2023 [Checklist]

Linkbuilding Den Haag
SEO specialist inhuren voor linkbuilding in SEO

SEO Linkbuilding Tips voor ranking bovenaan in Google

Maar liefst 74 Linkbuilding tips komen in deze blog post voorbij om de SEO optimalisatie van uw website verder te verbeteren en bovenaan in Google te komen. Linkbuilding is namelijk nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO. Het feit blijft namelijk, dat een hoge positie bovenaan in Google voor meer websitebezoekers zorgt met als gevolg een hogere omzet en meer winst. Dat is de reden, dat u SEO Linkbuilding nodig heeft. Als u uw lokale vindbaarheid wilt verbeteren, zijn lokale links of SEO citations inclusief vermeldingen in online bedrijvengidsen van groot belang. In deze bijdrage bieden wij u vele linkbuilding tips aan.

Geschatte leestijd: 17 minuten

Lokale SEO startpunt succesvolle Linkbuilding strategie

Een SEO Linkbuilding strategie kan zeer succesvol zijn als Lokale SEO het startpunt is. Maak daarom volop gebruik van de diverse Linkbuilding tips in deze blog. Vermeldingen van lokale bedrijven (of ‘citaties’) presteren over het algemeen erg goed met het PageRank-algoritme van Google. Ze zijn ook voordelig voor het verbeteren van uw winst. Een lokale verwijzing is elke vermelding van de gegevens van uw bedrijf op internet, inclusief naam, telefoonnummer, website-URL, adres of postcode. 

Citaties belangrijk voor lokale SEO

Als uw website is gekoppeld aan een fysiek adres of een fysieke winkel, helpt het verzamelen van lokale citaten Google om te begrijpen, wie uw website of winkel bedient. Met andere woorden, SEO citations helpen zoekmachines om vertrouwen op te bouwen in de fysieke aanwezigheid van uw bedrijf.

Het bouwen van lokale SEO backlinks is eenvoudig, omdat er een groot aantal registers en directories zijn waar bedrijfseigenaren hun bedrijfsinformatie kunnen invoeren. Hier zijn een paar uitstekende plaatsen om te beginnen met het maken van lokale citaten:

 • Google Bedrijfsprofiel
 • Apple Maps
 • Foursquare
 • Yelp
 • Bing
 • Acxiom
 • Facebook

Wat is Linkbuilding?

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is een SEO techniek voor het genereren van links vanaf externe webpagina’s (ook wel backlinks of inlinks genoemd) naar een specifieke website. Met als doel een hogere waardering voor een zoekmachine zoals Google, Bing of Yahoo te behalen op voor die webpagina relevante zoekwoorden.

Wat is een backlink?

Een backlink is een link vanaf een externe site naar de eigen website. Dit is een belangrijk signaal voor de zoekmachine Google hoe betrouwbaar een website en hoeveel autoriteit deze heeft.

Waarom zou ik mijn Linkbuilding uitbesteden?

Slechte linkbuilding kan de SEO rankings van uw website negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om backlinks te verzamelen van een goede kwaliteit. Dat wil zeggen, dat de backlinks een goede domeinwaarde hebben en een hoge ‘trust follow score’. Daarnaast moet er veel variatie zitten in de ankerteksten en moet de link naar uw website relevant zijn en enige verwantschap hebben.

Linkbuilding tips, Linkbuilding Den Haag
Nog steeds ruim 30% van uw SEO rankings verkrijgt u door backlinks.

