• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Content Marketing voor Restaurants

Content Marketing voor Restaurants

Content Marketing voor restaurants, Content Den Haag, Content marketing expert

Geschatte leestijd: 6 minuten

Content Marketing voor restaurants: 9 tips

Het gebruik van Contentmarketing voor restaurants kan het aantal bezoekers voor uw restaurant aanzienlijk vergroten. Het restaurantbedrijf is meestal afhankelijk van de kwaliteit van de on site service, maar het moet ook de nieuwste trends volgen en digitale content creëren om meer gasten aan te trekken.

SEO optimalisatie voor restaurants

Heeft u een eigen restaurant? Lees dan ook SEO voor restaurants.

Wat is Content Marketing?

Excellente Content Marketing heeft als doel om allerlei verhalen over een organisatie zo goed mogelijk naar buiten te brengen. Dit kunnen verhalen zijn waarmee de juiste groepen worden geïnformeerd, geamuseerd of anderszins bereikt, zodat er een verbinding plaatsvindt en de relatie tussen die twee wordt versterkt.

Hoe trekt u meer klanten of gasten door Content Marketing?

Kortom, het lijkt erop dat de overgrote meerderheid van gebruikers voor het bezoek online naar winkels zoekt. Volgens diverse rapporten lezen consumenten meer aan restaurants gelieerde content en recensies (Google reviews) dan gebruikerscommentaren in een andere sector of branche.

Wat betekent het voor restauranteigenaars en beheerders?

Eenvoudig gezegd betekent dit, dat ze content van een uitstekend niveau moeten maken om hun concurrenten bij te houden. Hier zijn 9 praktische manieren om met een betere strategie voor Content Marketing voor Restaurants te komen.

Hoe u uw restaurantbedrijf kunt laten groeien met Contentmarketing

Contentmarketing is één van de meest gebruikte kreten van de laatste jaren geworden, maar om een wezenlijke reden. Het is niet alleen een trend, maar eerder een geloofwaardig bedrijfsconcept met praktische voordelen, zoals:

  1. Kost efficiëntie
  2. Verbeterde online zichtbaarheid en websiteverkeer
  3. Meer sociale betrokkenheid en navolging
  4. Een groeiend aantal restaurantgasten
  5. Betere merkreputatie
  6. Verbeterde klantenrelaties

Dit zijn allemaal extreem beduidende voordelen van Contentmarketing voor restaurants, maar u kunt ze niet vinden zonder een geloofwaardige content marketing strategie. Er zijn tientallen interessante ideeën voor Content Marketing voor Restaurants om in deze niche te testen. Wij raden u aan om te beginnen met deze tips:

1. Google Mijn Bedrijf

Voor een restaurant is lokale SEO belangrijk. Met lokale SEO optimaliseert u een website van bijvoorbeeld een restaurant of voor andere horeca in een bepaalde plaats, stad, dorp of regio. Een belangrijke tool voor lokale SEO is Google Mijn Bedrijf. Met Google Mijn Bedrijf kunt u gebruiken maken van de optie ‘posts’. Dit is de tool waarmee u content kunt delen door middel van een update, aanbieding of een product toevoegen. Het is ook mogelijk om foto’s toe te voegen van gerechten.

2. Deel recepten en ingrediënten

De eerste tip is de essentie van Content Marketing voor restaurants. Als voedselbedrijf moet u nieuws over uw recepten en ingrediënten delen. Laat iedereen weten, hoe u uw kenmerkende gerechten kookt. Deel ze ook mee, wat ze op de kaart kunnen verwachten.

3. Seizoensaanbiedingen

Daarnaast kunt u seizoen aanbiedingen en andere maaltijden bespreken die speciale doeleinden dienen. Denk bijvoorbeeld aan glutenvrije recepten of gerechten zonder vlees voor vegetariërs. Dit geeft aan, dat u niet strikt gericht bent op uw gewone menu, maar ook de neiging heeft om dingen te mixen en meer waarde toe te voegen aan uw verkooppunt. Er zijn bijvoorbeeld ook veel mensen, die allergisch zijn voor het een en ander. Door te laten zien, dat u daar rekening mee houdt, kunt u wellicht nieuwe klanten voor uw restaurant aantrekken.

4. User generated content promoten

Tegelijkertijd kunt u door gebruikers gegenereerde content promoten. Nodig sociale volgers uit om hun ideeën met u te delen en de beste voorstellen te erkennen. Het is de gemakkelijkste manier om gebruikersbetrokkenheid te inspireren en onderweg vele nieuwe volgers te verdienen.

