• 06-41226543
 • hermanconnects@gmail.com (Gratis SEO Scan)

Linkbuilding – Do follow versus No follow backlinks

Linkbuilding – Do follow versus No follow backlinks

No follow backlinks, Linkbuilding, SEO Linkbuilding
No follow backlinks, Linkbuilding, SEO Linkbuilding

Bij Linkbuilding heeft u te maken met twee verschillende opties en dat zijn do follow links & No follow backlinks. Het internet is opgebouwd uit webpagina’s. Websites en webpagina’s zijn verbonden door externe backlinks & interne links. In deze blog ga ik in op het verschil tussen de do follow link & de no follow backlink. Ook vertel ik u hoe u No follow backlinks het beste kunt gebruiken.

No follow backlinks, SEO Linkbuilding, Linkbuilding uitbesteden
No follow backlinks, SEO Linkbuilding, Linkbuilding uitbesteden
Waarom is linkbuilding van belang?

Wilt u op plek 1 staan in Google bij een bepaalde zoekvraag met voor u relevante zoekwoorden zoals bijvoorbeeld Pensioen Den Haag? Dan bent u niet de enige. Misschien wel tientallen of honderden partijen willen precies het zelfde met hun website. Maar hoe bepaalt de zoekmachine nu wie de felbegeerde eerste plek krijgt? Het juiste antwoord is backlinks. U kunt ze zien als stemmen. Als namelijk heel veel gerelateerde websites naar uw website verwijzen dan bent u kennelijk populair. Reden genoeg voor Google om uw website hoger in Google te zetten.

Wat is “link juice” en PageRank?

Bij backlinks komen vaak de termen ‘linkjuice’ en ‘Pagerank’ naar voren. Pagerank (PR) is een soort van populariteitscijfer tussen 0 tot 10, die Google toekent aan individuele webpagina’s. Hoe hoger de pagerank van een bepaalde pagina, hoe relevanter deze voor Google is.
Webpagina’s kunnen pagerank doorgeven door het plaatsen van backlinks, waardoor de ontvangende webpagina iets wat krachtiger wordt. De betreffende webpagina lekt zo ‘linkjuice’.

Een standaard backlink is ook wel een do follow link. De autoriteit van uw website wordt onder andere bepaald door het aantal backlinks die naar uw website linken vanuit een andere website, webpagina of landingspagina. Zoekmachines zoals Google & Bing zien deze externe links. Des te vaker kwalitatieve websites naar uw website linken, des te meer extra linkjuice krijgt u om hoger te komen in de zoekresultaten in Google. Elke keer als u een goede backlink verkrijgt, krijgt u website een SEO oppepper. Ook geldt dat, des te beter de website die naar uw website linkt, des te groter de stijging in de SEO rankings.

No follow backlinks, SEO Den Haag, SEO Rotterdam, SEO Linkbuilding
No follow backlinks, SEO Den Haag, SEO Rotterdam, SEO Linkbuilding

Een follow link heeft de volgende HTML code:
<a href=https://www.connectyourworld.nl rel=”external”>Connectyourworld</a>

Rel staat voor ‘relationship’ en geeft de relatie weer tussen uw link en de website waarnaar het linkt.

Een no follow backlink wordt niet door zoekmachines gevolgd. Daardoor wordt er geen SEO waarde doorgegeven. De no follow link is in leven geroepen voor blogs om te voorkomen, dat men spam berichten met links zou achterlaten en men daar profijt van zou kunnen hebben. De spam handmatig verwijderen, is niet meer nodig bij WordPress en Blogger. Automatisch krijgen dit soort berichten een no follow backlink. Personen kunnen daarom geen reclame maken op uw website en daardoor zelf hoger in de zoekresultaten terecht komen.

In een no-follow link voeg je rel=”nofollow” toe. De HTML code van een no follow backlink ziet er op deze manier uit uit:
<a href= https://www.trouwjurken.com rel=”nofollow”>trouwjurken</a>

Onbetrouwbare content

De no follow backlink wordt vaak gebruikt voor commentaar op blogs. Maar het is zeker ook essentieel voor bijvoorbeeld forums of voor affiliate- of gesponsorde links, waar u voor betaald krijgt.

