• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Zoekmachineoptimalisatie voor coaches

Zoekmachineoptimalisatie voor coaches

Zoeknchineoptimalisatie, Bovenaan in Google, SEO specialist inhuren

Geschatte leestijd: 12 minuten

Als Lifecoach profiteren van SEO

Meer websitebezoekers – meer klanten

Zoekmachineoptimalisatie is de sleutel tot meer bezoekers op uw website. Wilt u als Lifecoach ook meer bezoekers voor uw website? Lees dan snel verder! Steeds meer mensen kunnen bij allerlei verschillende zaken en gelegenheden wel wat hulp of begeleiding gebruiken. In Nederland zijn er daarom een heleboel coaches actief zoals bijvoorbeeld business-coaches, re-integratie-coaches en loopbaancoaches, maar ook mindfulness trainers en life-coaches. Veel coaches, trainers of therapeuten zijn zelfstandige professionals (ZZP-ers). U bent dan in uw eentje verantwoordelijk voor acquisitie en uitvoering. Om nieuwe klanten te werven kunt u als lifecoach enorm profiteren van Online Marketing. SEO Zoekmachineoptimalisatie is daarom iets waar u als coach sterk op moet inzetten.

Een mooie website die niet vindbaar is in Google, is waardeloos

In het digitale tijdperk is er voor een coach niet veel belangrijker, dan online aanwezig zijn. Natuurlijk laat u uw gezicht regelmatig zien op bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten, en bouwt u langzaam maar zeker een betrouwbaar lokaal klantenbestand op dankzij mond-tot-mondreclame.

Maar als u nagaat, dat 47% van de smartphonegebruikers een merk of dienst negeert als het niet naar boven komt in een online zoekopdracht, kunt u het belang van online marketing niet ontkennen. Daarbij maakt het niet uit hoe getalenteerd u bent. Als u website niet vindbaar is, heeft u geen klanten.

Wees zichtbaar voor uw (potentiële) klanten

Het is de essentie van uw vak als coach: er zijn voor uw cliënt en hem ondersteunen. En dat betekent niet alleen, dat u op de afgesproken tijd de koffie klaar hebt staan en een luisterend oor biedt. Nee: ook online moet u er gewoon zijn. Dit is voor de cliënten, die nog niet het genoegen hebben gehad persoonlijk met u kennis te maken. Draag dus zorg voor een professionele en nette website, die duidelijk maakt wat u doet, en hoe u dat doet.

Een goede website voldoet aan de volgende eisen:

  • Zichtbaarheid: Wees zichtbaar als life coach in Google. Een website, die goed is geoptimaliseerd levert u extra klanten op.
  • Storytelling: Vertel uw verhaal. Daarmee overtuigt u de bezoekers van uw website van uw expertise.
  • Recensies: Het brengt ervaringen van tevreden klanten in beeld en helpt u aan andere klanten.
  • Call to action: Heeft een heldere call-to-action (CTA)? Hij spoort aan contact op te nemen of een afspraak te maken 

Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) optimaliseert u uw website om bovenaan in Google te komen. Dit is waarom SEO cruciaal is voor een life coach:

1. SEO vergroot uw geloofwaardigheid & betrouwbaarheid

Als uw site een hoge positie inneemt in de zoekresultaten van Google, oogt uw bedrijf vanzelf professioneler, geloofwaardiger en betrouwbaarder. En gezien, dat uw hele vak draait om vertrouwen, relaties en reputaties, is zoekmachineoptimalisatie dus een must voor u als lifecoach.

2. SEO leidt meer verkeer naar uw website

Verplaats uzelf in de schoenen van uw potentiële cliënt. Als u zelf een coach zocht, wat zou u dan doen? U typt “life coach Den Haag” in Google. Daarop volgend bekijkt u de eerste paar resultaten. U kiest uiteindelijk de persoon of organisatie, die bij u past. Als uw website tot één van die eerste resultaten behoort, mag u op veel meer clicks en bezoekers rekenen.

3. Een goed geoptimaliseerde website levert u meer klanten op

De meeste mensen zijn wel bekend met het gegeven, dat een website bovenaan Google belangrijk is. Dat is met name belangrijk omdat van de 100 mensen, die een zoekopdracht intikken, er nog maar 7 naar de 2e pagina van Google gaan. Daarbij komt nog, dat die 7 mensen ook nog eens niet direct als een klant beschouwd kunnen worden. Hoe groter de concurrentie, hoe lastiger het is om op de 1e pagina van Google te komen. De laatste jaren is het aantal coaches sterk toegenomen. U moet dus de nodige arbeid erin stoppen om uw website bovenaan bij Google te krijgen. Vervolgens moet uw website zo worden ingericht, dat websitebezoekers ook echte klanten worden. Dit is lastig maar Connect your World kan u helpen om op te vallen in de grote massa en u te onderscheiden van de concurrentie.

