• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Contentmarketingstrategie voor mobiel

Contentmarketingstrategie voor mobiel

contentmarketingstrategie

Contentmarketingstrategie voor mobiel en desktop

Wilt u een goede website, dan dient u in uw contentmarketingstrategie rekening te houden, dat u geschikte content voor op de mobiel aanbiedt. Een mobiel scherm is een stuk kleiner en u bent afhankelijk van goede WIFI. Check daarom altijd als u veel aan uw website heeft gewerkt, of de wijzingen of aanvullingen goed te lezen zijn op de mobiele telefoon. Connect your World komt met de volgende tips om uw contentmarketingstrategie op mobiel naar een hoger plan te brengen.

Geschatte leestijd: 10 minuten

Wat is content marketing?

Content marketing zijn alle soorten marketing waarbij ‘content’, inhoud of informatie voor de consument of mogelijke klant wordt gemaakt en verspreid. Deze SEO content kan zowel tekstueel als audiovisueel zijn. Denk bijvoorbeeld aan nieuws- en blogberichten, casestudy’s, handleidingen, video’s en infographics. 

Wat is een contentmarketingstrategie?

Een Contentmarketingstrategie is een strategie, die draait om het creëren en verspreiden van relevante engaging content voor een doelgroep op maat. Het ultieme doel is om deze doelgroep aan u te binden, te converteren en te behouden met relevante kennis en informatie over uw product of dienst.

Contentmarketingstrategie voor mobiel – Inleiding

Een Contentmarketingstrategie voor mobiel is een waardevolle toevoeging voor uw algemene Content marketing strategie. Het lijkt er namelijk op, dat bijna iedereen tegenwoordig een responsief website heeft. Gelukkig is het in 2023 vrij zeldzaam om een ​​website op uw mobiele telefoon te bezoeken, die niet mobiel geoptimaliseerd is. Het smartphone bezit groeit volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek tot ruim boven de 95%. En hoewel niet elke leeftijdsgroep even vaardig is op de mobiele telefoon, is het gebruik daarvan sensationeel hoog. Hoe bedient u bijvoorbeeld uw klanten online? Waar zijn zij naar op zoek?

Een responsive website alleen is niet genoeg

Met alleen een responsieve website bent u er nog niet. Het is namelijk niet genoeg om ervoor te zorgen, dat uw content toegankelijk is op mobiele apparaten. U moet nadenken over wat voor soort content uw publiek op zijn of haar mobiel wil hebben. Voor veel gebruikers kan dat namelijk verschillen, van wat ze willen in een desktopervaring. Hoe dan ook, uw mobiele ervaring moet naadloos aansluiten bij uw desktopervaring en andersom. U kunt namelijk veilig stellen, dat een percentage van uw publiek via verschillende contactpunten toegang heeft tot uw content.

5. Best practices

1. Bepaal welke content uw doelgroep op mobiel wilt lezen

Zijn uw bezoekers bijvoorbeeld op zoek naar entertainment of willen ze nuttige informatie? Dit is gedeeltelijk afhankelijk van het product of de service, die u aanbiedt. Bekijk welke goede engaging content op dit moment de meeste betrokkenheid op uw site heeft en welke content doet mensen stuiteren. Het belangrijkste is om deze gegevens per apparaat te bekijken. Dit kunt u doen met Google Analytics. Wellicht merkt u, dat content die voor u op uw desktop werkt mogelijk geen mobiele gebruikers inspireert, en omgekeerd.

Online content marketing strategie: Google Bedrijfsprofiel

Het grootste deel van zakelijk verkeer komt namelijk uit het zoeken. Denk na over hoe we onze mobiele telefoons gebruiken om te zoeken. We zijn bijvoorbeeld vaak op zoek naar lokale diensten, openingstijden, kosten of tijdige antwoorden op vragen. Als deze basisinformatie over uw organisatie op uw mobiele site moeilijk vindbaar is, wordt het vooral op de kleine schermen van een mobiel moeilijk voor deze gebruikers om deel te nemen. Het Google Bedrijfsprofiel biedt uitkomst hiervoor.

Content marketing strategie, Content marketeer
Zonder content geen goede website. Zorg daarom altijd voor een content plan.

2. Maak het visueel

Nadat u heeft bepaald welk type content uw mobiele doelgroep zoekt, moet u zorgen, dat de content is voorbereid om kijkers te binden. Gebruik bijvoorbeeld opvallende afbeeldingen of infographics om uw verhaal te vertellen in plaats van uw publiek te raken met pagina’s tekst om doorheen te bladeren. Introduceer bijvoorbeeld video om concepten uit te leggen of langere stukjes informatie samen te vatten. Nog beter, maak deze visuele content gemakkelijk deelbaar.

Omdat uw mobiele doelgroep zeer waarschijnlijk is ingelogd op al hun sociale netwerken op hetzelfde apparaat. Ze schakelen mogelijk heen en weer tussen uw site en bijvoorbeeld het Instagram – verhaal van een vriend of de Facebook post van een familielid. Voor de tekst, die u op uw mobiele website en landingspagina’s opneemt, moet u ervoor zorgen, dat het lettertype gemakkelijk leesbaar is op mobiele ‘handheld’ – apparaten. De knoppen moeten namelijk groot genoeg zijn om te klikken. En uw hoofd kop tekst moet bijvoorbeeld boven de vouw staan. Dit kan vanzelfsprekend zijn, maar stel dat uw video niet automatisch wordt afgespeeld met geluid.