Google adviseert het gebruik van de no follow link voor gesponsorde links wordt geadviseerd door Google.

linkbuilding bureau, backlinks kopen, Linkbuilding strategie
linkbuilding bureau, backlinks kopen, Linkbuilding strategie

Jazker! Hoewel Google ze niet volgt, doen lezers dat misschien wel en dat levert je websitebezoekers op. Daarnaast kijkt Google naar de diversiteit van je links. SEO externe links met uitsluitend dezelfde ankertekst of links die alleen dofollow zijn, zijn niet geloofwaardig. De meeste webmasters gebruiken No follow backlinks bij onbetrouwbare content. Een ander voorbeeld zijn links in sociale medianetwerken zoals Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn, ook dit zijn no follow links.

Duizelt het je nog? Dan maakt dit voorbeeld het verschil tussen dofollow en nofollow links nog duidelijker. Het is iets te kort door de bocht, maar dan snap je het principe.

 1. Stel, je webpagina vertegenwoordigt 100 punten. Dit is pagerank.
 2. Bij elke uitgaande link geef je 10 punten weg.
 3. U zet 5 uitgaande links op de pagina.
 4. Uw pagina is nog maar 50 punten waard en dus minder krachtig & relevant
 5. Dat wilt u natuurlijk niet. Dus voegt u no follow toe aan de uitgaande link.
 6. Google volgt de no follow links niet en je pagina blijft 100 punten waard
 7. De pagerank blijft op de webpagina en presteert dus beter in Google.
No follow backlinks, Linkbuilding uitbesteden, SEO Linkbuilding
No follow backlinks, Linkbuilding uitbesteden, SEO Linkbuilding
 • Door uw links do follow te laten, spreekt u waardering uit voor de ontvangende partij. U beloont zijn of haar moeite met een ‘stem’.
 • Ziet de ander dat u naar hem link dan speelt u zich bij hem in de kijker.
 • Webmasters zijn altijd op zoek naar backlinks. Beloon ze met een geldige link, als ze een goede inhoudelijke reactie achterlaten. Dat kan er toe leiden, dat u deze mensen naar uw site leidt.
 • Aan mensen verdient u geld en niet aan zoekmachines. Misschien zitten er tussen de gelukzoekers wel echte nieuwe klanten.

Heeft u backlinks gekocht op websites van lage kwaliteit? Vraag dan om de link te verwijderen. Afwijzen op pagina- of domeinniveau met de Disavow tool van Google, als ze dit niet doen.

Zelf maken wij gebruik van de populaire WordPress plugin Yoast, waar de functie om de gehele pagina van no follow backlinks te voorzien standaard in zit, zodat u niet elke link apart hoeft aan te passen.

No follow links zorgen ervoor, dat zoekmachines de website naar welke u linkt, geen of weinig SEO waarde toe dient. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld blogs, forums, gesponsorde & affiliate backlinks. Wel zorgen no follow backlinks er nog steeds voor, dat er verkeer naar de desbetreffende website gaat en schaadt het de website verder niet.

SEO optimalisatie & Linkbuilding Blogs

SEO specialist inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO & Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist & Content Marketing expert. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben bijvoorbeeld meerdere SEO projecten met succes afgerond in Leiden, Zoetermeer, Rijswijk, Delft & Amersfoort. Wilt u een SEO specialist inhuren? Of heeft u nog vragen over No follow backlinks? Neem dan contact met mij op. Connect your World heeft ook een zakelijk profiel op LinkedIn. Ik zou het zeer waarderen als u mij daar wilt volgen.

connectyourworld

Mijn naam is Herman Geertsema. Ik ben de eigenaar van SEO & Content Marketing Bureau Connect your World uit Den Haag. Wij voeren projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Hoe kom ik bovenaan in Google is een vraag die ik kan beantwoorden. Gespecialiseerd in lokale SEO, linkbuilding, content marketing & Google Ads.

Laat je bericht achter

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.