• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

SEO webteksten met links verbeteren

SEO webteksten met links verbeteren

De twee basis benodigdheden van een website zijn SEO webteksten en backlinks. Door het slim inzetten van SEO linkbuilding kunt u een webtekst of een meer waarde toekennen. U vergroot de relevantie. Daarnaast gaat Google er van uit, dat als een webtekst relevant is, er vanzelf naar toe gelinkt wordt. Interne links kunnen er voor zorgen, dat uw site gemakkelijker en sneller geïndexeerd kan worden. Als pagina’s met relevante verwante informatie aan elkaar worden gelinkt, dan geeft dit een positief signaal af aan Google. In de nu volgende blog leest u er alles over en heeft u alle kennis in huis om de SEO optimalisatie van uw website verder te verbeteren.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Wat is een hyperlink?

Een hyperlink, ook wel een “link” genoemd, is een verwijzing of koppeling in een elektronisch document, zoals een webpagina of een tekstbestand, die verwijst naar een ander deel van hetzelfde document of naar een ander document. Hyperlinks worden gebruikt om gemakkelijk tussen verschillende delen van een document te navigeren of om naar externe bronnen te verwijzen. Ze zijn essentieel voor de werking van het World Wide Web (WWW) en vormen de basis van het surfen op internet.

SEO webteksten of webpagina’s worden met elkaar verbonden door hyperlinks. U kunt de hyperlinks gebruiken om de bezoeker de weg te wijzen op uw website. Daarnaast kunt u verdieping aanbieden of uitleg geven. Ook kunt u hyperlinks gebruiken voor actie buttons.

Hyperlinks springen er uit op een beeldscherm. Vaak komt dit door een opvallende opmaak door onderstreping of door ander kleurgebruik. Ze sturen het oog van de lezer en het wordt daarom als een uitnodiging gezien om wat nieuws op een website te ontdekken. Als eigenaar van een website kunt u een thema uit diepen, verbreden of versterken. Ook zijn hyperlinks van groot nut als u een boodschap via verschillende kanalen wilt communiceren. Hoe zorgt u, dat hyperlinks een positieve gebruikerservaring opleveren? Hoe zorgt u, dat SEO teksten goed geoptimaliseerd worden?

SEO webteksten, backlinks

1. Geef sturing om uw SEO webteksten te verbeteren

Maak doordachte hyperlinks, die passen bij of verwant zijn met de onderwerpen van uw SEO webteksten. Begin een webtekst niet met een hyperlink. U leidt een bezoeker dan direct van uw pagina af. Start daarom eerst met het formuleren van uw kern boodschap.

Waar u hyperlinks opneemt in een tekst en hoeveel, hangt samen met het doel en de boodschap, die u wilt overdragen. In een een informerende tekst wilt u in eerste instantie een boodschap overbrengen. Dat is een reden om terughoudend te zijn met het aantal links. Links leiden op dat moment af en stimuleren de lezer om weg te klikken. Neem alleen een hyperlink op in het begin van een SEO webtekst als deze super relevant is en belangrijke duiding geeft aan het onderwerp van uw pagina. U zou eventueel ook een hyperlink kunnen plaatsen naar een Engelstalige vertaling van uw eigen webtekst of naar een Engelse webtekst van een ander over het zelfde item.

Gebruik maximaal een of twee tekst hyperlinks in een alinea. Als u het de lezer gemakkelijk wilt maken, overweeg dan de links aan het einde van een SEO webtekst te plaatsen of in een opsomming buiten de tekst. Infographics lenen zich vaak ook voor opsommingen. Als uw SEO webteksten zijn gericht op conversies of een transactie, dan zijn hyperlinks in de tekst juist bijzonder effectief. De tekst is dan een middel om lezers zo snel mogelijk naar voordelen, acties en bestelknoppen te leiden. Op deze wijze gaat het aantal conversies verhogen een stuk sneller en dat is weer goed voor uw omzet.

