• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Linkbuilding is een groei strategie

Linkbuilding is een groei strategie

Linkbuilding is een groei strategie, Linkbuilding uitbesteden, Linkbuilding Den Haag, SEO linkbuilding
Linkbuilding is een groei strategie, SEO Linkbuilding, Linkbuilding uitbesteden, Linkbuilding Den Haag, SEO linkbuilding

Linkbuilding besteedt u uit aan een SEO Bureau

SEO Linkbuilding is een groei strategie en kan helpen bij het vermeerderen van het aantal bezoekers op uw website. Externe links zijn belangrijk voor SEO optimalisatie. Daarom moet SEO linkbuilding op zeker deel uitmaken van uw SEO strategie. Maar belangrijker is, dat SEO linkbuilding deel moet uitmaken van uw groeistrategie voor uw website. Backlinks helpen u verkeer rechtstreeks naar uw website te sturen. In deze blog beschrijft Connect your World ten eerste, wat de linksignalen zijn voor zoekmachines. Ten tweede presenteren wij belangrijke stappen voor een succesvolle SEO linkbuilding strategie.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Linkbuilding Den Haag

De SEO specialist en eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag staat klaar om u te helpen met uw linkbuilding en algehele SEO strategie.

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van links vanaf externe websitepagina’s naar een specifieke website met als doel een hogere waardering of ranking in zoekmachines zoals Google, Bing & Yahoo te behalen op de voor de website of pagina relevante zoekwoorden. Google ziet externe links van andere websites naar die van u als stemmen en verbindt daar relevantie aan.

Hoe zorg ik ervoor, dat zoekmachines waarde gaan geven aan backlinks? Om dit te beantwoorden, moeten we de afzonderlijke elementen van een link verkennen. Hieronder is een lijst van opmerkelijke factoren, die het overwegen waard zijn. Deze signalen en nog veel meer, worden namelijk door professionele SEO specialisten overwogen bij het meten van de linkwaarde (link juice) en het linkprofiel van een website.

1. Wereldwijde populariteit

Hoe populairder en belangrijker een website is, hoe meer de backlinks van die sites er toe doen. Om daarvoor vertrouwen en autoriteit te krijgen van de zoekmachines, hebt u de hulp van andere linkpartners nodig. Hoe populairder, hoe beter.

2. Lokale / Onderwerpspecifieke populariteit

Als uw website bijvoorbeeld hondenhokken verkoopt, is een link van de vereniging van hondenbezitters belangrijker, dan bijvoorbeeld een backlink van een website over rolschaatsen.

Een van de sterkste signalen is de Ankertekst. Als tientallen externe links verwijzen naar een pagina met de juiste zoekwoorden, heeft die pagina namelijk een zeer goede kans om te worden gerangschikt.

4. TrustRank

Het is geen verrassing, dat internet enorme hoeveelheden spam bevat. Om deze irrelevante content te verwijderen, gebruiken zoekmachines systemen voor het meten van vertrouwen, waarvan vele gebaseerd zijn op de link grafiek. Het verdienen van backlinks van zeer vertrouwde domeinen kan een belangrijke stimulans zijn voor deze scoringsstatistiek. Universiteiten, overheidswebsites en non-profit organisaties vertegenwoordigen voorbeelden van zeer vertrouwde domeinen.

Spam links gaan vaak beide kanten op. Een website, die zich leent voor spam, heeft op zijn beurt vaak een groot aantal links op spam sites. Door deze backlinks in het algemeen te bekijken, kunnen zoekmachines de “link -buurt” begrijpen waarin uw website bestaat. Het is daarom dus verstandig om die websites te kiezen, waarnaar u wilt linken.

6. Versheid

Link signalen hebben de neiging na verloop van tijd te vervallen. Sites die ooit populair en vaak zelfs muf waren en uiteindelijk geen nieuwe links konden verdienen. Het is daarom dus belangrijk om na verloop van tijd extra links te blijven verdienen. Meestal aangeduid als “Fresh Rank”. Zoekmachines gebruiken de versheidssignalen van links naar huidige populaire en relevante websites.

7. Sociaal delen

Het delen van externe links op Facebook & Twitter heeft voor SEO toegevoegde waarde voor de linkwaarde. Hoewel zoekmachines ze anders behandelen, merken ze ze toch op. Het groeiende belang van sociale kanalen valt niet te ontkennen. Zet daarom in op Sociale Media en bijvoorbeeld community ’s om extra bekendheid te geven aan producten, ‘brands & events’. Neem in posts links op naar uw website. De linkjes in blogposts en in profielteksten op sociale netwerken tellen namelijk mee voor de ranking.

Aan links in tweets en in updates op sociale netwerken worden vaak het ‘no follow attribuut’ meegegeven in de broncode. Beheerders willen daarmee ongewenste verwijzingen van indexatie uitsluiten. Het zelfde geldt voor links in blogreacties en discussiegroepen. Toch geeft Google een stem aan deze links, al wegen ze minder zwaar dan de gewone do follow backlinks.