Ken uw doelgroep

Voor u aan de slag gaat met Zoekmachineoptimalisatie is het belangrijk om te weten op wie u zich richt als ‘life coach’. Met wat voor issues heeft uw doelgroep te maken? Hoe gebruiken zij Google om een antwoord te vinden op hun vragen? Met data uit een doelgroep analyse en een zoekwoordenonderzoek kunt u veel gerichter aan zoekmachineoptimalisatie doen.

Bouw aan uw (online) imago

Deel uw kennis & expertise door middel van bloggen en of een gastblog op een relevante andere website. Dit is goed voor uw linkprofiel en het geeft u vaardigheden en betrokkenheid weer. Daarnaast zijn Google recensies of reviews steeds belangrijker. Als u een coaching traject ingaat, is het namelijk heel interessant van andere mensen te horen, wat ze aan uw begeleiding of training gehad hebben. Het zit namelijk in de aard van de mens om bevestiging te zoeken bij andere mensen.

Bedien uw doelgroep op zijn/haar wenken

Met SEO optimalisatie krijgt u uw website bovenaan in Google. Op deze wijze klikken steeds meer bezoekers naar uw site door. Verwen uw bezoekers! Uw potentiële klant moet zich veilig en vertrouwd bij u voelen. De website bezoeker moet echt uitgenodigd worden om contact met u te leggen door duidelijke simpele call to actions. Zorg daarom voor een mooi uitziende website, die snel werkt én het antwoord biedt op de vragen van uw bezoeker. In scherpe, informatieve en actuele blogposts deelt u uw expertise én bouw u aan uw (online) imago.

SEO optimalisatie tips voor Life Coaches

Het is lastig om als een life coach hoog in Google te komen, omdat er veel concurrentie is. Met de volgende SEO tips heeft u een grotere kans om bovenaan in Google te komen.

1. WordPress SEO Plug-in: Yoast.  

Hoewel er meerdere SEO plug-ins zijn, is Yoast degene die het meest gebruikt wordt. In dit stukje software ziet u heel overzichtelijk welke aandachtspunten u allemaal moet aanpakken bij SEO zoekmachineoptimalisatie. Doet u dit goed, dan wordt u beloond met een groen bolletje. Heeft u een oranje of rood bolletje? Dan is er nog werk aan de winkel. Overdrijf niet! Google komt erachter, als u een website over optimaliseert.

2. Gebruik Pinterest voor inspiratie  

Bij een visueel persoon, kan soms een goede infographic helpen iets goed te leren. Een eenvoudige zoekopdracht over SEO in het zoekvak van Pinterest heeft ons al diverse goede ideeën opgeleverd.

3. Vind uw niche!

Kruip in de huid van uw mogelijke klanten. Ze hebben een lifecoach of ander soort coach nodig. De eerste stap is bijna altijd, dat ze de zoekmachine Google openen en een aantal zoekwoorden typen. Deze zoekwoorden dienen in uw website verwerkt zijn. Er zijn echter nog veel meer life coaches en andere soorten coaches. Dat betekent, dat de concurrentie vaak extra hoog is. In ieder geval op de algemenere zoekwoorden zoals life coach, coach, coaching zal veel gezocht worden, maar er kan maar 1 life coach bovenaan in Google staan. Het is natuurlijk mogelijk om de zoekopdracht meer af te bakenen. U zou bijvoorbeeld kunnen voorstellen, dat iemand uit Den Haag een loopbaan coach zoekt. In plaats van het zoekwoord coach, zou u als bezoeker ‘loopbaan coach Den Haag’ kunnen intikken. Speel als coach uit Den Haag hier op in en pas uw website aan en verwerk deze zoekwoorden in uw website.

4. Besteed aandacht aan uw titels en URL’s

Gebruik als het even kan een zoekwoord in de titel en of in de url. Plaats geen underscores of andere vreemde tekens behalve de -. Zorg voor een schone url Dit betekent, dat u geen letters en cijfers door elkaar gebruikt. Een titel of url, die informatief is, heeft de voorkeur.