74 Linkbuilding tips

 1. Gebruik een linkbuilding tool
  Linkbuilding kan niet zonder een goede linkbuilding tool. Met de linkbuilding tool kunt u de links voor uzelf en de links van de concurrentie analyseren. Daarnaast kunt u een mogelijke link analyseren en bepalen een welkome toevoeging is voor uw website. De bekendste linkbuilding tool is natuurlijk Ahrefs.
 2. Analyseer de backlinks van de concurrentie
  Bij SEO optimalisatie draait het om SEO beter doen dan de concurrentie. Staat u op een belangrijk zoekwoord op de 5e plek van Google, analyseer dan de backlinks op de 4 websites die boven uw website staan. Zorg vervolgens, dat u de kwalitatief goede backlinks van de concurrentie ook krijgt en doe het vervolgens een stukje beter met nog wat meer kwalitatief hoogwaardige links.
 3. Plaats content op uw website met een meerwaarde voor de gebruiker
  Een van de belangrijkste linkbuilding tips is om ervoor te zorgen, dat uw site een waardevolle bron is met relevante informatie, waar anderen naar kunnen linken. Bijvoorbeeld deze SEO Linkbuilding checklist. Durf te specialiseren en unieke invalshoeken te gebruiken. Linkbuilding kan de waarde van de content op uw website vergroten door er meer bezoekers naar toe te leiden.
 4. Link aanvraag in een bevestigingsmail
  Bijvoorbeeld na een aanmelding van de nieuwsbrief. U zou de ontvanger kunnen vragen om dit te doen op de zoekwoorden, die voor de website belangrijk zijn en deze als backlink laten plaatsen op de website van de ontvanger. Bijvoorbeeld vanuit de blogpagina van de ontvanger website naar de homepage van de eigen website.
 5. Zakelijke relaties verzoeken om naar uw te linken
  Vraag uw zakelijke relaties of ze naar uw website willen linken op de beste zoekwoorden, die daarvoor zijn uitgezocht. Hierbij moet de link eigenlijk een meerwaarde zijn voor die andere website. Op die manier kan het een waardevolle toevoeging zijn aan uw SEO linkbuilding strategie.
 6. Zoekwoordenonderzoek – een van de belangrijkste Linkbuilding tips
  In een linkbuilding strategie is een zoekwoordenonderzoek cruciaal voor het plaatsen van SEO backlinks. Bestudeer de titel en andere factoren van de webpagina waarmee u wilt linkbuilden om hogere SEO rankings te behalen. Kijk goed naar de Google zoekwoorden, die u kunt gebruiken in de ankerteksten. Dit kunnen ook varianten en synoniemen zijn van het hoofd zoekwoord, waarop u wilt, dat deze webpagina gevonden wordt.
 7. PPC test
  Test de gekozen zoekwoorden op Pay Per Click (PPC) voordat u met een SEO Linkbuilding strategie start. Kies bij linkbuilding voor de beste zoekwoorden waarop mensen zoeken.
 8. Links ruilen
  Ga bij backlinks ruilen altijd voor een ABC ruil. Een AB link ruilen wordt als een mindere link aangezien, omdat deze dan twee kanten op gaat. A à B =B à A.
 9. Kwaliteit boven kwantiteit
  Vroeger was kwantiteit bij linkbuilding belangrijk. Tegenwoordig draait alles om kwaliteit. Backlinks van relevante websites met veel bezoekers is tegenwoordig de norm. Een enkele startpagina van hoge kwaliteit heeft nog steeds impact.
 10. Linkbuilden om het linkbuilden
  Als u aan het linkbuilden bent, alleen omdat u backlinks wilt hebben, bent u niet goed bezig. De backlinks moeten een meerwaarde zijn voor het internet. Dit is een van de belangrijkste linkbuilding tips.
 11. Klikbare link
  Een klikbare backlink zorgt uiteindelijk voor meer inkomend web verkeer.
 12. Google op uw eigen bedrijfsnaam en schrijf de websites aan die uw bedrijfsnaam noemen, maar vervolgens zijn vergeten een linkje mee te geven. Uw bedrijfsnaam (zonder daaraan een link gekoppeld) wordt vaker genoemd dan u denkt.
 13. Sociale media links
  Heeft u in de bio van Twitter, uw YouTube kanaal (onder de button ‘Over’)en andere sociale media zoals bijvoorbeeld Instagram en Pinterest de URL van uw site achtergelaten? Dit zijn waardevolle sterke SEO backlinks.
 14. Cornerstone content
