• 06-41226543
  • hermanconnects@gmail.com voor een SEO check

Content Marketing & SEO Woordenboek

SEO & Content Marketing
Connect your World uit Den Haag heeft veel kennis van SEO & Content Marketing
Wat is Content Marketing?

Een van de interessantste marketingtechnieken is Content Marketing. Deze techniek draait namelijk om het maken en verspreiden van inhoudelijke en waardevolle informatie. De inzet van Content Marketing heeft als doel om daar een duidelijk omschreven potentiële doelgroep mee te boeien en te binden. Content Marketing & SEO zijn constant met elkaar verbonden. Daarom zijn Content Marketing & SEO de twee belangrijkste activiteiten van SEO bureau Connect your World.

Content Marketing blogs:

Algemeen:
Waarom bedrijven falen met Contentmarketing en hoe het wel moet.
42 Engaging content tips
Scoren met SEO content: 10 gratis tips
Welke rol spelen persona’s in Content Marketing?

Distributie:
Online Content Marketing, welke formats gebruik je?
Hoe ontwerp je infographics voor Content Marketing?
Content management: hoe zet je audiovisuele middelen in

Doelgroepen:
Content Marketing voor Restaurants.

Schrijven:
Hoe ik schrijf ik de perfecte SEO tekst voor mijn website?
Hoe schrijf je content met overtuigingskracht?
Blogs schrijven, hoe je dat?
Conversies, hoe schrijf je content met overtuigingskracht?
Content Marketing & SEO, SEO Den Haag

Wat is een Contentstrategie?

Een Contentstrategie zet men op om lijn aan te brengen aan de content vanuit een lange termijnvisie. Het dwingt je namelijk om strategisch na te denken over, welke content je waar en wanneer wilt verspreiden. Vervolgens bepaal je via welk online kanaal je de content wilt versturen zoals bijvoorbeeld een infographic via Pinterest. Daarnaast geeft een Content Marketing Strategie aan, voor welke doelgroep de content bijvoorbeeld bedoeld is. Met de bedoeling om waarde te scheppen voor de klant en een organisatiedoel te bereiken.

Wat is SEO?

SEO staat in het Engels voor Search Engine Optimization en is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn namelijk gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop. De SEO specialist wil als resultaat, dat de website beter vindbaar is en een zo hoog mogelijke positie in Google behaalt. Voor een goede website zijn namelijk Content Marketing & SEO beiden belangrijk. SEO betekent in het Nederlands ‘zoekmachineoptimalisatie’.

SEO of Zoekmachineoptimalisatie Blogs:

1. SEO analyse voor makelaars.
2. Search engine optimization voor restaurants
3. SEO fitness voor sportscholen
4. Search engine optimization voor assurantietussenpersonenContent Marketing & SEO, SEO specialist Den Haag

Waarom is SEO belangrijk?

Iemand die een zoekmachine zoals Google gebruikt, klikt meestal op de eerste zoekresultaten van een zoekopdracht. Een gebruiker klikt pas op de lager gepositioneerde zoekresultaten, wanneer de opgevraagde informatie niet op topposities beschikbaar is. Het is daarom belangrijk dat een website hoog scoort voor relevante zoekopdrachten in zoekmachines.Content Marketing & SEO, SEO Den Haag

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. SEA gaat over het adverteren in de zoekmachines. Voor SEA moet je altijd betalen om zichtbaar te blijven. De resultaten van SEO blijven langer zichtbaar zonder extra te moeten betalen.contentmakreting & SEO, SEA, Den Haag

Hoe werkt een SEO Audit?

Een SEO audit is de analyse van je website. Deze analyse is gebaseerd op factoren, die belangrijk zijn voor zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Het gaat hierbij om de organische zoekresultaten. Om precies te zijn, gaat het om de technische infrastructuur en de ‘on-page & off-page’ onderdelen. Met als doel het opsporen van problemen & kansen en het opsporen van fouten. Lees ook deze SEO Audit Checklist.

Wat is lokale SEO?