5. Bestandnamen van afbeeldingen

Vaak worden de afbeeldingsbestandsnamen vergeten. Voordat u een afbeelding upload, kunt u de bestandsnaam met de computer veranderen. Let hier er ook op, dat de bestandsnamen schoon zijn en informatief zijn, zonder underscores.

6. Alt tekst bij elke afbeelding

Een aparte vermelding voor alt teksten. Deze worden heel vaak vergeten, terwijl ze belangrijk zijn voor uw SEO. Met een alt tekst beschrijft u een afbeelding, zodat zoekmachines als Google en gebruikers met een visuele beperking begrijpen waar de afbeelding over gaat. De alt tekst gaat dus in de eerste plaats om toegankelijkheid. Aangezien Google ook veel waarde hecht aan toegankelijkheid, is de alt tekst ook goed voor uw SEO.

7. Kwaliteitscontent is een van de belangrijkste steunpilaren van SEO

Door een ‘kosten-baten analyse’ weet de Life coach, dat SEO optimalisatie verhoudingsgewijs niet veel hoeft te kosten. Zeker als u op de eerste pagina van Google komt, kan het rendement hoog zijn. Het schrijven van goede content van hoge kwaliteit inclusief zoekwoorden is een van de belangrijkste steunpilaren van SEO. Door het gebruiken van uw ervaring kunt uw artikelen maken over nieuwe trends en how-to-guide’s met betrekking tot uw coaching expertise. 

8. Maak optimaal gebruik van uw content

Zoekmachineoptimalisatie heeft wel wat tijd nodig, maar in combinatie met ‘killer-blogposts’ en een prachtig vormgegeven website, kan het u helpen om uw coaching bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Door specifieke pijnpunten in uw content op te nemen zoals ‘hoe verlies ik gewicht’ of ‘hoe mijn bedrijf te laten groeien’ of ‘hoe blaas ik mijn relatie nieuw leven in’, zult u meer rendement zien van al het harde werk, dat u heeft gedaan.

9. Richt elke post op een specifiek segment

Elke blogpost die u schrijft, moet op een specifieke doelgroep zijn gericht. Hierdoor kan meer geoptimaliseerde inhoud of content worden gefabriceerd door tekstschrijvers & marketeers voor geselecteerde doelklanten. Zo zijn de zoekwoorden gelinkt aan hun behoeften en / of oplossingen.

10. Blijf voor SEO zoekmachine-optimalisatie uw content optimaliseren

Recycling is net zo goed voor zoekmachineoptimalisatie als voor het milieu. Het is niet altijd nodig om nieuwe content aan uw website toe te voegen om SEO te verbeteren. U kunt zoekmachineoptimalisatie op de pagina implementeren door de juiste kansen te identificeren en de al aanwezige content te beoordelen. Hier zijn enkele technieken die kunnen helpen uw bestaande content te doen herleven:

  • Voeg intern links toe aan verschillende pagina’s op uw website.
  • Optimaliseer huidige pagina’s of voeg geoptimaliseerde afbeeldingen toe.
  • Controleer de ‘meta beschrijvingen’ en ‘titel-tags‘ om er overtuigd van te zijn, dat er zoekwoorden in de content verwerkt zijn.
  • Koppel gerelateerde berichten aan elkaar.

11. Verhoog uw geloofwaardigheid

Als uw website hoog scoort en bovenaan in Google staat, ziet uw bedrijf er automatisch professioneler, geloofwaardiger en betrouwbaarder uit. Omdat het bij coaching gaat om vertrouwen, het opbouwen van relaties en uw persoonlijke reputatie, is dit goudstof voor uw coaching activiteiten. Stel dat u iemand ontmoet op een netwerkevenement voor life coaches, en u vertelt ze de naam van uw coachingsbedrijf voor een mogelijke samenwerking. Dan gaan ze weg en zoeken ze uw bedrijf in Google op. Als ze uw bedrijf meteen kunnen vinden in één Google zoekopdracht, kunnen ze uw professionele persona koppelen aan een online bedrijfsaanwezigheid, die ook gevestigd en geloofwaardig is. Dit zou in de toekomst kunnen leiden tot meer zakelijke leads en potentiële partnerschappen, waardoor nieuwe klanten kunnen worden bereikt via verwijzingen.