  Maak van uw belangrijkste product / dienst een ‘Cornerstone content’ pagina, binnen uw site. Deze pagina wordt zo waardevol, dat de kans groot is, dat mensen hier naar toe gaan linken
 15. Bloggen
  Ga blog schrijven voor uw website en schrijf over uw bedrijf en business. Op termijn zult u zien, dat blogs gedeeld gaan worden.
 16. Vergeet interne linkbuilding niet
  In de praktijk zien we dat interne linkbuilding nog altijd goed werkt. Daarmee kan u ook waarde meegeven ook wel ‘Link juice’ genoemd aan de belangrijkste webpagina’s binnen uw website.
 17. Wees actief en participeer op sociale media, weblogs en gebruikersforums
  U kan actief participeren op weblogs en gebruikersfora door in het blog – of forumartikel een link te plaatsen. Ook het uitwisselen van SEO backlinks met zakelijke relaties is een van de belangrijkste linkbuilding tips in uw SEO Linkbuilding strategie.
 18. Concurrentie analyse
  Voer een concurrentie analyse uit. Dit is namelijk altijd goed om op ideeën te komen. Door veel te surfen leert u het meest.
 19. Broken links
  Het opsporen en vervangen van ´broken links´ is natuurlijk een basisvoorwaarde. Het wordt immers door de bezoeker van uw website als zeer storend ervaren, als links het niet doen. Dit kan u bijvoorbeeld zelfstandig doen met deze brokenlink checker.
 20. Backlinks kopen
  Het kopen van backlinks is een van linkbuilding tips in een grijs gebied. Het kan, maar Google is geen fan van het inkopen van SEO backlinks. 
 21. Expert serie
  Maak een expertserie en leer mensen iets in een serie artikelen. Schrijf bijvoorbeeld 5 artikelen over hoe u een content strategie opzet en uitrolt.
 22. Lijstjes
  Mensen houden van lijstjes, omdat het ‘snackable content’ is. Geeft 10 tips of zelfs 25 tips over een bepaald onderwerp over bijvoorbeeld linkbuilding in SEO.
 23. Scoren
  Kijk wat nu scoort en waarmee u wilt scoren. Tik de SEO zoekwoorden, waarop u wilt scoren in Google. Bestudeer vervolgens de content die hoog scoort. Kennelijk trekt dit soort content veel SEO backlinks aan. Kunt u het misschien uitbreiden en gebruiken voor een eigen artikel?
 24. Naslagpagina
  Maak een zeer uitgebreide naslagpagina over een bepaald onderwerp. Hoe completer en relevanter, hoe eerder mensen er naar verwijzen.
 25. Overzicht webpagina´s en blog posts
  Maak een overzichtspagina van waardevolle weblogs of websites van experts. Stel hen op de hoogte van het feit, dat zij in uw lijst staan en als u het aardig vraagt linken ze misschien wel terug. U bouwt een band op en krijgt een mooie link als bonus.
 26. Public Relations
  Verzin een goede, nieuwswaardige invalshoek voor een persbericht en stuur het bericht naar zoveel mogelijk relevante partijen. Als u het goed doet en het stuk wordt opgepikt levert het weer een hoop SEO backlinks op.
 27. Wordt en wees een expert
  Word zelf expert in een onderwerp, waar veel vraag naar is. Schrijf daarvoor stukken, waar mensen graag naar linken. Zorg ook voor duidelijke ‘sociale media’ deelknoppen, zodat het delen op Facebook, Twitter en LinkedIn zo makkelijk mogelijk is. Dit is een van de linkbuilding tips waar ik zelf ook invulling aan probeer te geven.
 28. Spelling en grammatica
  Let op spelling en grammatica. Plaats uw nieuwe stukken op uw website, haal ze dan even door de spellingscontrole. Een eerste indruk maakt u maar één keer.
 29. Creditbility ‘lenen’
  Het lenen van credibility werk ook goed. Vermeld met welke grote bedrijven u heeft samengewerkt, het liefste met logo’s. Het gaat om geloofwaardigheid en vertrouwen.
 30. Gastblog schrijven
  Ga gastbloggen en schrijf artikelen voor andere websites. In ruil daarvoor mag u vaak een backlink plaatsen.
 31. Persberichten via geautomatiseerde websites
  Verspreid uw persberichten via geautomatiseerde websites. Stuur ook altijd exemplaren van uw persbericht met naam en toenaam naar bloggers en journalisten. Via Twitter kunt u vaak eenvoudig contactgegevens achterhalen.