Bij Lokale SEO zorg je ervoor dat jouw website vindbaar is in combinatie met jouw woonplaats of regio. Google kan met behulp van Google Maps bepalen vanaf welke locatie een zoekopdracht wordt uitgevoerd. Google zal de zoekresultaten hier op aanpassen. Met een Google Mijn Bedrijf vermelding kan je veel voordeel behalen met Lokale SEO. Het is zelfs mogelijk om in de ‘local pack’ te komen. Dat zijn de bovenste drie zoekresultaten in een apart kader.Content Marketing & SEO, Lokale SEO tips

Waarom is Lokale SEO belangrijk voor de kleine ondernemer?

Lokale SEO is belangrijk voor bijna iedere ondernemer. Omdat steeds meer mensen online zoeken naar een bedrijf bij hun in de buurt, is lokale SEO belangrijk voor de lokale ondernemer. Door gebruik te maken van lokale SEO val je sneller op tussen de zoekresultaten in Google. Op deze wijze behaal je een voordeel op je lokale concurrenten. Lokale SEO is een specialiteit van SEO bureau Connect your World.

Lees bijvoorbeeld de volgende blogs over lokale SEO.
1. Met een lokale SEO check verslaat u de concurrentie.
2. Lokale SEO tips voor kleinere bedrijven.
3. Lokale SEO search ranking factoren sterk gestegen.
4. Google Mijn Bedrijf de belangrijkste SEO factor.
5. Optimaliseer je website voor lokaal zoeken.
6. Lokaal bovenaan in Google, hoe kom je daar?
7. Lokale SEO voor het MKB.
8. Bovenaan in Google door lokale SEO.
9. fouten die bedrijven maken met lokale SEO.Content Marketing & SEO, Lokale SEO tips

Wat is SEO International?

SEO International is het proces van het opzetten van uw website en het promoten van deze website in een internationale omgeving. Hierdoor verhogen we namelijk de zichtbaarheid in verschillende zoekmachines of verschillende landversies van dezelfde zoekmachine.

Wat betekent Mobiele SEO?

Mobiele SEO is zoekmachine optimalisatie voor mobiele websites. In feite verschilt het niet zoveel van een standaard SEO strategie. Het grootste verschil zit met name in een ander zoekgedrag. Zoekers op mobiele apparaten hebben namelijk vaak haast om iets te vinden, en zoeken ook vaak lokaal. Ga bij uzelf maar na: wanneer zoekt u bijvoorbeeld iets op een mobiel apparaat? Bijvoorbeeld als u in een andere stad op zoek bent naar een taxi, leuk restaurant, bioscoop of een andere bezienswaardigheid. 

Hoe kan ik controleren of mijn mobiele website voor SEO geoptimaliseerd is?

Google vindt mobiele websites belangrijk, omdat tegenwoordig meer dan 50% van het aantal websitebezoekers dat via de mobiele telefoon of smartphone doet. Ze hebben daarom een webpagina ontwikkeld https://search.google.com/test/mobile-friendly, waarmee je kan checken of je website mobiel vriendelijk is.Content Marketing & SEO, SEO specialist Den Haag

Hoe werkt een website migratie?

Bij een website migratie verhuist een website of webpagina van de ene naar de andere plek. Dit komt bijvoorbeeld voor bij een herstructurering van de website, een redesign, of een wijziging van het content management systeem. Een andere serviceprovider of het verhuizen naar een nieuwe domeinnaam zijn bijvoorbeeld ook aanleiding tot een migratie.

Waarom zijn conversies belangrijk?

In de online marketing staat een conversie voor het behalen van een online vastgesteld doel. Een conversie kan meer zijn, dan het behalen van een omzetdoel. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief. Voor een conversie binnenhalen moeten Content Marketing & SEO op elkaar afgestemd zijn. 

Wat is online marketing?

Online marketing betreft alle bedrijfsactiviteiten, die zijn gericht op het afzetten van producten en diensten en het ontwikkelen van klantrelaties via het internet. Onder online marketing vallen onder meer Social media marketing, Contentmarketing & SEO & SEA.

Wat is Linkbuilding?