12. Afbeeldingen

We hebben het eerder al gehad over alt teksten bij foto’s & afbeeldingen. Dit is een belangrijke SEO factor. Een afbeelding zegt dikwijls meer dan 1000 woorden, maar bij Zoekmachineoptimalisatie is de bestandsgrootte van een foto van groot belang. Op vele websites van coaches zien wij mooie foto’s staan van landschappen of starende en denkende mensen. Deze afbeeldingen geven vaak mooi aan waar een tekst over gaat, maar ze zijn vaak ook 1 MB of meer. Geregeld komen wij homepages tegen van 8 a 9 MB. Dit is vaak de voornaamste oorzaak waarom een website traag is. Google haat slome websites. Een te langzame website zal nooit op de 1e plek in Google komen.

Pagespeed website super belangrijk

‘De website’s pagespeed’ is een belangrijk SEO ranking component. Zorg daarom, dat afbeeldingen grotendeels niet groter zijn dan 150 KB. Voor WordPress gebruikers raden wij de Plug-in Smush Pro aan. Deze plug-in heeft een bulk optie, waarmee u met 1 druk op de knop al de foto’s op uw website kan optimaliseren.

13. Linkbuilding

Het internet is opgebouwd op interne & externe links. Regel daarvoor een uitstekende interne structuur door relevante pagina’s op uw website met elkaar te verbinden. Op deze wijze kunt u bepaalde pagina’s zoals bijvoorbeeld landingpagina’s belangrijker laten worden. Ook zorgt een goede interne structuur ervoor, dat Google uw website sneller en beter kan indexeren. Dat is weer goed voor uw SEO rankings in Google.

Linkbuilding: een concurrentievoordeel

Over Linkbuilding zijn duizenden blogposts geschreven. Links vanaf andere websites geven het signaal af, dat uw site relevant is. Dat is de reden, dat er een heleboel websites zowel gratis als betaald zijn, die u helpen om een sterk linkbuilding profiel op te bouwen. Wij hebben veel websites van allerlei coaches beoordeeld en geanalyseerd en het valt op dat er in deze branche nog relatief weinig aan Linkbuilding wordt gedaan. Dit betekent, dat u hiermee een concurrentievoordeel kunt behalen en daardoor hoger rankt dan uw concurrent.

14. Lokale SEO

Lokale SEO is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Dit komt omdat u grotendeels een life coach of een andere dienstverlener zoekt in uw eigen woonplaats of regio. Google heeft daarvoor Google Mijn Bedrijf ook wel Google My Business uitgerold. Deze tool is gratis en geeft u mogelijkheden om uw lokale zichtbaarheid te vergroten. Vul daarom goed in wat uw werk regio’s en producten of diensten zijn. Doe dit, met relevante zoekwoorden, waar u op gevonden wilt worden. Ook kunt u diverse posts maken zoals een nieuwsbericht, maar ook een aanbieding. Probeer dit eerst uit voordat u met Google Ads gaat beginnen.

Conclusie – Zoekmachineoptimalisatie voor coaches

Er zijn tegenwoordig veel coaches in Nederland. Dit betekent, dat er veel concurrentie is. Opvallend is echter, dat SEO of Zoekmachineoptimalisatie bij veel coaching bedrijven nog geen gemeengoed is. Dit betekent, dat er kansen liggen om de concurrentie te slim af te zijn en te investeren in zoekmachineoptimalisatie. Van jong tot oud is bijna iedereen tegenwoordig online. Een goed geoptimaliseerde website is nu en in de toekomst van levensbelang om een grote stroom potentiële klanten via uw website met u in contact te laten komen.

SEO & Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO specialist en Content Marketing expert. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben meerdere projecten met succes afgerond in Leiden, Zoetermeer, Rijswijk & Delft. Voor meer informatie over SEO & Content Marketing kunt u ook een kijkje nemen op mij Facebook account of mijn Twitter account volgen. Heeft u een vraag? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Bel of mail ons.

SEO bureau Den Haag – Openingstijden

Maandag8:30 AM - 5:30 PM
Dinsdag8:30 AM - 5:30 PM
Woensdag8:30 AM - 5:30 PM
Donderdag8:30 AM - 5:00 PM
Vrijdag8:30 AM - 5:00 PM
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Pak deze SEO checklist er eens bij en verbeter de vindbaarheid van je website.

connectyourworld

SEO en Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag is in 2018 door Herman Geertsema opgericht. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG). SMG is een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Wij hebben allerlei online marketing disciplines in huis om onze klanten professioneel te bedienen. Daarnaast hebben de leden van SMG ontzettend veel kennis in huis om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.