• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

International SEO linkbuilding tips

International SEO linkbuilding tips

Linkbuilding voor International SEO, linkbuilding, SEO linkbuilding

Geschatte leestijd: 7 minuten

Linkbuilding strategie

Linkbuilding voor International SEO kost tijd, maar hoeft niet moeilijk te zijn. SEO International Linkbuilding is een van de belangrijkste activiteiten voor een succesvolle SEO strategie. 

Wat is international Linkbuilding?

International SEO is het hoog ranken in zoekmachines op verschillende zoekwoorden (combinaties) met uw website in het buitenland. Door het toepassen van verschillende SEO technieken weet de zoekmachine welk land of welke taal u wilt bereiken. Dit vormt de basis van een sterke organische vindbaarheid. International linkbuilding draagt in grote mate bij aan de internationale online vindbaarheid. In principe is het proces nagenoeg gelijk. Het is bij International linkbuilding vooral erg belangrijk om veel kwalitatieve links te verkrijgen van lokale websites. 

Het is misschien een van de meest over het hoofd gezien SEO activiteiten met betrekking tot de lokale markt SEO activiteiten voor wereldwijde websites. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom dit gebeurt. Hier volgen enkele veelvoorkomende uitdagingen:

  • Er wordt niet veel gedaan met de lokale websites, als die eenmaal zijn gelokaliseerd en live zijn.
  • Website eigenaren richten zich op content optimalisatie voor de lokale websites.
  • Website eigenaren zijn zich bewust van het belang van SEO Linkbuilding voor lokale websites, maar hebben niet de lokale bronnen. Ze weten helaas niet wie ze moeten vragen voor Linkbuilding voor International SEO op elke markt.

4 Linkbuilding tips voor International SEO

1. Profiteer van websites die linken naar bedrijfswebsites

Omdat de meeste websites meestal beginnen met een of twee talen, die veel landen targeten, hebben die originele websites meestal veel meer links afkomstig van externe websites dan pas gelanceerde lokale websites. Controleer altijd de links naar de oorspronkelijke websites. En niet alleen de websites, die klanten hebben aangevraagd om in het project te worden opgenomen. Door deze links te doorlopen die verwijzen naar de Nederlandse website, vinden wij altijd verschillende goede backlinks.

U vindt meestal nog meer backlinks van goede kwaliteitt, wanneer de oorspronkelijke website en de doelwebsites dezelfde talen gebruiken, zoals Engelse websites voor de VS en Australië. Dit komt omdat de meeste eigenaren van websites naar de oorspronkelijke websites linken, wanneer ze zijn gelanceerd. De reden is, omdat ze geen website voor de lokale markt hadden.

Niet veel website eigenaren werken hun links bij, als ze een website voor hun lokale markt starten. Het lijkt erop, dat meer website eigenaren de backlinks bijwerken, als ze zich in een land bevinden met een unieke gesproken taal, zoals bijvoorbeeld Japans en Koreaans. Niet veel website eigenaren werken de links bij, als uw oorspronkelijke website dezelfde taal gebruikt als hun land, zoals bijvoorbeeld Engels en Spaans. Zij voelen het ongemak een stuk minder.

Persoonlijk contact bij SEO Linkbuilding is belangrijk

Zodra u de links identificeert, die moeten worden bijgewerkt door naar de lokale website te verwijzen in plaats van de oorspronkelijke website, neemt u contact op met de eigenaar van de website. U bespreekt met hem de informatie van de URL waarop u de link wilt laten verwijzen. In mijn ervaring heeft u mogelijk een hoger slagingspercentage om de backlinks bijgewerkt te krijgen, wanneer de website eigenaar rechtstreeks contact met ze opneemt in plaats van een e-mail van een SEO professional.

Betrek alle talen bij SEO International Linkbuilding

Controleer ook op links, die naar de andere talen of lokale websites in uw organisatie verwijzen. De kans is groot, dat u verschillende links tegenkomt die naar de verkeerde taal gaan of naar websites op het betreffende land. Vooral als u een gelokaliseerde land / taallijst met sites heeft, is het niet ongebruikelijk, dat mensen een link naar de verkeerde taalversie maken. Als u ze vindt, neemt u contact op met de site eigenaren om de URL’s in de hyperlinks bij te werken. Het bijwerken van de backlinks naar de best passende website is niet alleen goed voor uw linkbuilding profiel. Het is ook goed voor de gebruikerservaring van de website. Dit is, omdat zij de juiste website voor hun locatie kunnen bereiken.

2. Profiteer van marketingactiviteiten van bedrijven en andere lokale kantoren

Dit is een andere gemakkelijke manier om backlinks naar uw lokale websites toe te voegen. Er zijn veel informatieve websites, die hun content wereldwijd in verschillende talen aanbieden. Wanneer die content echter is gelokaliseerd, blijven de backlinks vaak ongewijzigd. Laten we zeggen, dat uw CEO werd geïnterviewd of dat een product werd aangeboden door een van de populaire industriewebsites in de VS. Die website is actief in vijf verschillende talen in 12 landen en de content, die uw product bevatte zou later in 12 landenwebsites worden gepubliceerd. waarvan u toevallig ook websites heeft.