SEO Linkbuilding is een SEO strategie om een website hoger in Google te krijgen. Website bezoekers moeten bijvoorbeeld intuïtief kunnen navigeren op een website. Daarom is interne linkbuilding zo belangrijk. Om hoger in Google te komen, heb je namelijk ook autoriteit nodig. Dat is de reden, dat externe linkbuilding van groot belang is. SEO linkbuilding gaat om andere websites, die linken naar jouw website. Ze geven jou een stem en laten Google zien, dat je website er toe doet.

SEO Linkbuilding Blogs
1. Linkbuilding besteed je uit aan een SEO bureau.
2. Link autoriteit belangrijk voor SEO ranking.
3. SEO Linkbuilding: the ultimate free checklist Content Marketing & SEO, Linkbuilding

Wat is linkbeat?

Dit is het content op het internet dat zo interessant of leuk is dat gebruikers van het internet deze content spontaan gaan promoten door met links op andere sites naar deze content te verwijzen.

Waar staat permalink voor?

Een permalink is kort gezegd een link op een dynamische website. Deze link zorgt ervoor dat oude informatie online blijft staan. Permalink staat voor permanente link.

Waarom is een gebroken link niet goed voor je website bezoek?

Een gebroken link ontstaat, wanneer een website een pagina verwijdert. Een URL kan ook foutief worden ingevoerd of aangepast. Dit allemaal zonder het instellen van een redirect naar de nieuwe pagina. Wanneer een persoon bijvoorbeeld je website bekijkt en op een gebroken link klikt, komt deze bezoeker op een 404 fout pagina terecht. Hetzelfde geldt voor de bot van Google en bots van andere zoekmachines. Bijna alle websites hebben op een pagina een gebroken link staan. Daardoor raken websitebezoekers snel geïrriteerd. Zelf gebruik ik altijd deze broken link checker.

Wat is een 301 redirect?

Een redirect is een doorverwijzing van het ene internetadres naar het andere. Redirects worden veelal toegepast om bezoekers naar de juiste webpagina te leiden. Bijvoorbeeld als een internetadres is gewijzigd. Via de redirect komt een bezoeker zodoende via de oude URL toch op de nieuwe URL uit.

Is er een verschil tussen een 301 & 302 redirect?

De 302 redirect gebruikt men om aan te geven, dat de URL die wordt opgeroepen, zich tijdelijk op een andere locatie bevindt. Door deze code en de gekoppelde nieuwe URL weet een browser, dat het naar een andere locatie moet om de websitegegevens op te halen. Een zoekmachine neemt dan aan, dat de oude URL op een later tijdstip weer gebruikt gaat worden.

Omdat de zoekmachine denkt, dat het een tijdelijke verhuizing is, wordt de ‘linkjuice’ niet meegestuurd. Daarmee gaat namelijk een deel van je linkwaarde (linkjuice) verloren. Kortom het niet correct instellen van een redirect zorgt er voor, dat je rankings binnen een zoekmachine kunnen dalen.

Wat is een no follow link?

Een no-follow- link is een link die van de ene website naar de andere wijst, maar met het kenmerk rel = “nofollow”. Deze speciale HTML-tag geeft zoekmachines namelijk de opdracht om die link te negeren. Wanneer we de koppeling negeren , betekent dit dat er geen linkjuice (of PageRank ) van de ene naar de andere website wordt doorgegeven. Omdat ‘no follow’-links de PageRank niet overschrijden, hebben ze namelijk ook geen invloed op de rankings van zoekmachines.

Hoe werkt een Zoekwoordenonderzoek?

Met een zoekwoordenonderzoek achterhaal je alle relevante zoektermen. Relevante zoekopdrachten zijn bijvoorbeeld die zoektermen, die klanten gebruiken in Google om producten of diensten van jouw bedrijf te zoeken. 

Ter verduidelijking het resultaat van het zoekwoordenonderzoek is een volledige lijst met alle relevante zoekopdrachten. De lijst is geordend in woordgroepen aan de hand van soortelijke betekenissen en onderwerpen. Vervolgens zijn ze gerangschikt op basis van bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad, de kosten, het zoekvolume en of de conversiekans. Het resultaat heb je namelijk hard nodig in je Contentmarketing & SEO activiteiten en om verder te bouwen aan je website.