 32. Blogs en artikelen uitwisselen
  Wissel interessante artikelen uit met andere webmasters. U vist zo buiten uw vijver, komt met nieuwe lezers in contact en het levert weer relevante SEO backlinks op.
 33. Gebruikersonderzoek van uw product of dienst
  Mail klanten en leveranciers, als u een nieuw product of een nieuwe dienst heeft. Vraag ze vervolgens, wat ze ervan vinden. Vraag ook of ze ernaar willen verwijzen, als ze enthousiast zijn.
 34. PR van andere relevante bedrijven gebruiken
  Zijn er interessante bedrijven in uw branche in het nieuws? Schrijf dan een stukje erover op uw website en link naar de website van de betreffende firma. Vaak hebben websites een ‘ons bedrijf in de media’ sectie, en daarin verwijzen ze dan weer naar u. Google maar eens op uw bedrijfstak en ‘in het nieuws’.
 35. Onderzoek doen en vragenlijst opstellen
  Doe een onderzoek en stel een vragenlijst op. Zorg, dat de vragen echt goed en relevant zijn en benader zoveel mogelijk mensen. De conclusies kunt u weer in een artikel verwerken en hiermee online publiciteit genereren. Dit kan weer SEO backlinks opleveren.
 36. Startpagina’s
  Voeg uw website toe aan startpagina’s en aanverwanten. Doe dit wel met de gedachte ‘overdaad schaadt’.
 37. Online bedrijvengidsen
  Voeg uw website toe aan bedrijvengidsen. Dit kost soms geld, maar als het klanten oplevert, kunt u het overwegen. Vraag vooraf wel bewijzen van bezoekersaantallen, want die worden vaak aangedikt.
 38. Eigen startpagina
  Maak een eigen startpagina, al dan niet op uw eigen website. Hierin kunt u uiteraard uw eigen backlinks verwerken.
 39. Maak slim gebruik van familie, kennissen en vrienden
  Heeft u een geweldig artikel geschreven, vraag dan aan kennissen en vrienden of ze hem willen toevoegen aan Nujij.nl en willen delen op Facebook. LinkedIn en Twitter. Dat trekt weer nieuwe lezers en mogelijke ‘linkers’ aan.
 40. Maak gebruik van uw zakelijke relaties
  Vraag afnemers en klanten of ze naar u willen linken.
 41. Samenwerken met gerelateerde bedrijven, maar geen concurrenten
  Ga samenwerkingen aan met gerelateerde bedrijven, die geen concurrent zijn. Versterk elkaar en wissel SEO backlinks uit.
 42. Partnerprogramma
  Begin een partnerprogramma / affiliate programma. Ook al levert het niet veel extra verkopen op. Het zijn wel weer backlinks naar uw website.
 43. Beantwoord vragen op het web
  Beantwoord vragen op goedevraag.nl of op Quora en of op forums. Stop uw link subtiel in het antwoord.
 44. Wikipedia pagina
  Begin een Wikipedia pagina. Doe dit wel objectief, want spamming wordt afgestraft
 45. Reageren op weblogs
  Bij de meeste weblogs kunt u reageren met uw naam, e – mail adres en website adres. Deel uw kennis en krijg via de link bovendien extra bezoekers. Dit soort backlinks zijn helaas wel bijna altijd no – follow.
 46. Af en toe linken naar een ander is niet erg, maar zinvol
  Link naar andere weblogs die interessant zijn voor uw lezers. De meeste bloggers merken dit op en zo speelt u zich bij hen in de kijker.
 47. Blog verzamelpagina’s
  Meldt u blog aan bij populaire blog verzamelpagina’s.
 48. Backlinks in tekst
  Probeer SEO backlinks te krijgen in een tekst. Deze zijn het meest logisch en krijgen van zoekmachines de meeste waarde.
 49. Sponsoring
  Wordt sponsor. Sponsors worden vaak in meerdere media uitingen bedankt, en als daar de URL van uw website bijstaat, levert dat weer gratis SEO backlinks op.
 50. Prijsvraag organiseren
  Organiseer een interessante prijsvraag.
 51. Iets weggeven
  Geef gratis exemplaren van een product weg in ruil voor een review met een link.
 52. Google places
  Zorg voor een duidelijke Google Places vermelding met alle contactgegevens en een link naar uw website. Doe hetzelfde bij YouTube. Zeker als bezig bent met lokale SEO is deze linkbuilding tip van groot belang.
 53. Profiel aanmaken op forums