SEO Linkbuilding is een groei strategie

Een succesvolle SEO Linkbuilding strategie draagt sterk bij aan de groei van uw website. Externe links helpen uw pagina’s om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Dat is echter niet het enige wat backlinks doen. Backlinks helpen namelijk ook bij het verkrijgen van meer verwijzingen naar uw site via deze backlinks. Wanneer u uw strategie voor linkbuilding bepaalt, moet u bijvoorbeeld rekening mee houden met de reden, waarom links naar u zijn gemaakt. Gebruik SEO linkbuilding als strategie voor de groei van uw website en plaats backlinks naar websites, die daadwerkelijk verkeer naar uw website genereren.

Een goede backlink leidt in de eerste plaats het verkeer naar uw website. Daarom is Linkbuilding een groeistrategie die u niet mag negeren.

Leer uw publiek kennen

Als u wilt, dat uw gehoor groeit, moet u uw publiek uitbreiden of een nieuw publiek vinden. U moet daarom twee dingen weten:

Wie is mijn publiek nu? en Hoe ziet mijn ideale publiek eruit?

Maak een lijst met websites, die een beroep doen op uw gewenste doelgroep

Als u een duidelijk beeld heeft van uw huidige en gewenste doelgroep, kunt u een lijst maken van websites, die u kunt bereiken in uw nieuwe doelgroep. Zoek naar die websites, die al een beroep doen op uw gewenste doelgroep. Externe links van deze websites kunnen u helpen uw nieuwe doelgroep te bereiken en uw SEO optimalisatie te verbeteren.

Schrijf verbazingwekkende content

Om het meeste uit uw content te halen, moet uw content eenvoudigweg verbluffend zijn. En nog belangrijker, het moet een beroep doen op het publiek, dat u wilt maken van uw lezers of kopers. Zorg ervoor, dat uw stukken bijvoorbeeld goed gestructureerd en mooi geschreven zijn.

Link content aan websites

Als u een geweldige blog hebt geschreven, moet deze deel uitmaken van uw groeistrategie. Kies websites uit die lijst, die mogelijk kunnen linken naar het artikel dat u hebt geschreven. Als u een ‘longtail keywords’ benadering hebt (schrijven over kleine en niche-onderwerpen), zal het aantal websites dat uw link naar uw blogpost wordt, klein zijn. Doe een poging om die websites te vinden, die echt het specifieke onderwerp van uw blogpost of -artikel vormen. Deze websites zullen u waarschijnlijk graag koppelen aan uw blogpost.

Reik uit

Als u echt moeite heeft gedaan met het schrijven van content, moet u contact opnemen met websites. Vertel hen over het product en vraag ernaar. De meeste mensen zullen graag over uw product schrijven, als ze het gratis ontvangen! U kunt e-mail gebruiken, maar in veel gevallen is Twitter of zelfs een telefoongesprek een geweldige manier om ook contact met mensen op te nemen. Zorg ervoor, dat u op een persoonlijke manier contact opneemt, stuur nooit automatische e-mails.

Gebruik sociale media marketing!

Als u geïnteresseerd bent in een nieuw publiek (en backlinks krijgt) door ook sociale media te gebruiken. Zorg ervoor, dat u twittert over uw blog en stuur misschien wat tweets over uw artikel. Facebook is ook een geweldige manier om uw artikelen te verspreiden en backlinks te krijgen. En omdat veel mensen het leuk vinden kennis of relevante informatie te delen, zult u waarschijnlijk nog meer backlinks ontvangen.

Conclusie: SEO linkbuilding is een groeistrategie

Een succesvolle SEO linkbuilding strategie moet altijd worden beschouwd als een nieuw, gewenst publiek voor uw website. Een (welkom) neveneffect wordt een hogere positie in Google. Zolang u linkbuilding overweegt, doet u het op de ‘juiste’ manier.

Verdere linkbuilding strategieën

  • Link bait
  • Gast bloggen
  • Ego bait
  • Interview met een influencer
  • Commentaar geven op blogs
  • Bedrijfsgidsen

SEO Linkbuilding uitbesteden

SEO Linkbuilding is veel werk, maar het is absoluut niet saai. Linkbuilding is een groei strategie om uw website bovenaan in Google te krijgen. Laat mij daarom uw Linkbuilding strategie voor u uitvoeren om uw website Bovenaan in Google te krijgen.

Linkbuilder Den Haag inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO consultant & Content Marketing expert uit Den Haag. Hij kan u helpen met SEO linkbuilding, maar ook met andere SEO & Content Marketing technieken. Omdat hij persoonlijk contact belangrijk vindt, neemt hij opdrachten aan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Connect your World heeft diverse projecten in Leiden, Rijswijk, Zoetermeer en in Delft succesvol afgerond. Wilt u mij inhuren als SEO specialist? Surf naar Mijn Contactpagina en bel of mail mij. SEO bureau Connect your World is ook altijd op zoek naar Linkbuilding partners om links uit te wisselen.

SEO, Content Marketing & Linkbuilding Blogs

SEO optimalisatie checklist

Met deze SEO checklist bent u in staat om de SEO rankings van uw website verder te verbeteren.

connectyourworld

Mijn naam is Herman Geertsema. Ik ben de eigenaar van SEO & Content Marketing Bureau Connect your World uit Den Haag. Wij voeren projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Hoe kom ik bovenaan in Google is een vraag die ik kan beantwoorden. Gespecialiseerd in lokale SEO, linkbuilding, content marketing & Google Ads.

Laat je bericht achter

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.