Wat is een SERP?

Een SERP is de resultatenpagina van een zoekmachine. Het is namelijk de pagina, die de zoekmachine toont met de meest relevante zoekresultaten.

Wat is Domeinautoriteit?

De DA van een website is een score tussen 0 en 100, die probeert te voorspellen hoe goed een website zal rangschikken op zoekmachines. Het is niet hetzelfde als de ranglijst die door Google wordt gebruikt (PageRank), die uw ranglijst feitelijk kan beïnvloeden. Moz (en andere bedrijven die vergelijkbare systemen hebben) proberen het Google ranking algoritme te simuleren door rekening te houden met alle bekende factoren, die mogelijk van invloed zijn op rankings en een score te geven aan domeinen, die alleen voor vergelijkingsdoelen kunnen worden gebruikt.

Met andere woorden, de DA is afhankelijk van de gegevens die Moz heeft over uw website. Dit is soms niet zo nauwkeurig als wat Google weet van uw website. Het is normaal, dat een domein een lage Domeinautoriteit heeft, maar een positie bovenaan in Google heeft.

Hoe werkt een rich snippet?

Een rich snippet is een waardevolle, vaak visuele toevoeging aan je zoekresultaten. Je kan bijvoorbeeld daarmee iemand, die zoekt op het internet, verleiden om voor jouw website te kiezen. Reviews en ratings en bijvoorbeeld basisinformatie over een evenement zijn goede voorbeelden van rich snippets.

Wat is structured data?

Structured data is het begrijpelijk maken van content voor zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Dat doe je door je content te markeren met een stukje code. Dit betekent, dat je vertelt waar bepaalde content voor staat. Je verrijkt de content met extra informatie, die toegevoegde waarde heeft voor de gebruiker. Bijvoorbeeld bij een pagina over hoe bak je een appeltaart, de tijdsduur er bij plaatsen.Content Marketing & SEO, Structured data

Wat is een cannonical?

De canonical tag is een ‘meta tag’, eigenlijk een zogeheten link element waarmee je aan zoekmachines opgeeft, wat de originele URL is van een pagina. Wanneer dezelfde informatie op meerdere URL’s beschikbaar is, is er namelijk sprake van dubbele content. 

Waarom is dubbele (duplicate) content gevaarlijk?

Dubbele content is een veelvoorkomend SEO probleem. Het houdt namelijk in, dat dezelfde pagina onder twee verschillende URL’s bereikbaar is. Zoekmachines zien bijvoorbeeld twee of meerdere pagina’s, die dezelfde content bevatten. Vandaar de naam ‘duplicate content‘. Google houdt hier scherp toezicht op. Daarom is dit met name een belangrijk punt in je Content Marketing & SEO strategie.

Wat is een XML & HTML sitemap?

Een sitemap kun je het best zien als een plattegrond van je website. Er zijn twee soorten sitemaps: Ten eerste een sitemap voor bezoekers van je website. Dit noem je een HTML sitemap. Ten tweede een sitemap voor zoekmachines. Dit is een XML sitemap. Met behulp van een Sitemap kan een zoekmachine jouw website namelijk beter indexeren. 

Hoe werkt Semantic Mark Up?

Semantic Mark Up betekent, dat de content van een HTML pagina opgemaakt wordt met betekenisvolle tags. We kennen dit natuurlijk al langer. Het meest bekend zijn bijvoorbeeld tags zoals bijvoorbeeld <h1>, maar er zijn er nog veel meer. Openingstijden in jouw zoekresultaat zijn bijvoorbeeld ook een goede toevoeging.

Wat is een metatag?

Met behulp van metatags kan je binnen de HTML code aangeven waarover een bepaalde webpagina gaat. Op deze wijze geef je de zoekmachine meer informatie over het onderwerp van een webpagina of website.

Wat is een title tag?

