• 06-41226543
  • hermanconnects@gmail.com voor een SEO check

Interne links zeer belangrijk voor uw SEO

Interne links zeer belangrijk voor uw SEO

SEO Linkbuilding strategie, interne links
Linkbuilding is essentieel voor een hoge ranking in Google

Voordat uw content kan worden gerangschikt, heeft u interne links nodig. Google vindt uw berichten en pagina’s namelijk het beste, wanneer ze ergens anders op internet aan gekoppeld zijn. Interne koppelingen verbinden ook uw content en geven Google een idee van de structuur van uw website.

Lees ook de blog: Gratis SEO Linkbuilding checklist.

Wat is intern linken?

Intern linken is belangrijk, omdat het u directe toegang verleent tot uw webpagina’s in volgorde van belangrijkheid.

Met behulp van interne links kunt u een hiërarchie opzetten op uw site. Op deze wijze kunt u de belangrijkste pagina’s aangeven, en ze meer linkwaarde toekennen dan andere, minder waardevolle pagina’s. Daarom kan het gebruik van de juiste interne koppelingsstrategie uw SEO een flinke boost geven!

Waarom zijn interne links belangrijk?

Google gebruikt links om te achterhalen welke inhoud op uw site gerelateerd is en wat de waarde van die inhoud is. Zo zien ze de relaties tussen inhoud. Google crawlt websites door de links, intern en extern, te volgen met behulp van een Google bot. Deze bot komt aan op de startpagina van een website. De bot begint de pagina weer te geven en volgt de eerste link. Door links te volgen, kan Google de relatie tussen de verschillende pagina’s, berichten en andere inhoud bepalen. Op deze manier komt Google erachter welke pagina’s op uw site een vergelijkbaar onderwerp behandelen.

Cornerstone content

We raden website eigenaren altijd aan om hun website als een piramide te beschouwen met de belangrijkste inhoud bovenaan. We noemen deze artikelen of pagina’s ‘key content’of ‘cornerstone content’. Er moeten veel links zijn naar de meest belangrijke content van plaatselijk gerelateerde pagina’s in de piramide, die de meeste linkwaarde doorgeeft aan deze pagina’s. U moet ook van die toppagina’s naar subpagina’s over verwante onderwerpen linken. Intern koppelen aan gerelateerde inhoud toont Google, welke pagina’s informatie bevatten over vergelijkbare onderwerpen.

Vergeet ook niet om vanaf de top te linken Naast het linken van lokaal gerelateerde berichten en pagina’s, is het mogelijk om uw ‘cornerstone content’ meer gezaghebbend te maken door links toe te voegen vanaf de startpagina of de navigatie bovenaan. Dit geeft de belangrijkste berichten of pagina’s veel linkwaarde en maakt ze sterker in de ogen van Google.

Links koppelen aan taxonomieën

Als u een blog uitvoert, kan het nuttig zijn om interne links toe te voegen aan de taxonomieën waartoe het bericht behoort. Als u links naar de categorie en tags toevoegt, begrijpt Google de structuur van uw blog en kunnen bezoekers gemakkelijker navigeren naar gerelateerde berichten. Bij het gebruik van de Yoast plugin is er altijd een link naar de overeenkomende categorieën en tags in de zijbalk van elk bericht.

Intern linken naar gerelateerde berichten

We hebben al gezien dat het koppelen aan gerelateerde berichten Google helpt uw ​​sitestructuur te begrijpen. Maar het helpt ook om aan het einde van uw artikel een link naar een of meer gerelateerde berichten te maken.

Ankerteksten

Zodra u hebt besloten welke links op een pagina moeten staan ​​en welke pagina’s de linkwaarde moeten krijgen, is het belangrijk om de juiste anchor-tekst te gebruiken. De ankertekst is de aanklikbare tekst die bezoekers te zien krijgen.

Als u een ankertekst te veel optimaliseert, kan dat nadelig zijn voor de SEO van uw website. En door over optimaliseren bedoelen we het opvullen van zoekwoorden. Eerder kon u alle ankerteksten hetzelfde trefwoord geven en Google maakte uw website hoger voor dat zoekwoord. Tegenwoordig is Google slim genoeg om te begrijpen dat de inhoud rond de ankertekst meer zegt over de relevantie van een zoekwoord dan de ankertekst zelf. Zorg er dus voor dat de ankertekst er natuurlijk uitziet. Het is prima om trefwoorden te gebruiken, maar voeg niet exact dezelfde zoekwoorden toe aan de ankertekst van elke koppeling.Vermijd links zoals klik hier of lees verder.

Interne linkstructuur belangrijk voor SEO

Met de Yoast SEO Premium-plug-in krijgt u hulp bij het verbeteren van uw interne linkstructuur. Met de tool voor het koppelen van interne koppelingen, waarmee u gerelateerde berichten kunt vinden waarnaar u wilt linken. Wanneer u een bericht schrijft, kunt u onmiddellijk een koppeling maken naar een gerelateerde post door de link naar de editor te slepen. De plug-in bevat ook een optie om uw belangrijkste artikelen te markeren als ‘cornerstone content’. Deze tool vertelt u om die ‘cornerstone content’artikelen boven aan de lijst te tonen, zodat u nooit zult vergeten om naar hen te linken.

De Yoast plugin voor Wordpress

In de gratis versie van Yoast SEO vindt u ook een handige tool genaamd de tekstlink – teller. Deze tool telt de interne links in een bericht en de interne links verwijzen naar een bericht. Dit visualiseert welke berichten nog een paar links zouden kunnen gebruiken of welke meer links zouden moeten ontvangen. Dit helpt u om bewust te werken aan de structuur van uw site. Om het nog gemakkelijker te maken om berichten te vinden die niet gekoppeld zijn aan, heeft Yoast SEO Premium de wees-weesfilter. Met deze functie kunt u zien aan welke berichten en pagina’s helemaal geen links zijn gekoppeld door andere berichten en pagina’s op uw website. Met behulp van het filter is het een fluitje van een cent om belangrijke berichten te vinden die meer inkomende interne links nodig hebben!

Ga uw content linken. Zonder interne links kan uw inhoud niet worden gerangschikt! Met een solide interne linking strategie kunt u laten zien welke content gerelateerd is en welke van uw artikelen het meest informatief en waardevol zijn. Als u de richtlijnen in deze post volgt, zullen zowel Google als uw gebruikers uw site beter begrijpen. Hierdoor verhoogt u uw kans op een goede ranking.

SEO Blogs over linkbuilding

Linkbuilding & SEO specialist  Den Haag inhuren

Herman Geertsema is een ervaren SEO specialist & Content Marketing expert uit Den Haag. Hij is eigenaar van Connect your World: specialist in SEO & Content Marketing gevestigd in Den Haag. Connect your World neemt opdrachten aan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Wilt u mij inhuren als SEO specialist of Linkbuilding specialist? Surf naar Mijn Contactpagina en bel of mail mij.

Speciale  SEO actie

SEO bureau Connect your World uit Den Haag heeft een Speciale Actie, waarmee je een super scherp tarief kan scoren.

connectyourworld

Laat je bericht achter