Het is mogelijk om veel hyperlinks te plaatsen in de intro van uw webteksten als inleiding voor een langere tekst elders op de website. Een andere optie is om de hyperlink te plaatsen in de tekst van de kop. Ook aan de onderkant van blog posts of SEO webteksten kunt u een opsomming van relevante hyperlinks plaatsen. Overdrijf hier niet in en kijk ook of dit goed bruikbaar is op de mobiel.

4. Gebruik begrijpelijke teksten

Het tijdperk van hyperlinks met de tekst ‘lees meer’ of ‘lees verder’ moeten we achter ons laten. Het is volstrekt onduidelijk wat de gebruiker van uw website gaat aantreffen, als hij of zij de hyperlink gaat aanklikken. Probeer als het kan een link tekst van meerdere zoekwoorden te maken. Op deze wijze zijn ze ook op de mobiel goed te gebruiken en heeft u geen last van het ‘fat fingers’ verschijnsel. De woorden moeten de lading dekken, want dat is goed voor de SEO optimalisatie van uw site. Gebruik in hyperlinks zeker geen afbrekingen.

5. Over de bestemming moet u duidelijk zijn

Verwijst een hyperlink naar een andere webpagina of gaat deze naar een andere online omgeving? En wat er gebeurt na de klik? Open zich een nieuw venster of niet? Als de link naar een externe site of PDF bestand leidt, is het slim om een nieuw venster te laten openen. Uw website is dan op de achtergrond nog actief en dat maakt het makkelijker voor bezoekers om terug te keren naar uw website.

6. Geef houvast op de landingspagina

Bezoekers willen houvast, ook nadat zij op de hyperlink hebben geklikt. Zorg er daarom voor, dat de link tekst terugkomt in de kop van de tekst op de landingspagina. Zo is het duidelijk, dat beide pagina’s over het zelfde of een verwant onderwerp gaan.

Zeker op een product pagina ziet een gebruiker in een oogopslag, wat hij kan verwachten. Tevens zijn voldoende interne links fijn voor de zoekmachines zoals Google. Google struint namelijk het web af met Google bots. Deze bots crawlen het web af op zoek naar nieuwe pagina’s en content. Met een goede interne linkstructuur maakt u het Google een stuk gemakkelijker. Dat beloont Google met een betere SEO ranking van uw website.

Een longread of een journalistiek verhaal van minstens 2000 woorden zijn tegenwoordig populair. Zeker op een tablet zijn deze SEO website teksten prima te lezen. Auteurs van longreads denken goed na over hoe ze hun teksten presenteren. Ze gebruiken vaak een grotere interlinie en een rustige lay out, die het lezen makkelijker maken. Hyperlinks staan in dit specifieke geval vaak geraffineerd in de tekst of in de marges op een zodanige wijze, dat ze het lezen niet verstoren.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een arbeidsintensief proces, wat u meestal niet naast uw normale werkzaamheden erbij kunt doen. Toch is het belangrijk, want het voegt nog steeds veel waarde toe aan uw website. Mail of bel ons eens op om te vragen naar de mogelijkheden.

SEO en Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een Linkbuilder en freelance SEO specialist uit Den Haag. Herman is tevens de eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een ervaren SEO specialist en Content Marketeer.

SEO expert inhuren

Bij Online marketing bureau Connect your World kunt u ook een SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Of wilt u misschien, dat wij uw SEO webteksten schrijven? Bel of mail ons.

SEO optimalisatie checklist

Kan je niet meer wachten? Neem dan deze SEO checklist door.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Webteksten schrijven met Connect your World

Kunt u niet stoppen met lezen? Lees dan de volgende blogs over het schrijven van webteksten en wordt een ware Content marketing expert.

  1. SEO tekstschrijver checklist 2023
  2. Tekstschrijver adviezen Den Haag
  3. Webteksten schrijven [plan van aanpak]
  4. SEO webteksten laten schrijven
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.