Dit is de plek waar je de titel van een website kunt opgeven. Google neemt de title tag mee om het onderwerp van een webpagina of website te bepalen. Gebruik in de title tag een relevant zoekwoord en rond de 70 karakters.

Wat is een description tag?

De description tag is een korte beschrijving die vertelt waarover een webpagina gaat. Deze beschrijving is ongeveer 156 karakters lang, inclusief spaties. Gebruik daarnaast een relevant zoekwoord in je description.

Wat is Usability?

Het vakgebied Usability houdt zich bezig met de gebruiksvriendelijkheid van gemaakte dingen. In een ideale wereld wordt tijdens de ontwikkeling van bijvoorbeeld producten, machines, processen en websites bijvoorbeeld rekening gehouden met de potentiële gebruikers. Dit gebeurt vaak door middel van gebruikersonderzoek.

Waarom is UX-design belangrijk?

UX-design gaat over een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring. Over het algemeen hebben we het dan over websites & software en is de centrale vraag: is de website intuïtief? In een Content Marketing & SEO project zal er namelijk ook aandacht zijn voor UX-design.

Wat is UI-design?

UIdesign kijkt met name naar de interface van een website of een andere digitale omgeving. Met het doel deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te laten functioneren. De userinterface wordt bijvoorbeeld ook wel gebruikersomgeving genoemd. Het vormt in feite de koppeling tussen gebruiker en systeem.

Wat is een backlink?

Een backlink is een link van een website naar een andere website. Om hoog te scoren in de zoekmachines en autoriteit op te bouwen, heb je namelijk backlinks nodig. Hierbij is het belangrijk om goede anchorteksten te gebruiken. Dit heet ook wel een outbound link. Content Marketing & SEO, Backlink

Wat is een landingspagina?

Een SEO landingspagina is de eerste pagina, die gebruikers moeten bezoeken, wanneer ze bijvoorbeeld op uw website terechtkomen. Voor veel websites is dat namelijk de startpagina, omdat dit de pagina is, die gebruikers bezoeken, zodra ze de domeinnaam in een browser typen. In het kader van digitale marketing is een SEO landingspagina de pagina, die u gebruikers wilt laten zien, wanneer ze vanuit bijvoorbeeld uw campagnes op een advertentie klikken (intern of extern). Landingspagina’s hebben namelijk een specifiek doel. Gewoonlijk hebben ze niet alle elementen van een normale pagina. Maar ze zijn zodanig ontworpen en gestructureerd dat lead-users een specifieke actie uitvoeren zoals bijvoorbeeld een formulier indienen of een product of service kopen.

Wat zijn de beste SEO tools?

Voor SEO optimalisatie heb je vele tools voor handen. De bekendste tools (alles in één) waar je voor moet betalen zijn SEM Rush, Moz & A Hrefs. Ik noem hier ook SE Ranking, omdat deze tool een stuk goedkoper is en er goed mee te werken valt. Daarnaast zijn er talloze gratis tools beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar Screaming Frog of naar de tools van Neil Patel. Tot slot heeft Google natuurlijk een aantal gratis tools die onmisbaar zij bij het beter vindbaar maken van jouw website. Zoals bijvoorbeeld: Google Analytics, Google Search Console en Google Mijn Bedrijf.Content Marketing & SEO

Contact en Content Marketing & SEO boek lenen

Wil je meer informatie van mij? Of bijvoorbeeld een boek over Content Marketing & SEO van mij lenen? Surf naar mijn contactpagina of naar mijn Facebook pagina en neem contact op.

Meer uitleg over Wat is SEO

Vergroot uw kennis over Zoekmachine Optimalisatie

Relevante informatie over Content Marketing & SEO 

SEO specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is een ervaren SEO specialist & Content Marketing specialist uit Den Haag. Als eigenaar van SEO bureau Connect your World zet ik mij mede in om SEO & Content Marketing begrijpelijk en beschikbaar te maken voor iedereen. SEO is namelijk niet alleen voor de grote bedrijven en organisaties. Ik ben in te huren als SEO expert of als Content Marketing expert. Connect your World voert opdrachten in de regio Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht & Breda.