• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Linkbuilding – Do and No follow links

Linkbuilding – Do and No follow links

Last Updated on 18 december 2023 by connectyourworld

Zoekmachineoptimalisatie kan niet zonder linkbuilding

In Linkbuilding heeft u twee smaken links, namelijk do follow – and no follow backlinks. Beiden zijn belangrijk. Lees daarom deze blog en kom er achter wat de overeenkomsten en verschillen zijn. Daarnaast komt u te weten wat ‘link juice’ nu precies is. Veel succes met SEO Linkbuilding.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Bij SEO Linkbuilding heeft u twee mogelijkheden, namelijk: do follow links en no follow backlinks. ‘Het internet’ is samengesteld uit triljarden webpagina’s. Webpagina’s of gehele websites zijn aan elkaar gelinkt door external linking en interne links. In het vervolg van deze blog gaan wij nader in op het verschil tussen de ‘do follow link’ en de ‘no follow backlink’. Wij geven u ook mee, op welke manier u No follow backlinks het beste kunt gebruiken.

Waarom is linkbuilding van belang?

Wilt u op plek 1 staan bovenaan in Google bij een bepaalde zoekvraag met voor u relevante zoekwoorden zoals bijvoorbeeld Pensioen Den Haag? Dan bent u niet de enige. Misschien wel tientallen of honderden partijen willen precies het zelfde met hun website. Maar hoe bepaalt de zoekmachine nu wie de felbegeerde eerste plek krijgt? Het juiste antwoord is backlinks. U kunt ze zien als stemmen. Als namelijk heel veel gerelateerde websites naar de website in uw beheer verwijzen, dan bent u kennelijk graag gezien. Dat is voor Google reden genoeg om uw website bovenaan Google te zetten.

Wat is “link juice” en PageRank?

Bij backlinks komen vaak de termen ‘link juice’ en ‘Pagerank’ naar voren. Pagerank (PR) is een soort van populariteitscijfer tussen 0 tot 10, die Google toekent aan individuele webpagina’s. Hoe hoger de pagerank van een bepaalde pagina, hoe belangrijker deze voor Google is. Webpagina’s kunnen pagerank doorsluizen door backlinks te plaatsen, waardoor de ontvangende pagina iets wat krachtiger wordt. De betreffende webpagina lekt zo ‘link juice’.

Een do follow link is de standaard backlink. De relevantie of autoriteit van uw website wordt onder meer vastgesteld door het aantal backlinks, die naar uw website verwijzen vanuit een andere website, webpagina of landingspagina. Zoekmachines zoals Bing en Google nemen deze externe links waar. Hoe vaker kwalitatief goede websites naar uw site verwijzen, des te meer extra ‘link juice’ krijgt u om bovenaan te komen in Google ‘s zoekresultaten. iedere keer als u een uitstekende backlink verkrijgt, krijgt uw website een SEO boost. Daarnaast geldt ook dat, des te beter de website die naar uw website linkt, hoe groter de stijging in de SEO rankings zal zijn. Een backlinks check is daarom een basisvoorwaarde voor goede SEO linkbuilding.

Een follow link heeft de volgende HTML code:

<a href=https://www.connectyourworld.nl rel=”external”>Connectyourworld</a>

Rel geeft een ‘relationship’ weer en representeert de relatie tussen uw link en de website waarnaar het linkt.

Zoekmachines geven bij een ‘no follow backlink’ geen ‘link juice’ door. Dat is de reden, dat er geen SEO optimalisatie waarde wordt doorgegeven. De ‘no follow link’ is ontwikkeld om te verhinderen, dat men spamberichten met links zou achterlaten en men daar een voordeel mee zou kunnen verdienen. De spam handmatig verwijderen, is in veel gevallen niet meer nodig. Automatisch krijgen deze specifieke berichten een no follow backlink. Mensen hebben daarom niet meer de mogelijkheid om reclame maken op uw site en op die manier zelf hoger in de zoekresultaten van Google te komen.