Als u niet om een ​​verzoek vraagt, laat u in de meeste gevallen de originele URL op uw website achter op alle 12 websites. Door alleen de lokale website URL in elke landversie te gebruiken, krijgt u echter 12 relevante links naar elk van uw lokale websites. Om de kans te vergroten, dat ze de links bijwerken naar waar u ze wilt laten linken, geeft u hen een lijst met te gebruiken URL’s. Het linken naar de lokale markt website helpt ook om de gebruikerservaring voor hun doelgroepen te verbeteren. De meeste websites zijn bereid om de links bij te werken.

Het controleren van de links van concurrerende websites lijkt misschien te simpel en een voor de hand liggende tip. Om de een of andere reden zien veel bedrijven dit over het hoofd. Het graven in een onbekende markt en verschillende talen kan intimiderend zijn. Dit kan een SEO professional van de normale linkbuilding track afbrengen.

Software kan helpen bij SEO International Linkbuilding

De realiteit is, dat de link onderzoeks- en analyse-instrumenten het meeste werk voor u moeten doen. Met behulp van deze onderzoekstools kunt u een groot deel van de analyse uitvoeren, zelfs zonder lokale bronnen. Het idee is om de backlinks van uw concurrenten te controleren. Vervolgens vergelijkt u deze met de lijst met backlinks op uw lokale website. Zo vindt u de websites die niet linken naar uw website, maar dat wel zouden moeten doen. Hopelijk heeft u al een lijst met top concurrenten in elk land. Als dat niet het geval is, moet u weten wie voortdurend goed scoort voor uw niet gemarkeerde doel zoekwoorden in het land. Vanaf dat punt start het onderzoek.

Het verkrijgen van backlinks van goede kwaliteit is een uitdagende taak, ongeacht de grootte van de website of het bedrijf. Laten we ervoor zorgen, dat we profiteren van elke mogelijkheid die we hebben om backlinks te krijgen. De meeste bedrijven voeren of nemen deel aan bepaalde soorten marketingactiviteiten en evenementen. Het is een geweldige manier om op een natuurlijke manier kwalitatief goede links te krijgen.

Linkbuilding uitbesteden

Als de activiteit verband houdt met een specifiek product of een branche, is het een kans om links naar de specifieke productpagina of bedrijfscategorie te krijgen. De uitdaging is dat mensen die betrokken zijn bij de marketingactiviteiten weinig idee hebben over de SEO en de waarde van links. Misschien is de grotere uitdaging voor hen om te onthouden om linkbuilding op te nemen, terwijl ze aan hun marketingproject werken.

Hieronder staan ​​enkele van de linkbuilding items die moeten worden opgenomen in de best practice en de richtlijnen voor de marketing-projecten:

  • Gebruik altijd de URL (‘s) voor de meest relevante pagina’s op uw website, en niet alleen de startpagina-URL.
  • Als het marketingproject of het evenement in meerdere landen en talen wordt gehouden, gebruikt u de lokale website en taal-URL in materialen en hebt u deze nodig in evenementencontracten.
  • Indien het project of het evenement op andere websites wordt vermeld, vraagt ​​u hen om een ​​link naar de meest relevante pagina op uw website in het lokale land te plaatsen.

Linkbuilding voor International SEO – Conclusie

Hoewel een Internationale SEO linkbuilding project een enorme taak lijkt te zijn, vooral voor lokale markten, kun je links nog steeds effectief opbouwen. Zelfs als het inhuren van externe bronnen geen optie is. Het vergt een beetje voorbereiding om Linkbuilding voor International SEO van de grond te krijgen. Lees ook de volgende blog: SEO Linkbuilding: the ultimate free checklist.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding, zeker in een internationale context is een arbeidsintensief proces. Ik zou u daarbij kunnen helpen. Mail hermanconnects@gmail.com voor meer informatie.

SEO, Linkbuilding & International SEO Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO consultant & Content Marketing expert. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam & Breda. Connect your World heeft meerdere projecten succesvol afgerond in Zoetermeer, Rijswijk, Leiden en Delft. Heeft u een vraag over SEO Linkbuilding of over lokale of internationale SEO of over Linkbuilding voor International SEO? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Surf naar onze Contactpagina en bel of mail ons.

Linkbuilding bureau Den Haag – Openingstijden

Maandag8:30 AM - 5:30 PM
Dinsdag8:30 AM - 5:30 PM
Woensdag8:30 AM - 5:30 PM
Donderdag8:30 AM - 5:00 PM
Vrijdag8:30 AM - 5:00 PM
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO optimalisatie checklist

Met behulp van deze SEO checklist verbeter je jouw website met grote stappen.

connectyourworld

SEO en Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag is in 2018 door Herman Geertsema opgericht. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG). SMG is een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Wij hebben allerlei online marketing disciplines in huis om onze klanten professioneel te bedienen. Daarnaast hebben de leden van SMG ontzettend veel kennis in huis om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.