• 06-41226543
  • hermanconnects@gmail.com voor een SEO check

Eisen van goede backlinks/Gastblog 7 januari 2020

Elders op deze website las je reeds wat het belang van backlinks zijn voor Google. Ze zeggen namelijk aan deze en andere zoekmachines dat de informatie die je op je website aanbiedt, door andere website bezitters interessant genoeg gevonden wordt om de pagina of de totale website met zijn eigen bezoekers te delen. Backlinks kunnen op die manier je website een hogere rangschikking geven in de zoekresultaten en op die manier de kans vergroten dat men je website bezoekt. Maar niet elke backlink kan helpen je positie te verbeteren in de zoekresultaten. Er zijn namelijk een paar eisen waaraan deze verwijzingen dienen te voldoen om door Google en andere zoekmachines erkend te worden. Weten wat deze eisen zijn, is niet alleen relevant voor het goede backlinks kopen maar voorkomt ook dat voornamelijk Google je van valsspelen beschuldigd en je op de zwarte lijst plaatst. Om deze reden lees je in de volgende paragrafen vijf eisen aan welke een goede backlink moet voldoen.

Vijf eisen waaraan een goede backlink moet voldoen

 1. Het moet relevant zijn

Dit vereiste is vrij duidelijk. Ofschoon het mogelijk is dat je als webmaster van een website over honden een artikel dat gaat over het met je auto vervoeren van je hond belangrijk genoeg vindt om de informatie te delen, is het een rare stap als je verwijst naar een webpagina over verschillende soorten schoonmaakmiddelen voor je auto. Er moet dus een zekere mate van overeenkomst zijn in de onderwerpen en of de niche van de backlink.

 2. Het moet het gevolg zijn van de informatie die je via je website of webpagina deelt

Goeie content geeft bezoekers van je website altijd de neiging om hetgeen ze gelezen, bekeken of gehoord hebben te delen met anderen. Deze anderen zijn dan vaak genoeg personen van wie ze weten dat ze de informatie ook zullen weten te waarderen. In de meeste gevallen betreft het daarom ook personen die tot je doelgroep behoren. Maak daarom content dat gericht is op je doelgroep en vergroot daarmee de kans dat andere website bezitters je backlinken zonder dat je het hoeft te vragen. Goede backlinks kopen bij een bedrijf dat ook content voor je schrijft is om deze reden warm aan te bevelen.

 3. Je backlink is gerelateerd aan sociale media

Dit punt houdt verband met de vorige. Degenen die je artikel lezen kunnen het delen via hun eigen profielen. De likes dat je op je postings krijg tellen ook mee in de beoordeling door de zoekmachines, terwijl het volgen van een link naar een artikel geplaatst op je website ook weer een aantal backlinks kan opleveren.

4. De website die naar jou informatie leidt is niet op een zwarte lijst geplaatst

Je kan er natuurlijk niets aandoen dat een webmaster van een discutabele website je informatie goed genoeg vindt om er naar toe te verwijzen, maar deze stap zorgt er wel voor dat je bij een te veel van dergelijke backlinks zelf ook op de zwarte lijst van zoekmachines kan belanden.

5. Je backlinks zijn geen gevolg van linkruil

Deze manier van bekendheid verwerven is niet aan te raden omdat het dus geen spontaan van een andere website bezitter verkregen backlink betreft. Hierdoor waarderen zoekmachines (met name Google) dit soort backlinks lager.  Zoals je merkt zijn er nogal wat punten waar je op moet letten voor een goede backlink die je website naar een hogere positie tilt. Goede backlinks kopen doe je daarom het best bij een onderneming die daar verstand van heeft. Zij letten behalve op de aangehaalde vereisten ook er op dat je zowel do follow als no follow backinks hebt en creëren desgevraagd ook content voor je dat je bezoekers echt aanspreekt. Wij zijn zo een bedrijf. Schroom dus niet langer om ons te contacten, indien je onze expertise kan gebruiken om je website hoger te tillen. We zijn je graag van dienst!