5. Creëer ‘Behind the Scenes’ Content

Het publiceren van uw beste recepten en het bespreken van trends in de gastronomie is altijd goed, maar het zorgt met name voor het bewustwordingsproces bij uw klanten. Als u de online marketingstrategie van restaurant content echt wilt verbeteren, laat u de volgers zien, hoe uw achter het gordijn functioneert. Plaats niet alleen de foto’s van een glimlachende ober. Neem een ​​sprong voorwaarts door uw chef kok en zijn assistenten in de keuken te laten zien. Hun baan is erg opwindend en dynamisch. Dus gebruikers houden ervan om een ​​kijkje te nemen en te ontdekken hoe het voelt om lid te zijn van de keukenploeg. Het is een geweldige kans om uw bedrijf menselijker te maken en aan te tonen, dat u een team van tevreden werknemers heeft die hun best doen ten behoeve van hun klanten.

6. Presenteer uw vaste klanten

Praten over de menselijke kant van uw bedrijf, het presenteren van vaste klanten is nog een andere manier om uw restaurant er warmer en aangenamer te maken. Dit is een uitstekende strategie om sociaal bewijs aan uw content toe te voegen zonder, dat het te opdringerig of kunstmatig lijkt. Natuurlijk wilt u geen reguliere bezoekers lastigvallen of uitbuiten. Integendeel, u kunt ze een gratis rondje drankjes of een gratis aperitief sturen en dan vriendelijk om een ​​foto vragen. Het is een win-win situatie voor beide partijen. Waarschijnlijk vinden ze het daarom niet erg om een ​​foto te maken voor uw website of social media accounts. Houd er echter rekening mee, dat elke foto een leuk vervolgverhaal nodig heeft. Zorg daarom voor een warme en persoonlijke uitspraak over of van uw vaste klanten.

7. Community evenementen promoten

Content Marketing is een formidabele toevoeging op het promoten van community evenementen. De uiteindelijke bedoeling van uw online marketingstrategie is om meer consumenten naar het restaurant te trekken. Dus u moet offline en online activiteiten combineren om uw doelen te bereiken. U kunt deelnemen aan community evenementen of zelfs een aantal lokale activiteiten hosten. Dit biedt op zijn beurt nieuwe suggesties voor het fabriceren van content. Dit zal niet alleen een groter publiek inspireren, maar ook mensen uit de buurt overtuigen om uw restaurant ooit eens te proberen. Met een beetje geluk (en lekker eten!), kunt u ze net zo goed omzetten in vaste klanten.

8. Content – planning & analyse

De laatste suggestie op dit lijstje is om Sociale Media berichten vooruit in te plannen en de opbrengsten van uw content marketing activiteiten te meten. Statistieken zijn erg belangrijk, als u wilt weten wat goed werkt en wat moet worden verbeterd of uit uw strategie moet worden verwijderd. Besteed daarom wat tijd aan het bijwerken van resultaten en u kunt uw marketingcommunicatie voor restaurants op lange termijn aanpassen en verbeteren.

9. Social media marketing

Het runnen van een succesvol restaurant is niet mogelijk als u uitsluitend focust op activiteiten op locatie. U moet ook gebruik maken van de kracht van internet en sociale media om het bewustzijn te vergroten en meer gasten naar uw locatie te trekken. Hoewel het zeker veel meer werk kost om uw restaurant te vestigen, als een van de beste verkooppunten in de buurt, zorgen deze 9 strategieën voor Contentmarketing voor restaurants voor een goed begin.

SEO optimalisatie & Content Marketing Blogs

Content Marketing specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO specialist & Content Marketing expert. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben ook diverse opdrachten uitgevoerd voor opdrachtgevers in Leiden, Delft, Zoetermeer & Rijswijk. Heeft u een vraag of wilt u ons inhuren als Content Marketing specialist? Bel of mail ons.

SEO bureau Den Haag – Openingstijden

Maandag8:30 AM - 5:30 PM
Dinsdag8:30 AM - 5:30 PM
Woensdag8:30 AM - 5:30 PM
Donderdag8:30 AM - 5:00 PM
Vrijdag8:30 AM - 5:00 PM
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Content Marketing checklist

Wil je jouw website aantrekkelijker maken met goede inhoudelijke content? Gebruik dan deze Content Marketing Checklist.

connectyourworld

SEO en Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag is in 2018 door Herman Geertsema opgericht. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG). SMG is een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Wij hebben allerlei online marketing disciplines in huis om onze klanten professioneel te bedienen. Daarnaast hebben de leden van SMG ontzettend veel kennis in huis om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.