Bij een no-follow link voegt u een rel=”nofollow” bij. De HTML code van een no follow link ziet er als volgt uit:

<a href= https://www.cocktailjurken.com rel=”nofollow”>cocktailjurken</a>

Onbetrouwbare content

De no follow backlink wordt meestal van stal gehaald voor commentaren op blogs. Daarnaast is het gebruik daarvan ook relevant voor bijvoorbeeld affiliate- of gesponsorde links, waar u voor betaald krijgt of voor forums.

Google adviseert het gebruik van de no follow link voor gesponsorde links. U kunt ook ons backlinks overzicht kopen voor een flinke boost van uw SEO rankings.

linkbuilding bureau, backlinks kopen, Linkbuilding strategie

Jazeker! Hoewel Google ze niet volgt, doen lezers dat misschien wel. Dat kan u weer extra websitebezoekers opleveren. Daarnaast kijkt Google naar de diversiteit van uw links. SEO externe links met uitsluitend dezelfde ankertekst of links die alleen ‘do follow’ zijn, zijn niet geloofwaardig. De meeste webmasters plaatsen ‘no follow backlinks’ bij onbetrouwbare content. Een ander voorbeeld zijn links in sociale medianetwerken zoals Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn. Ook dit zijn no follow links.

Duizelt het u nog? Dan maakt dit voorbeeld het onderscheid tussen ‘do follow’- en ‘no follow’ links nog duidelijker. Het is iets te kort door de bocht, maar dan snap u het principe.

 1. Stel, uw webpagina vertegenwoordigt 100 punten. Dit is pagerank.
 2. Bij elke uitgaande link geeft u 10 punten weg.
 3. U zet 5 uitgaande links op de pagina.
 4. Uw pagina is nog maar 50 punten waard en dus minder krachtig & relevant
 5. Dat wilt u natuurlijk niet. Dus voegt u no follow toe aan de uitgaande link.
 6. Google volgt de no follow links niet en uw pagina blijft 100 punten waard
 7. De pagerank blijft op de webpagina en presteert dus beter in Google.
 • Door uw links do follow te laten, spreekt u waardering uit voor de ontvangende partij. U beloont zijn of haar moeite met een ‘stem’.
 • Ziet de ander, dat u naar hem link dan speelt u zich bij hem in de kijker.
 • Webmasters zijn altijd op zoek naar backlinks. Beloon ze met een geldige link, als ze een goede inhoudelijke reactie achterlaten. Dat kan er toe leiden, dat u deze mensen naar uw website leidt.
 • Aan mensen verdient u geld en niet aan zoekmachines. Misschien zitten er tussen de gelukzoekers wel echte nieuwe potentiele klanten.

Heeft u backlinks aangeschaft op sites van lage kwaliteit? Vraag dan om de link te verwijderen. Afwijzen op pagina- of domeinniveau met de Disavow tool van Google, als ze dit niet doen.

Wij maken zelf gebruik van de populaire veelgebruikte WordPress plug-in Yoast, waar de functionaliteit om de gehele pagina van ‘no follow’ links te voorzien automatisch in zit. Dit heeft als gevolg, dat u niet elke backlink een voor een hoeft aan te passen.

Off page SEO, Linkbuilding Den Haag, SEO linkbuilding

‘No follow’ links dragen zorg voor, dat zoekmachines zoals Bing de website naar welke u verwijst, geen SEO waarde toe dient. Dit is cruciaal voor bijvoorbeeld blogs, forums, gesponsorde en affiliate links. ‘No follow backlinks zorgen er nog steeds voor, dat er websiteverkeer naar een specifieke website gaat. Het doet de website verder geen kwaad.

SEO optimalisatie en linkbuilding blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO en Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketeer.

Online marketeer inhuren

Bij Connect your World kunt u ook een content marketeer en een SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Wilt u ons als SEO specialist inhuren of als linkbuilding bureau? Of heeft u nog vragen over No follow backlinks? Neem dan contact met ons op. SEO bureau Connect your World heeft ook een zakelijk profiel op LinkedIn. Wij waarderen het zeer, als u ons daar wilt volgen. Uw SEO laten doen is ook een optie. Zo houdt u meer tijd over om te ondernemen.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Gratis SEO tools

Op deze website vindt u ook een overzicht met veelal gratis SEO tools, die u kunt gebruiken om al vast zelf een start te maken met de SEO optimalisatie van uw website.

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.