• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Doelen Content strategie bepalen

Doelen Content strategie bepalen

Doelen Content Strategie, Content Den Haag

Content marketing strategie doelen noodzakelijk

Communicatie is de brug tussen een organisatie en de wereld. Zonder brug is er namelijk geen verbinding tussen een organisatie en haar klant. Dit rechtvaardigt het opzetten van een Content strategie. In deze contentstrategie worden doelen vastgesteld, die na uw schrijversactiviteiten ook worden doorgemeten.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Wat is een Content strategie?

Een Content strategie is ten eerste het gestructureerde proces van het bedenken, creëren en distribueren van betekenisvolle content. Ten tweede kan een Content Marketing Strategie u ondersteunen in het vervullen van uw doelen. Een doelgerichte mix van middelen maakt de Content strategie uitvoerbaar, concreet en meetbaar. Als u het resultaat van uw Contentstrategie wilt gaan meten, dan heeft u doelen nodig in uw Content strategie.

Waarom is een Content Strategie belangrijk?

Zonder een strategie voor content ontwikkeling is het moeilijk om zakelijke doelen te bereiken. U werkt vanuit een gedetailleerd plan, dat uw bedrijf zal helpen meer bezoekers en klanten te trekken. Aan de andere kant kan een gedocumenteerd content marketing plan helpen bij het volgende: Het veel effectiever ontwikkelen van een content en meer tijd over houden voor content promotie en andere aspecten van uw 
digitale marketing strategie.

Content strategie, Content Den Haag, Content marketing Breda

Die doelen kunnen heel verschillend zijn. Bij het stellen van deze doelen gaan we uit van het B model framework.

B model framework voor een goede Contentstrategie

Het framework bestaat uit de volgende 6 B’s:

 1. Bewustzijn: bekijken en bezielen
 2. Buzz: bekendheid en bereik
 3. Beleving & betrokkenheid
 4. Bepalen & beslissen
 5. Boeien en binden
 6. Bestellen & Best buy

Content strategie

Het B model helpt u met de doelen in uw Content strategie. Dit model ondersteunt in het kiezen, wanneer u een bepaald type verhaal of content publiceert voor welke doelgroep in welke vorm en voor welk doel.

De volgende vragen willen wij in deze bijdrage beantwoorden:

 1. Welke onderdelen kent een doelgerichte Content strategie?
 2. Wat zijn de hoofddoelen die de richting bepalen?

In een contentmarketingstrategie stelt u met name doelen met betrekking tot welk stuk content u distribueert via welk kanaal. Welke content past met welk doel het best bij welk kanaal? De uitvoering van doelgerichte tactieken gebeurt met bepaalde doelen uit de Content strategie. Op basis van het doel moeten we beslissen welke mix van content en channels we gaan inzetten. Een Contentstrategie voorbeeld is dat infographics het goed doen op Pinterest. En bij een goede verspreiding over de relevante social netwerken kan dat voor leads zorgen.

Contentstrategie doelen

 • Het bereiken van meer exposure
 • Verbeteren van engagement
 • Het versterken van ‘thought leadership’
 • Het opwekken van leads.
 • Brand awareness door boeiend en bindend aanwezig te zijn.

Brand awareness als doel

Bij ‘brand awareness’ kan het doel liggen op het viraal verspreiden van een boodschap, een gevoel of een imago. ‘Brand awareness’ ligt aan de ‘business to consumer’ kant. Denk bijvoorbeeld aan een motormerk zoals Honda die foto’s publiceert van mensen, die motorrijden op een motor van Honda. In feite creëert u een ‘buzz’ en maakt u gebruik van de klantgroep. Als marketeer moet u de eerste aanzet doen, maar als het gaat lopen dan vermeerdert u relatief gemakkelijk de ‘Brand awareness’. Het meten van ‘Brand awareness is lastig. Maar het kan wel. In de Adformatie van 2017 stond namelijk een bondig artikel van Blauwresearch over het meten van ‘Brand awareness‘.

Lead generatie als doel in de Content Strategie

Lead generatie ontstaat bijvoorbeeld bij het publiceren van een whitepaper. Hiermee kunt u de zakelijke interesse verder opwekken. Mensen waarderen het als u bijvoorbeeld gratis tips, adviezen of businesscases weggeeft. U ruilt letterlijk een deel van uw kennis in voor een lead. Een aantal andere manieren om leads te generen.

 • Het delen van content
 • Gastbloggen
 • Webinars
 • Netwerkevenementen
Content strategie, Content Den Haag, Content marketing Breda

Bij een doel als lead generatie is de waarde van de content van enorm belang. Bepaal heel duidelijk de toegevoegde waarde van de SEO content en verpak daarin een doel (Content strategie). De waarde van een lead is goed uit te rekenen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen met de volgende formule:

Waarde Sales Lead = Customer Life Time Value  x  Marge  x Conversiepercentage

Contentstrategie – Thought leadership

In het geval van ‘thought leadership’ kan u als doel binnen uw content marketing strategie een blog starten. In deze blog geeft u uw visie over bepaalde onderwerpen. Of u maakt een podcast of een nieuwsbrief waarin u concrete informatie deelt en uw visie daarop. Op dit moment zijn video’s en webinars populair waarin een businesscase of presentatie wordt gegeven. ‘Thought leadership’ is een duidelijke visie binnen de content strategie en gaat uit van de inhoudelijke kennis binnen een organisatie op een bepaald vakgebied. Probeer een autoriteit te worden op uw vakgebied. In dat geval gaat ‘thought leadership’ & lead generatie hand in hand. Vergeet daarin niet de eigen directie of bestuurder van uw bedrijf. Het maakt namelijk een wereld van verschil of een gewone medewerker content heeft gemaakt en verspreid of dat de directeur met honderden medewerkers onder zich dit heeft gedaan.

Klantretentie

Bij klantretentie gaat het om het verzamelen van positieve klantervaringen, beoordelingen en reviews. Reviews of Google recensies gaan steeds vaker direct de zoekmachines in en hebben een grote invloed op de vindbaarheid. Het is een vorm van ‘social proof’. Als klanten terugkomen, dan spreekt u van ‘klantretentie. Geef ook na de aankoop aandacht aan de klant. Dit zorgt namelijk voor een grotere bereidheid om positieve ervaringen te delen. Als een klant tevreden is, vraag hem dan of hij of zij een review wil achterlaten op uw website.

Multichannel – zoeken naar context

‘Multichannel’ draait om het beschikbaar maken van content, boodschappen en informatie op een verschillende manier en verschillende kanalen. Veel testen en uitproberen is hierbij belangrijk. Op welk kanaal zit uw doelgroep het meest?

Content Marketing & Lokale SEO Blogs

Content Marketeer

Herman Geertsema is een freelance SEO specialist uit Den Haag. Tevens is hij de eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een ervaren SEO consultant en Content Marketing expert.

Bij Online marketing bureau Connect your World kunt u een SEO consultant inhuren in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag voor ons? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren of als Content Marketing specialist? Bel of mail ons.

Content Marketing checklist

Goede content zorgt voor een goed vindbare website. Dat bereikt u met behulp van deze Content Marketing checklist.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.