  Maak een profiel aan op forums en plaats een link naar uw website.
 54. Bedrijfsprofiel
  Geef uw bedrijfsprofiel op bij bedrijvensites. Ook hier kunt u weer een backlink plaatsen.
 55. Producten en diensten recenseren
  Recenseer producten en diensten op uw website en attendeer de fabrikant erop. Meestal linken ze er naar op hun eigen site.
 56. Whitepaper of e-book
  Maak een gratis white paper of e-book en bied die aan bij overzicht sites, in ruil voor een korte omschrijving en link naar uw site. Dit is een van de linkbuilding tips, die veel navolging krijgt.
 57. Journalisten inschakelen
  Attendeer vak-journalisten op uw whitepaper, casestudies of interessante blokartikelen. Cijfers en onderzoeken doen het altijd goed.
 58. Spreken op evenementen
  Geef u op als spreker voor evenementen. In ruil mag u vaak een bio met link op de site van het evenement plaatsen. Door te spreken vergroot u bovendien uw expertstatus en dat levert weer opdrachten op.
 59. Presenteer uzelf
  Presenteer u bij vak media en lokale radio – en tv – stations als expert. Ze vinden het altijd prettig als een beschikbare deskundige in hun adresboekje staat.
 60. Infographics
  Maak indrukwekkende infographics. Dit kan zelfs gratis.
 61. Korting geven aan bepaalde doelgroepen
  Heeft u een webshop? Geef korting aan bepaalde doelgroepen, zoals studenten. Vaak vermelden ze dit op de website van de Hogeschool of universiteit.
 62. RSS-feed
  Zorg voor een werkende RSS – feed. Dit is standaard het geval bij WordPress en u kunt er ook een maken via Feedburner. Geef de feed vervolgens op bij RSS – verzamelsites.
 63. Lokale SEO
  Linkbuilding Den Haag. Wilt u lokaal beter ranken, houd daar dan ook rekening mee in uw SEO Linkbuilding activiteiten.
 64. Verwijzende unieke domeinen
  Aantal verwijzende unieke domeinen: Het aantal unieke domeinen dat naar uw site linkt, is een van de belangrijke ranking factoren van Google.
 65. Edu. en Gov. domeinen
  Aantal links van edu en gov domeinen: Dit is een van die Google – rangschikkingsfactoren, die Google ontkent, maar die SEO specialisten nog steeds belangrijk vinden.
 66. Link niet teveel naar een url met een redirect
  Veel backlinks naar URL’s met 301-omleidingen: Vermijd backlinks die afkomstig zijn van 301-omleidingen, omdat deze een deel van uw PageRank kunnen verzwakken.
 67. Waar staat de link in de content
  Backlinks die aan het begin van de webpagina staan, wegen zwaarder dan SEO backlinks, die aan het einde zijn geplaatst.
 68. Organische groeien met linkbuilding
  De toename van het aantal backlinks toont aan, dat een site in populariteit groeit en is ook een signaal voor versheid. Evenzo is negatieve groei slecht voor SEO rankings.
 69. Teveel backlinks
  Een onnatuurlijke groei van links kan echter een signaal zijn voor spam of linkfarms, wat een negatieve invloed heeft op de SEO rankings.
 70. Nep blog websites
  Onnodig te zeggen, dat backlinks van echte sites meer waarde hebben, dan die van nepblogs.
 71. Outbound link
  Doorlinken naar een andere website is niet verkeerd. Mensen sturen niet graag bezoekers naar een andere website. Een outbound link toevoegen ziet Google als een extra stukje hulp aan uw bezoekers. Dit soort outbound backlinks dragen ook positief bij aan jouw Google SEO Rankings.
 72. Ankertekst
  De ankertekst van een link moet iets zeggen over het onderwerp waar naar toe wordt gelinkt. Gebruik daarom geen links zoals lees meer of lees verder. Het liefst staat er een zoekwoord in de ankertekst. Zorg daarin voor voldoende variatie.
 73. Maak een gratis tool
  Mensen houden van gratis software. Als deze software dan ook nog eens een meerwaarde heeft, dan is de kans op een link zeer groot.
 74. Steun goede doelen en verenigingen
  Zeker als uw bedrijf regionaal en of lokaal georiënteerd is, is het slim om verenigingen te steunen. Vaak kunt u dan een link van uw website op de website van de vereniging zetten.

