• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Hoger in Google als taxibedrijf

Hoger in Google als taxibedrijf

Hoger in Google, Bovenaan in Google

Geschatte leestijd: 6 minuten

Hoger in Google

Veel bedrijven hebben de wens om hoger in Google te staan met hun website op de voor hen relevante zoekwoorden. Dit geldt zeker ook voor taxibedrijven of taxicentrales. Mensen die een taxi nodig hebben, pakken vaak hun mobiel er bij en nemen contact op met het taxibedrijf. In 9 van de 10 gevallen doen ze dit met het taxibedrijf, dat na de zoekopdracht bovenaan bij Google staat. Een positie bovenaan in Google levert dus extra omzet en daardoor meer winst op. Maar hoe komt u hoger in Google? Dat vertellen wij u in de nu volgende blog.

Hoger in Google, Bovenaan in Google, Bovenaan Google
Hoe kom ik hoger in Google?

Bovenaan in Google staan is voor veel bedrijven heel belangrijk. Dit is belangrijk omdat het aantal online bestelde producten en diensten nog steeds omhoog gaat met legere winkelstraten als gevolg. De vraag ‘hoe kom ik hoger in Google’ betekent inzetten op online marketing en met name SEO. De twee belangrijkste speerpunten van SEO zijn unieke relevante content bieden en linkbuilding.

Lokale SEO

Een taxibedrijf opereert bijna altijd in een specifieke stad of regio zoals bijvoorbeeld in Den Haag of Rotterdam of in de provincie Noord Brabant. Lokale SEO is niet veel anders, dan normale SEO optimalisatie. In feite houdt u rekening met de lokale context. Dat houdt in dat u relevante zoekwoorden of trefwoorden combineert met locatie gebonden zoekwoorden, die bijvoorbeeld een plaats, stad, dorp, provincie of regio weerspiegelen. Relevante zoekwoorden zijn dan bijvoorbeeld:

  • taxi Den Haag
  • Taxibus Tilburg
  • Taxi Centrale Noord Brabant
Hoe kom ik bovenaan in Google, Bovenaan Google, Bovenaan in Google, Bovenaan bij Google

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is één van de belangrijkste gratis SEO tools. Wilt u scoren met lokale SEO? Dan is de inzet van Google Mijn Bedrijf cruciaal. U kunt gratis posts over uw bedrijf op Google Mijn Bedrijf plaatsen en nog talloze andere functionaliteiten toepassen, die de lokale vindbaarheid van uw website ten goede komen.

Google recensie

De laatste jaren vindt Google het steeds belangrijker, dat u als bedrijf communiceert met uw klanten of potentiele doelgroep. Verzamel daarom als taxibedrijf zoveel mogelijk Google recensies van uw klanten. Dit kan in Google Mijn Bedrijf heel gemakkelijk door een review of recensie link via de mail naar uw klant te sturen, zodat deze zo gemakkelijk als mogelijk een review op Google voor u kan achterlaten. Een Google review kan dus een positieve impact hebben op de SEO optimalisatie van uw website. Daarnaast zijn reviews of recensies op Google steeds belangrijker, omdat toekomstige klanten het steeds meer van eerdere Google recensies laat afhangen of ze met uw bedrijf in zee gaan. Wees trouwens ook niet bang voor een negatieve review. Zie dat als een kans voor de klantenservice. Google begrijpt echt wel, dat u niet alleen maar 5 sterren reviews kan scoren.

Afbeeldingen en keywords in Google Mijn Bedrijf

U kunt ook afbeeldingen plaatsen in Google Mijn Bedrijf. U heeft apart de mogelijkheid om een afbeelding van uw logo en van uw bedrijfspand te plaatsen. Andere relevante afbeeldingen kunt u plaatsen met relevante zoekwoorden zoals taxibus Amsterdam of taxi Den Haag verwerkt in de bestandsnaam van de afbeelding. Bij Google Mijn Bedrijf kunt u ook een lijst van de 10 meest relevante zoekwoorden opstellen, die uw taxibedrijf het beste omschrijven. Deze zoekwoorden kunt u ook weer combineren met zoekwoorden met een lokale context.

Landingspagina’s

Landingspagina’s kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de lokale SEO van een taxibedrijf. Als taxibedrijf vervoert u uw klanten van locatie A naar locatie B en misschien ook weer terug. Uw potentiele doelgroep bevindt zich dus niet op 1 specifieke locatie. Als taxibedrijf kunt u landingspagina’s maken en klanten trekken uit verschillende steden en dorpen. Dit doet u door de landingspagina locatie gebonden te optimaliseren voor SEO.

SEO linkbuilding

Linkbuilding is al jaren een van de belangrijkste onderdelen van SEO zoekmachineoptimalisatie. Hoe meer links er van andere relevante websites naar de website van uw taxibedrijf linken, hoe beter het is voor de SEO optimalisatie van uw taxi website. Een bedrijf linkt namelijk alleen naar u, als het uw website interessant genoeg vindt om naar te linken. Dit onderdeel van SEO maakt voor ruim 30% van het totaal uit hoe hoog uw website positie in Google wordt.

Linkbuilding Den Haag

Heeft u een linkbuilding bureau nodig om u te ondersteunen met de SEO Linkbuilding van uw website? Neem dan contact met ons op via info@connectyourworld.nl

Hoger in Google

Hoger in Google – Conclusie

Naast de standaard SEO optimalisatie van de al aanwezige webteksten zijn er genoeg mogelijkheden om als taxibedrijf bovenaan in de zoekmachines te komen. Het goed gebruik maken van Google Mijn Bedrijf is SEO factor nr 1 om als taxibedrijf goed te scoren in Google op de voor u relevante zoekwoorden. Daarnaast blijft Linkbuilding, het verzamelen van linkjes op andere websites, die naar uw website verwijzen een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Tot slot moet het vergaren van Google recensies van uw klanten een tweede natuur worden voor de taxichauffeurs in uw taxibedrijf. Vergeet niet om te reageren op een Google review. Dank je wel als het positief is! Maar ook bij een negatieve review is een reactie op zijn plaats met daarin een oplossing verwerkt om de klant tegemoet te komen.

SEO & Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO & Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO specialist en linkbuilder. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. We hebben bijvoorbeeld veel SEO projecten succesvol afgerond in Leiden, Zoetermeer, Delft en Rijswijk. Heeft u een vraag over lokale SEO Of hoe u bovenaan in Google kan komen? Of wilt mij als SEO specialist inhuren? Klik dan op onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklists

Met onze checklists over SEO en Content Marketing verbetert u uw website spectaculair.

connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.