3. Geluid is de volgende grote stap

Eén van de snelst groeiende gebieden van mobiel engagement is audio – content, met name podcasts. Online marketeers kunnen dit op twee manieren benaderen: ontwikkel uw eigen podcast als onderdeel van uw contentmarketingstrategie. Of plaats advertenties met een podcast- of podcast netwerk als onderdeel van uw mediaplan. Natuurlijk kunt u beide doen! Een van de vele voordelen van podcasting is, dat het niet gaat om het trekken van bezoekers naar uw website om een ​​gesprek te beginnen. Het gaat veel meer om het starten van een gesprek, waarin ze al samenkomen, wat hen terug naar uw website of naar een van uw sociale kanalen kan leiden.

Podcast, SEO Den Haag, Content marketing
Welke podcast luistert u graag?

Podcast als onderdeel van uw Contentmarketingstrategie

Podcasts zijn een van de puurste voorbeelden van content marketing. De best presterende podcasts die er zijn, zijn erg vermakelijk of leren de luisteraar iets, en u heeft de neiging om heel weinig ‘salesmenship’ van het merk te horen. Dit heeft geresulteerd in een enorm, uiterst loyaal publiek voor deze top podcasts, met mensen die zich abonneren en afmelden week na week, terwijl ze luisteren naar shows van 40 tot 60 minuten in hun geheel. Wat deze hosts hebben gedaan, is waardevolle content gebruiken om merkentrouw op te bouwen. Een pro-tip om uw SEO optimalisatie te verbeteren: post transcripties van uw podcast afleveringen op uw website om de aandacht van internetzoekers te trekken en om uw audio content toegankelijker te maken. Podcasts zijn een waardevolle toevoeging voor een Contentmarketingstrategie voor mobiel.

4. Website snelheid testen en optimaliseren

We weten allemaal wat er gebeurt, als we op een link op onze telefoons klikken en de website niet meteen wordt geladen. Direct klikken we op de knop ‘Terug’, we sluiten de browser of we openen een andere app. Volgens Google verliezen mobiele sites de helft van hun bezoekers tijdens het laden. Als het langer dan een paar seconden duurt voordat uw mobiele site is geladen, loopt u het risico bezoekers te verliezen.

Ontdek de laadtijd van uw mobiele site met behulp van de mobiele snelheidstest van Google.

Als uw site namelijk onvoldoende presteert, optimaliseert u dan door afbeeldingen te comprimeren, caching in te schakelen of uw code op te schonen. Uw volgende stappen zijn afhankelijk van uw diagnose, maar veel trage oplossingen zijn erg eenvoudig.

5. Maak de gebruikersinterface naadloos

Pop-ups. U kent ze wel. het soort van enorme, moeilijk af te wijzen rechthoeken met calls-to-action met alle kappen. De pop-ups die het scherm overnemen precies op het moment, dat u begint met het lezen van de pagina, waarop u zojuist bent terechtgekomen. Veel mensen hebben er een hekel aan op een desktop, maar nog veel meer op mobiel.

SEO content voor mobiel

Maak het gemakkelijk voor uw bezoekers om uw SEO content te begrijpen en ernaar te handelen. Door deze ergernissen en al het andere dat een naadloze ervaring in de weg staat, te elimineren. Test uw gebruikers-ervaring met echte mensen en vraag hen wat er verwarrend is of waar ze zich hebben verveeld. Vergeet even wat u wilt, dat mensen doen op uw website en concentreer u op wat mensen van uw site willen. Waar hebben ze naar gezocht om hier te landen en hoe kunt u ervoor zorgen, dat ze vertrekken met wat ze nodig hebben?

6. Maak de content op uw website makkelijk leesbaar voor op de mobiele telefoon

Zeker voor mobiele apparaten moet de content op uw website gemakkelijk en snel te doorlezen zijn.

  • Wissel daarom lange en wat kortere artikelen of blogs af
  • Deel de tekst goed op in alinea’s
  • Werk met goede koppen (H1-H6)
  • Geef grote artikelen een inhoudsopgave

7. Zorg voor opvallende call to actions

Uiteindelijk wilt u uw product of dienst verkopen. Zorg daarom, dat de call to actions duidelijk opvallen op mobiel. Let er daarbij ook goed op, dat als u een formulier gebruikt voor het doen van bestellingen, dit formulier ook goed zichtbaar en bruikbaar is op een mobiel aparaat.

Contentmarketingstrategie voor mobiel – conclusie

De meeste van deze stappen zijn goede praktijken voor desktop ervaringen en voor content marketing in het algemeen Maar aangezien rond 70% van het wereldwijde web verkeer nu op de mobiel is, is het de moeite waard de tijd te nemen om in uw strategie rekening te houden met dit specifieke publiek. Wij zouden namelijk willen voorstellen om verder te gaan en in 2023 doelen te stellen rond uw mobiele betrokkenheid en conversies. Want één ding is zeker: de groei van mobiele apparaten versnelt alleen maar meer. Daarom is een Content Strategie voor mobiel een stap voorwaarts in uw algehele digitale online marketing strategie.

SEO Blog Posts

Content Marketeer Den Haag

Herman Geertsema is een ervaren freelance SEO specialist en Content marketeer uit Den Haag. De auteur van dit artikel is Herman Geertsema. Herman is eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag.

Online marketeer inhuren

Bij Online marketing bureau Connect your World kunt u ook een content marketeer en SEO specialist inhuren in de volgende regio´s:

Heeft u vragen over het opzetten van een Content marketing strategie? Wilt u ons inhuren als SEO consultant? Geregeld is een zoekwoordenonderzoek gratis bij Connect your World. Bel of mail ons.

Contentmarketingstrategie Connect your World

Een Content marketing strategie voor mobiel is belangrijk. We willen u echter ook aanraden om een strategisch model te gebruiken om een Contentmarketingstrategie op te zetten. Daar leest u meer over in deze blog post over een Content strategie model.

SEO tarieven

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.