SEO Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilden kan een delicate klus zijn. Als u uw ´Gezond Boeren Verstand´ maar gebruikt, komt het goed! Linkbuilding is al vanaf de begin jaren een belangrijke factor in SEO. Bestuur deze Linkbuilding tips daarom goed en doe er u voordeel mee. U kunt ook ons backlinks overzicht kopen voor een flinke boost van uw SEO rankings.

Linkbuilder Den Haag inhuren

Wilt u meer weten over linkbuilding of meer linkbuilding tips ontvangen? Of wilt u ons inhuren als freelance SEO specialist of wilt u uw linkbuilding uitbesteden? Surf naar onze Contactpagina en neem contact op. De auteur is eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag en een ervaren freelance SEO specialist en Content marketeer uit Den Haag.

Linkbuilding tips, Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden

U kunt het linkbuilding voor uw website in de volgende regio’s uitbesteden aan SEO bureau Connect your World:

Kom hier meer te weten over de auteur Herman Geertsema.

Linkbuilding Den Haag

SEO Linkbuilding is één onderdeel van onze SEO strategie. Wilt u meer weten over de andere onderdelen van onze SEO strategie zoals bijvoorbeeld het gebruik van interne links? Surf dan naar onze SEO strategie. SEO Bureau Connect your World uit Den Haag is ook altijd op zoek naar Linkbuilding partners om links uit te wisselen. uw SEO uitbesteden is ook een optie. Zo houdt u meer tijd over voor ondernemen. Linkbuilding zelf doen? Dat kan ook! Profiteer dan optimaal van de vele Linkbuilding tips op deze website.

SEO tarieven

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklists

Wilt u zelf de SEO van uw website verbeteren? Gebruik dan als MKB bedrijf de volgende SEO checklists van SEO bureau Connect your World

Gratis SEO Tools

Maak ook eens gebruik van onze handige lijst met free SEO tools. U zal enkele tools uit deze lijst nodig hebben voor de zoekmachineoptimalisatie van uw website

0/5 (0 Reviews)
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.